This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Tuesday, July 26, 2011

Pinggang Kena Geletek?

Pagi tadi anak dara aku terkial2 nak bangun tido.
Tetiba dok bersila atas tilam tu and buat muker sedey.
Dalam hati..apahal pulak budak nie.
Yg kelakornyer dia boleh pulak tetiba nanges.
Nanges beria ok.
Kesat2 mata dia ngan bantal kecik dia.
Aku lagi tambah pening.
Drama apa pulak pagi2 nie...hohh!!


Aleeya : Mama..kalau kita cakap..mama marah tak?
Aku : Apenyer..cakaplah dulu. Tak cakap macam mana nak marahh..
Aleeya : Mama marah tak??
Aku : Cakaplah..
Aleeya : Kita tak nak pegi sekolah agama...(nanges lagi kuat...bercucuran air mata..huhuhuuu..)
Aku : Naper???..ada org kacau kat sekolah??
Aleeya : Masa kita datang lambat..kat perhimpunan tu, ada budak lelaki kacau kita.
Aku : Ye kerr??..budak besar??
Aleeya : Tak..budak kecik..darjah 2 sama kita..
Aku : laa...apa dia buat ngan awak..
Aleeya : Mama jangan marah tau mama..
Aku : Apa yg marah pulak..apa budak tu buat..(suspen sudaaa...)
Aleeya : Budak tu geletek2 pinggang kita..kita tak sukaaa..kita tak nak pegi sekolah..
Aku : Hahh??..tu jer..
Aleeya : Aahh..dia geletek2..
Aku : Laa..mama ingat apa tadi...takkan pasal tu tak nak pegi sekolah..(member dah nanges lagi kuat..) Budak tu nak gurau2 jer..sebab awak datang lambat kann..kan mama dah pesan...benda yg tak boleh org buat kat awak..satu - kacau kat dada awak..dua - kacau 'flower' awak...baru tak boleh..tu confirm salah..masa tu memang awak memang kena cakap ngan mama..paham tak?? Tapi, yg paling betul sekali..apa2 pon tak boleh kacau kalau kat badan kita nie..kita kena jaga betul2..
Aleeya : Kita tak nak pegi sekolahhh...
Aku : Awak kena pegi sekolah...nanti kalau dia kacau lagi awak cakap ngan mama..nanti mama jumpa ustazah..(sajer jer nak sedapkan hati dia..) bangun and pegi mandi..jangan nanges lagi..go..go..


Member hentak2 kaki..teros gie toilet mandi..
dengar jugak dia nanges2 dalam masa mandi.


Adoii..peninglah..drama swasta pagi2 macam ni..
tapi dalam hati aku risau jugak.
yerlaaa..anak dara aku tu sorang je..
sebab aku dah ada experince tak best dulu2.
tu yg bab dengor cerita2 kena kacau nie ada scary sikit..
takpelah..doa banyak2 jerr..
bior anak aku kuat semangat..
pastu tak kena kacau lagi..
macam2lah budak sekarang nie...fenin2..





Monday, July 25, 2011

Kek Lapisnyer maintenance mahal woiii...

Adoyaii...
aku bila nengok kek lapis prune nie..
dah terasa nak pengsan dah..
pengsan ngan ingredient2 dia kat dalam tu..


naek pening bila mikir berapalah aku nak jual.
member bukan pakai benda2 murah..
nak pakai telor kuning jer..15 biji pulak tu..
paling tak boleh tahan, gred A ngkoo..


tepong pon nak yg mahal..
yg murah2 tak nak..
nak yg 8 hengget sekilo punyerr.
adoiii!!!..


Since aku memang menggiler wat benda nie..
aku layankan jugak lerr.
paling kuat pon kepala aku temasuk kat dalam oven tu jerr..
semangatlah katakan..
semangat melayer 21 layer kek lapis tuhhh!!!!!!.....




yang nie lapis prune..4 jam nak siapkan satu niehh...pala hotak pon dan panas jer mcm oven tu...

yg nie yg plain punyerr...dah siap dah potong kecik2 nak wat sample..saper nak, tinggal order nak filling aper ..prune ke..blueberry kerr..suka hatilah nyahh..
at last aku decide..aku jual 700gm RM30..oklah tu kott..benda nie dahlah barang mahal...nak buat pon..bersememeh mukerr..tapi bila dah jadi..rasa nak nanges guling2 atas lantai..sukernyer hati tak terkira....ngeeeeee..






