This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Tuesday, June 14, 2011

Langkawi - Sifud Abg Man ngan Sorga Cekelat

Friday - 10/06/11 
08.00pm
After dah perabis wit menggodam barang2 gamat..
pi dinner kat Abg Man sifud pulak 
siksa giler nak carik ini sifud..
sesat barat kitorang.
pasal org recommendlah aku nak nao nak pegi 



Bila jumper signboard.. 
semua sengih manjang..dah sampai kottt… 
masuk ke gerai tu ala2 nak gi sifud muara Duyung kat melaka pulak.. 
kalau datang siang sure cantik tempat nie.. 
ada muara sungai yg menghala ke laut.. 
tapi, since pegi malam..tak nampak apa ponn..
pssttt..gerai dier scary sikit.. 
ada itu akar2 pokok yg berjuntai ala2..
pokok beringin gitu..eeeeee…. 
tapi aku wat tak nampak jer.. 
amek siakap sekor, udang sikit, sotong sikit.. 
ngan order kailan ikan masin..cukoplah tuh.. 


Food sampai jek..snap gambo dulu.. 
then cerita seterusnya korang bacalah entry kat bawah pics tu yerr.. 
tobat..sekali jer aku datang sini.. 
dahlah mahal..tempat scary..rasa ala2 mistik pulak… 


 siakap 3 rasa

 udang sweet sour...pstttt...story behind the scene..masa tengah makan ini udang, suddenly ada bau yg x sedap kat ini udang..aku rasa macam bau hapak kayu basah..Encik Papa pulak bau lipass..euuuiiiiiiii.....mistik dan scary okkk....at last kitorang return balik in udang..tekak aku tak boleh terima nyahhh...itu udang consider cancel menu..tak bayor langsung..nasiblah kannn....

 kailan ikan masin..ok!

 sotong goreng tepung nie dah separuh masuk dlm pewot Aleeya...sotong nie sedap!

ulam2 ngan sambal belacan..


Pastu heading ker pekan Kuah balik 
masa nak memborong cekelat pulak.. 
dah masuk satu2 kedai kat situ 
last2 decide masuk Hj Ismail jer la.. 
nama serupa macam abah aku.. 
Cuma abah aku nie tokey minyak bukan tokey pinggan mangkuk ngan cekelat..hehhee 


Huh!!..bijik mata aku dah terpusing2 bila nengok cekelat2 nieh semua aku nak giler murahh!!!! 
dulu aku beli abis RM150 kali ni haruss kena lebey lagi.. 
menggila amek cekelat sumbat dalam bakul.. 
time bayor..makkk!!!! tercekik aku..RM300???.. 
tu temasuk org pesan sekali.. tapi org yg pesan tu RM50 jerkk.. 
aku punyer.. RM250????...belangkasssss tolll!!!! 
punyerlah boros.. 
itu RM250 boleh cover belanja brg kering umah aku untuk sebulan.. 


makan sampai lebam..miamiaahhaaa...


tapi apakan daya… memang aku cekelat lover.. 
hidup ngan cekelat harus diteruskannn……:) 
yg sedihnyer aku tak sempat nak snap gambo2 coklat tu..
sibok nao memunggah cekelat masuk bakul....huhuuu...


To be continue   


                                                                                      

No comments:

Post a Comment