This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Sunday, June 19, 2011

Waja langgar babi???

Berita semalam yg aku dengar,
ofismate aku abg pezal eksiden kat tol highway desaru
aku tau pon sebab abg pezal calling2 encik papa tanya pasal procedure claim eksiden.. 
masa tu tak salah pukul 8pm+++
aku nak tengah dinner kat luar masa tu..


Bila terdengar tu
terperanjat jugak..
yelah..aku pon consider baru balik dari desaru jugak..
aku sampai umah area pukul 4pm macam tu..
ngeri siot dengor story macam tu..
tapi yg paling penting anak2 ngan isteri dia tak apa2..
tapi sure terkejut jugak kann..
sure trauma giler..


Encik babi tu pon satu hal
maghrib2 dok umah sudah ler..
taulah tak boleh semayang..kan dah gelap..
tak payahlah nak main lari2 kat tengah jalan..susahkan org jerr..
sian abg pezal..tak pasal2 langgar ngkoo..


ishhh...tak tahulah tu nak kena samak ke tak waja tu...fenin..feninn....




rongak teruk depan kete nieh..babi tu besor anak gajah ker hapa..




2 comments:

  1. last time masa pi JB (April), on the way balik ke Kl, waja aku pown langgor anjing kat Tangkak. Terkezut wehhh!! seghupa itu lah jugak jadiknya keta. Mr Hubby tak elak coz takut terbabas / lagi teruk kena langgar ngan kenderaan lain. Report kat PLUS tapi x dpt apa2 ganti rygi pun. Repair sendiri. Mr Hubby pown malas nak bising2. Gedebak gedebuk kena lam RM1800.00. hoohh!! Mr Hubby cakap, yg penting, kami okey dan selamat.

    ReplyDelete
  2. yer la..benda2 atas jalan raya susah kita nak jangka..doa banyak2 jer la setiap kalai nak keluar rumah bior selamat pegi selamat balik..

    ReplyDelete