Best woi konsert tu. Zizan tak boleh blah!!

Penat giler aku petang Sabtu tu.
bertungkus lumus siapkan sample kek lapis utk tempahan raya nanti.
Bila dah penat mcm tu, jawabnyer terbongkang kepenatan la kann.
Tak pernah2 aku nak tido petang, kalau time2 cuti macam ni,
Tapi bila dah penat gondorowo mcm nie..harus tidoo kann..ngeee..


Syok2 tido, dengor bunyik kete kat luar umah.
"musti Encik Papa aku dah balik nie.."


Papa : Ma..jom nengok konsert..
Aku : kat manaaaaa...(mode malas jer kannn..)
Papa : kat Angsana. Metro punyer karnival la.
Aku : Papa kan penat, takyahlah pegi..baru jek balik kelas kannn..
Papa : Takkk...tak penat pon..jomlah..
Aku : Hohh!!..yelahhhhh....


jerit kat anak dara tu soh mandi siap2 nak nengok konsert.
laju jer kannn kalau soh buat benda mcm tu..lagi2 nak pi berjalan.
kalau aku soh basuh kasut skolah.
mcm2 alasan..bila suara aku tak ada..main besau mata jer.
barulah bontot tu nak bangun gi toilet basuh kasut.
nie..kalau nak pegi bejalan..cakap sekali jer..patoh taat setia ngan arahannn...hangin jekkk..


Dlm hati risau gak.
Sure jem giler nie Angsana.
Kete banyak..orang ramai..
konon2 mcm ala2 jom heboh tv3 kat Danga Bay tu la..


Tapi, bila sampai saner..
aikkk..awat lengang jerr..
nak parking pown senang. Tak payahlah terpusing2 macam selalu.
sure org2 JB nie tak tahu ada konsert nie.
tak ada promo kottt.
takpown sure org tengah sibuk layan bola M'sia vs S'pore.
Tapi aku suker jer.baguslah sangat2..
senang sikit nak carik parking ..ngeeeee..:)


Sampai dah pukul 8.30pm.
Just nicelah..konsert tak start lagi.
biasanya nak lepaskan azan Isyak dululah kann..
ok jerrr..
carik2 pot yg sesuai nak laboh bontot.
sakit siot bontot dok kat situ. bukan simen ok..
situ tempat parking kete..ala2 tar batu kerikil yg kecik2 tu..
sengal bontot aku..dah macam kena massage dahh..
nak layan konsert punyer pasal..bodo betul..


Encik Papa kata, dah lama giler tak layan konsert2 mcm ni.
aku pon rasa mcm tu jugak..
sekali sekala layan benda mcm ni, syok jugak..heheeee..
jomlah layan gambo..
pjg lebor dah aku membebel nieh..




Pengacara malam tu Zizan ngan Ifa Raziah. Tak boleh blah!!!

Giler suker aku kat Zizan nie..betul2 hotlahh!!! bila buat lawak jer..rasa nak ketawa guling2 kat situ...

Hattan nie memang superb. First time nie nengok dia nyanyi live. Suara ala2 jantan yg confirm meremang2lah bulu roma kalau dia tengah nyanyi tu..soul tahap gaung punyerr..me loike ok!


berkepak sudaa....

Misha nie ala gedik2..manja2 sikit..tapi suara still best..

Dia ada nyanyi satu lagu baru tu..tapi aku tak berapa nak likee laaa..hehehee..

Pompuan dari Gelang patah nie pon ok..
suara memang best..nyanyi pulak lagu feveret aku..KISAH HATI...feeling bercinta ngkooo.....:)

ala2 seksi sikit..sikit jewww...

Ini mamat Ery Putra pon sibok nak nyayi jugakk..

Sekali nyanyi lagu DIDALI laa..aku suker lagu tuuu....
nanti aku nak paste you tube lagu tu...suka bangatt niehhh!!!

Feveret group anak aku..Adam & VIP..best jugak..ala2 feeling Korean kannn...

aku rasa suara bebudak VIP nie lagi masyuk compared suara Adam...ada sorang mamat ala2 tough tapi rendang tu, suara dia base mantap ngkoo...suker dengor...

Nie Jimbara...biasalah..tak abes2 ngan lagu farhana..

