This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Wednesday, June 8, 2011

Singapore Day Jenjalan Tak Hengattttt!!!

Rasa nak tergelak pon ader..
nak terkenchingg pon ader bila nak start hapdett ini entry..
miamiamiaaaahahahaa....

Aku pon tak tahu kenapa aku boleh wat keje bengong semalam
dah terang2 hari kamis ngan jumaat nak cuti nak gi langkawi
boleh pulak aku cuti semalam
semuanya semata2 nak gie jenjalan kat seberang tambak

Ala..singapore pon bukan jauh maner
kalau tak jem 1/2 jam dah sampai..
lagi2 kalau berenang jer kat laut nie
10 minit dah sampai ngkooo...apa de hal..ngeeeeee...

Bila dah naik JMA 545 nie confirm ler sampai cepat kann..
bukan pasal aper..kitorang ikot Tuas Link..kalau ikot Causway
sure perjalanannya macam gie perak..huhuuu..penat bontot.. 


ikot second link tak merepek sangat ngan jem.
sampai kat jurong ngam2 cantek jek masa.
dah ala2 sampai Jurong, kena singgah jap kat Bird Park
singgap jap jer
tak masuk dalam pon
nanti kang tak sempat pulak nak gie Sentosa kannn
kalau dah masuk dalam bird park nie, harus setengah hari nak berjalan..
jadinyer snap2 gambor jekkk
ok aperrrr....ngeeeeee...

Pastu heading teros ker city
jenjalan area Esplanade
pastu gie singgah melawat encik lion kat Merlion plak..
aku paling suke kat situ
tak tahulah kenapa..
feel dia lain macam sikit...hehheeee...
sebab encik lion tu hensem kottt...muakakakakakaaaa




Dah penat berpanas berposing tak hengattt,
pewot lapor plak..
pilah kat satu restoran femes nieh
makan murtabak
tapi aku tak feveret sangat
tu yg aku order side dish lainnn..
makan itu nasi briyani
best woooo....
ayam besor..
nasi banyak..
beras cantek panjang2.....me loike ok...:)

 huuhuuuuu...rasa nak nanges nengok ini briyani..
sangat best okkayyy..satu pinggan nie, SGD6.00..


 memandangkan aku tak berapa nak suker makan murtabak nieh..
jadi in terms of rasa...no komen la...sedap jer kottt...hehheeeee..


nie ha restoran tu..ngam2 kat Arab Street..betul2 opposite Masjid Sultan..
kalau kat sini ala2 macam kat Jalan TAR la..

Dah puas makan minum bagai..
perjalanan harus diteruskannn...suker jer kann..
story behind the scene
makan untuk hari tu semua ditaja ok...muakakakakakaaa
suker nyahh!!!!
tapi kesian kat Elly..
dia kena bayar sendiri nasik goreng ayam dia..
kesian tol la...:(

Bila dah makan..
jalan2 jap kat area2 situ..
beli apa2 yg patot kann..
takderlah kemahak sangat..
sayang duit you..
SGD tu besor giler..
rugi wit aku..berpada2 org kata..(kedekut wit sebenornyer..hehehee)

 Shopping suvineeer kat sini..harga not badlah..
kena pandai carik..
jangan kena tipu macam aku..beli fridge magnet SGD2..ingatkan dah murah..
rupanya ader lagi yg rege SGD1.50..choyyyyyyy...hampehhh..
sakit tol hati akuuu..grrrrrrr..


Pas dah berpeloh2 kat Arab Street tu move gi Sentosa Island lak
kat sinilah tempat happening Singapore
tapi kaw2 telan wit ko kalau masuk sini
so, kitorang decide nak gie Underwaterworld jekk..
yg lain2 tu lain kali lah yerr..
aku nie bukannya jutawan segera nak tabur wit kat Sentosa tuh..

Kalau korang nak tahu
Universal Studio (USS) pon kat sini jugak
ha..itu USS, bulan 9 nanti aku jejak..
skang tak boleh..
aku mati2 kena tunggu cuti weekdays
baru boleh dapat itu ticket fare murah sikit
murah pon tak ler murah maner
weekdays fare SGD66 for adult..
oklah kann..dari SGD72 utk weekend..
koma aku kanggg...



 Before layan ikan kat dalam aquarium tu, layan dulu dolpine show kat luar.
Suker you..comel2 itu ikannn....


 Sea lion show pon ader..


 nie kat dalam Aqua tuh..kat sini best..ada eskalator lagi..korang tak yah penat2 jalan..
bior eskalator tu bawak korang jalan nengok ikan yg lawo2kat situ...best kannn??


Last check point before balik,
singgah jap kat Geylang Serai..
ingatkan nak shopping lagi ke hapa...
tapi yg sedih Geylang tu dah bertukar wajah
rasa nak jerit2..
rasa nak guling2 nangis kat situ jugakkk..
mana pegi Geylang yang lamerrrrr???????
nampak sangat dah lama aku tak datang sini......
sedey ngkoooooo...huhuuuuuu...
dulu2 kat sinilah tempat aku ngan family aku slalu shopping..
untuk raya..
barang sekolah...
tapi semua dah takder....:((

Signboard Geylang Serai yg still maintain mcm dulu..

 Ruper cantek...tapi takder feel...

Sampai skang aku still tak puas hati pasal itu Geylang Serai
tak sabor nak tunjuk gambo kat mak
musti mak pon terpanjat..
tapi siyess laa....aku sedey ngkoooo...
tempat tu dah tak happeninng macam dulu..
suasana sunyi..suram...
mana ntah pegi org2 yg beniaga dulu2..
mesti sewa dia mahal kannn...
tapi betol laaaaaa...tak puas hati lagi niehhhhh!!!!!!



No comments:

Post a Comment