This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Tuesday, June 28, 2011

Makan2 Selamat Hari Raya???




Semalam wat makan2 selamat hari raya..
Bukan utk selamat hari raya...
makanannya jer ruper lauk hari raya..miamiaiahahaaa..
suker ok..


Actually, wat makanan tu sempena ke-last day'an Mr Soo kitorang la..
Mr Soo suker makan ketupat ngan rendang daging..
so, kitorang gigih ler masak2 kat umah
nak jamu Mr Soo makan ler
lepas nie tak tahulah bila lagi Mr Soo boleh makan..(mode sedey..)


Biasalah kann..takkan semua aku nak masak kann..
jadiknyer masing2 agree wat pot luck..
ok aperr..
jom nengok apa kitorang masak utk mr soo..hehehee...


 Cik Elly McBeal sponsor air...betol2 cuci perot di pagi hari..this type of orange juice, me loiikeee okk..

 brownies nie kak anne buat..

sambal udang ngan sambal kacang+ikan bilis kak anne masak..penat2 balik umah perantin pon sempat lagi masak...kesiiiannnn...  

 kuah kacang yg super duper marbeless..mak cik killa masakkan..haros mintak recipe ok..

 nie cik zue-kiah masak..dia memang dah ikat contract rebus ketupat kat sini sampai dia retire..
zue-kiah dan ketupat segera mmg tidak boleh dipisahkan..huhuhuuuuu..

rendang daging nie aku masak..


Hari nie Mr Soo last day..
pejam celik dah 3/4 bulan Mr Soo jadik account consultant kat sini
cepatnyer masa berlalu (mode sedey lagi.....)


Mintak2 lepas nie accounts team tak huru hara lagi
banyak tol dugaan tahun nie..
semua gara2 oracle sengal nieh..
kena doa banyak2 biar semua baik2 mcm dolu2..
hoping sangat2 nieh...


Puasa around the corner.
so, by that aku nak feeling advance puasa nieh...
suker puasa..tapi bab nak bangun masak sahur tu....
adoyaiiiiiii.....tak boleh tahan!!!











No comments:

Post a Comment