Paling suka masa dia nyanyi lagu rock kapak zaman aku skolah2 rendah dulu..lagu Taman Tasek Merdeka...mak aiiii..giler aku terkenang zaman skolah..teringat kengkawan masa kat Bangi ngan Kajang..
eemmm......dah doploh tahon sudaaa...


Konsert tu abis lebey kurang 12.30am mcm tu laa..
anak aku bila time Jimbara, muker dah boring..
yelahhh..takder mamat2 hensem kat situ kannn..
semua muker bapak2 org ngan rambut ala2 Cik Ponti tu..
sukalah pulak dier kannnn..

jadiknyer..siboklah ajak balik ler..
lapor la..nak kencing la...
masa time Adam nyanyi..muke sengih tak sudaaaa.
siap dok atas paha aku lagi tu..perrghhh!!! 
alasannnya tak nampak..choyyyyy....

balik tu ngeteh mamaklah kann..
tak reti2...
sampai umah lebeh kurang pukul 2am..
oklah..besok tak kijerr..
ada orang tu jer, yg kena bangun pagi sebab ada kelas besok..muahahahaha..


hokayy,
tu jekk aku nak cerita aktiviti malam minggu aku anak beranak..
babai.




Tuesday, July 19, 2011

Cerita Reunion Sekutu - Kisah Last Day di Bandar Hilir

Pagi Sunday tu, ingatkan nak goreng ubi rebus wana.
sekali jek ubi tu dah rosak..
mungkin pasal kena wap air dalam freezer tu..
jadinya ubi rebus tu melekit ngan kembang2 jekk..
tak masuk dalam kuali..tapi masuk teros dalam plastik sampah..
sedeyyy..
takder rezeki kannnn...


Jadinya terpaksalah Ima ngan Peanud gie beli sarapan.
guna wit lebey makan malam tadi,
so, pagi tu sarapan nasik lemak, meehoon goreng ngan mee goreng..
burrppp!!!!..Alhamdulillah..kenyang sudaaaa..


Lepas breakfast memasing sibuk lagi ngan bergosip..
sampai aku kena bagi ayat pernyataan
"Semua kena siap 9.30am..sebab kita kena gerak pegi Bandar Hilir pagi2..takot jem"
barulah memasing nak gie mandilah...gosok gigilah..kemas bajulah..
aiishhhhh...macam mak2 bebel ngan anak2...


lepas kemas sikit2 homestay tu..
teros kol Encik Tuan Homestay..
sementara nak tunggu Tuan Homestay tu datang sempat lagi kitorang bergambar sakan..ngeeee...


 sempat lagi nak bermesyuarat kat depan rumah..

tak dapat Lancer..bergambo ngan lancer ni pon jadilahh...hehheeee.. 

Sesi bergambo beramai2...suker gambo niehh...:)

Lepas dah pulang kunci bagai ngan Tuan Homestay
kitorang pon gerak gie Bandar Hilir.
gie saner pon sebab nak beli belacan..bulehhh???

The best part is kitorang boleh sesat pulak masa kat Bandar Hilir tu..
tu semua gara2 terlepas simpang kat Bandar Merah lepas Bank Public Bank tu..
patotnyer masuk simpang kiri..
nie kitorang boleh masuk simpang kanan pulakk..
terlalu banyak bercakap sangat..
serba-serbi terlepas..

Bila dah terlepas sungai melaka tu..
tau jelah kannn..
macam mana pulak kitorang nak patah balik ke tengah bandar.
Jadinya bertawaf nak rak kat celah2 kedai lama kat situ nak carik jalan keluar.
yang best sampai boleh masuk Jonker Street...hehheee...giler kentanggg!!!
Pusing punyer pusing..jumpa jugak jalan keluar..
teros lalu fly over depan Holiday Inn tu and susur kiri masuk Mahkota Parade..
ikot jalan belakang and teros masuk area kedai Melaka Raya..
parking jer teros kat situ..malas dah nak pikir2 lagi...

Lepas parking teros gie Taming Sari
tetiba nampak macam meriah jek kat depan tu..
aku tak sempat baca apa majlis tu..
yg aku nampak ada Chef Wan tengah masak2..
best siott..
first time nampak Chef Wan depan mata..
tak tahulah apa dia masak..
since kitorang pon ada benda lain nak buat,
jadinya takderlah nak nengok betul2 apa Chef Wan masak..

Chef Wan nie memang becok...suker ok..

jadinya teros masok dalam, beratur kat kaunter and beli ticket..
naik Taming Sarilah..apa lagi..
ada lagi member2 yg tak pernah naik..konon temanlah kannn...
masuk hari tu..consider 3 kali dah aku naik itu Taming Sari..
ok aperr...sukerr jekk...

 asal amek gambo, ader jer bontot orang lain yang menyibuk kat situ..

suker yerrr....

Dah pusing2 naik Taming Sari tu..
teros gie belakang Taming Sari tu..tak tahulah apa namanya tu..
kat situ ada jual macam2 souvinier..belacanlah..cencaluk la...gula melakalah..
macam2 lahh kannn..
aku???? biasalah..sure beli belacan utk stok setaon punyerr
suker tau belacan Melaka..heheheeee...

Dah membeli belah bagai, tibalah masa nak berpisah...
sedeynyerrr...
since Ima kena balik umah kakak ipor dia..
dialah yag terpisah dulu dari kitorang
sedey..hukk..hukk..hukk...
bila lagi nak jumpa Ima..lebih 10 taon tak jumpa dia..
sebak jugak dada masa pelok2 ngan dia..:(

Pastu kitorang gerak gi Mydin MITC..
konon2 nak minum2 jer..
sekali jek boleh terjebak ngan lunch pulak..
jadinya makan tak hengat lagi kat situ...heheheee...

Sesi makan2 lagi before semua balik ke pangkal jalan...

Dah kenyang2 and shopping sikit2 kat situ tiba lagi masa nak sedey2...
berpisah part 2 ...
kali ni ngan Kid, Mama Julie ngan Yanty pulak..
sebak lagi.....huhhuhuuuuu...:(

Then semua ikot jalan masing2...
Kid, Julie & yanty ke arah utara
aku and the gang pulak - Wana, Oare, Peanud & Yot pulak arah selatan..
eeemmmm.....speechless....sedey ok..

Dah..tu jek aku nak cerita reunion aku 2 hari 1 malam kat Melaka..
taknak cerita lagi dah..
mintak2 tahun depan boleh jumpa lagi..Insya Allah..

Buat kawan2 Sekutu Saujana,
Peanud, Yot, Wana, Oare, Kid, Yanty, Julie, Ima..juga yg lain2 tu Jiejie, Kak Ina & aida..
terima kasih atas kerjasama korang..
korang memang best and sporting..
semoga kita jumpa lagi...love u alls...muahhhh!!!!! :)









Cerita Reunion Sekutu - Kisah Homestay Semabok, Melaka

Hari nie dah Tuesday..
barulah sempat nak hapdet aktiviti aku yg paling best tahon nie.
apa tu??
reunion cum gathering ngan geng Sekutu Saujana la...
benda yg dinanti2 saban tahon.
Then ultimately, this year for 2nd season
reunion yg bermakna tu 'menjadi' ngan suksesnyerrr..
suker ok..


Last year buat kat Bagan Lalang
this year wat kat tengah2 pulak..
negeri yg namanya ala2 kuih ber'buah' minum petang tu..
adoiiii...lembs lahh...
Melakalah..
sajer jer wat ayat2 tongong pepagi nieh..


Geng JB- aku, Yot & Pnud gerak awal pagi.
lebih kurang 7.30am gitu. Ala2 excited kannnn..
macam biasa..encik suami masing2 ler yg menghantar kitorang ke terminal tu.
Cik Oare lambat sikit..ada hal kat sekolah
petang sikit sampai ngan Encik Ben10.


Kengkonon nak bergosip dalam bas on the way ke Melaka tu
tapi, mata yg mengantok nie betol2 wat aku feeling nak tido
Sorilah Nud..bukan taknak bergosip ngan ngko..
tapi mata aku nie betol2 tak sekolah..ngantok giler beb..
selubung muka ngan sweater..
then membongkang tido tak hengat sampai tol air keroh


Sampai sana Kid ngan Mama Julie dah sampai
setia menunggu..hikk..hik.hikkkk
then kaedah menunggu peserta yg lain harus diteruskan..
pastu..Wana sampai ngan Encik Avanza
15-20 minit macam tu Yanty pulak sampai..
nak tunggu lagi sorang lagi..Ima pulak..
tapi rasanya tak sanggup pulak..
calling2, sekali member kata baru nak kuor highway..adoyaii...
perot dah lapor giler vavi nie..
takper..tinggalkan ima..pi mencekik dulu kat mamak kat depat Mydin MITC tu..


Dah siap bfast pon Ima tak sampai lagi..
buat plan baru..
semua gerak teros gie Masjid Al Azim since Encik Tuan Homestay tu dah sms aku..
"Puan dah boleh masuk rumah pukul 12.00pm"
formal giler okkayyy..


Tunggu2 dalam 15 minit gitu, Ima pon sampai ngan Encik Lancernya yg seksi itu..auwwww...
CD pon ader...lama tak jumpa CD..sengih jer yerrr..
Pastu 10 minit later Encik Tuan Homestay pulak datang jemput kitorang.


Gerak teros gie homestay..dekat jer..kat Taman Semabok Perdana SP23.
sampai sana jer..owwhhhh...aman damainyer..
sunyi...sepi...takder dengor bunyi kete ponn..
yg dengornyer suara2 rabak kitorang yg excited terlebeyyy..


Oklah homestay tu..
pada aku puas hati giler..tak tahulah yang lain2 kannn
3 bilik fully aircond
complete kitchen ngan utensils periok belanga bagai..
dapor masak, fridge, tv ada astro lagi..
siap ada extra 2 tilam single lagi..
sangatlah suker hokayyy..
Rate RM150 jer..ok kannnn...
Dok reramai 10 orang,
jadinya satu kepala kena bayor RM15..
ok sesangatlahh...
ini namanya ..eeekonomiii....heheheee..


Sampai jek, semua nak sambung mencekik lagi
makan pulak red velvet yg gebu air tangan Kid..
pastu kenyang nak rak makan ubi rebus wana
paling best ubi rebus tu dimakan ngan sambal tumis sotong kering..
adoyaiii....nangesssss!!!!!!
aku admirer giler ngan sambal sotong tu ok..
nanti aku nak masak sindri kat umah..


penat dah nieh menaip panjang berjela..
jom nengok pics..



 Red Velvet Kek Kid..rasa lagi kat tekak nieh..

 Lunch ubi rebus ngan sambal sotong kering. Wana masak yg masak ok.

 Spacious hall. tempat sekutu bergelimpangan tido. penat jekk aku carik bilik fully air-cond. ada pulak badan yg tak cukop vitamin..bersin laaa..sesema la..fenin2..
tv tu ada astro ok. tu jek nak cakap..

 complete kitchen.

 3rd room. single bed.

 2nd room. queen size bed.

master bedroom. king size bed.

serius aku suka homestay nieh..
murah pon murah.
cuma takder heater ngan wash machine je la..
takder heater pon ok.melaka kan panas..
jadikyer ko takkan jumpa air sejuk.
dari pagi ke malam air ke toilet tu panas manjang jerr..

Future aku nak pegi lagi homestay nieh..hehehee..
Sesaper nak lepak sini boleh calling2 no nieh,
En.Hisham 019 7790560



To be continue.

Cerita Reunion Sekutu - Kisah Bowling ngan Umbai.

After dah makan2 tak hengat. 
semua dah start dah nak melengkar2kan badan.
ada yg tergolek kat atas katil. ada yg tergolek atas sofa. 
ada yg dah start gosip2. 
tapi yg pasti, tekak still maintain rabak. 
rasa nak roboh dah umah tu. 
sure org sebelah umah bernanah telinga jer kannn..ngeeeeeee… 


lepas solat and mandi bagai. 
semua dah siap2 nie excited giler nak main bowling. 
decide nak main kat MITC jekk. 
kurang sket jem nak compare ngan bandar hilir kann. 
then kitorang decide lps berbowling nak teros gie Umbai. 
dekat sikit kot rasanya..  


siap2 alih keta nak main bowling niehh..semangatt!!!!


Sampai2 jek kat MITC Bowling tu, 
nengok macam lengang jer.  
sekali bila dah sampai dalam tu..
makk aiii..ramainyer org. 


kosong jekk..mana pi org2 melaka nieh??


kitorang teros gie kaunter bayor apa yg patot. 
1 game(weekend) = RM6
kasut = RM2 
So, kitorang main 2 game..oklah kann..
cukoplah tu exercise tangan. 
rata2 pulak ramai yg dah lama tak main..ngeeeee… 
gambo dulu before berbowling...ngeeee..


Jadinya, bila dah main..banyaklah pulak paternnyerr. 
Patern hayunan mautlah..hayunan longkang (paling femes nieh) 
patern kidal jari patah, patern ala2 nak tersungkor..
patern dah tersungkor pon aderr.. 
boleh dikatakan, sepanjang main tu macam2 gaya ngan style laa. 
nak cakap lebih2 pon tak guna..
bukan profesional pon kann. 
main suka2 jekk..so tag linenyer..ADA AKU KESAHHH!!! 


 ko ukur jari kerr julie??

hohh!! belagak betol masing2..

saper juara tu???..budak sekutu kerr???

amek gambo lagi before balik..penat siot nak menyengih jekkk..


Dah abis main, then bergambor bagai 
teros gerak gi Mydin jap. 
Ada pulak yg tak bawak sluor tido la..baju tidolah.. 
macam2 kannn… 
amek 1/2 jam jek shopping2 kat situ (x bole lama2..masa itu emas..hehehee) 
Pastu teros gie Umbai. 


Nak gie Umbai ni pon satu hal jugak. 
yg tahu jalan tu aku ngan Yanty jek. 
Yang harunya itupon ingat2 luperr..boleh pengsan nyahhh..
So, redah jelah kann.
Mula2 aku ngan Ima lead dulu kat depan.
rasa macam betul jer jalan tu,
sekali jek..sesat laa...
nasib baik Yanty calling2.
So, kitorang semua baliklah kepangkal jalan.
mengekek dalam kete tak sudah..
rasa journey nak umbai tu macam jauh gilerrr..
mungkin malam kot.
dahlah kete banyak..


At last sampai jugak kat Parameswara Umbai tu.
Kira terer jugaklah kitorang nie.
walaupon jarang2 datang, sampai jugak ke destinasi..ngeeeee..
lagi satu, nasib baik Oare ngan Ben10 dah cop tempat.
takderlah kitorang kene register jadik patong cendana kann..


Aku ngan Yanty teros pi pilih2 ikan udang sotong bagai.
takderlah makan meriah sangat..buget2 ok..
tapi bila dah pilih2..mcam banyak jugak..muahahahaa..
oklah tu..siakap 3 rasa 3 ekor, udang besau masak butter sekilo, 
sotong goreng tepung sekilo, asparagus goreng,
kerang bakar..nasik lemak nasik puteh...
haa..apa lagi???...
side dish la..otak2 yg tak sedap tu ngan buah ala2 buat sakit hati jer nengok..


 dah sampai Pareaswara tu, haros gambo2 dulu..

me and julie..like twin kannn..kid senyum simpol jekk..

 dinne rmalam tu..memang best!!

 oklah..so-so jekk..

 nie udang nestum ker butter???

sotong goreng tepong yg best!! 

siakap 3 rasa.. 

hohh!! aku suker ini nasik lemak..

Time makan tak boleh berbual sangat.
itu Abang DJ gile gaung bukak lagu kuat amat.
ke sebab speaker dekat ngan meje kitorang..
bingit gila..
jadinya, patotnya makan sambil berbual,
nie tak, makan sambil nyanyi..
kalau mak ada, sure kepala aku kena ketok.
mana boleh makan sambil nyanyi ngkooooo...:D


Consider puas hati gila la makan kat situ.
rasa makanan tu banyak giler..
makan 11 orang bayor dalam RM290 jekk..
bolehlah kann..
sedap pon sedapp...


Dah isi perot ngan bayor bil kayakan tokey Parameswara tu,
semua dah tak larat dah.
pala otak pikir nak balik jer.


Paling best, nak balik homestay sempat lagilah kitorang terbabas simpang taman.
jadiknyer u-turn la lagi..
singgah jap kedai beli apa2 yg patot then teros balik umah..
penat siott!!!!!!


Banyak lagi nie aktiviti malam.
especially sambung gosip ngan gigit red velvet lagi..
sukerrr...




To be continue...ngeeeee...



















Friday, July 15, 2011

Mestilah balik cepat..bulan puasa kannnnn...

Tadi dapat memo..
tak payah baca..nengok dari jauh pon dah tahu memo apa..
KC main hulur jer kat aku..
aku hulur tangan nak amek memo tu sambil sengih..
"yeeeeahaaaa!!! balik cepat kannn???"
"ye..balik cepatt!!.." KC jawab..


Tulah yg aku suka..
bila time nak puasa mcm nie sure dapat memo balik cepat..
hai..tersangatlah suka ok...
biasa balik pukul 5.30pm
nie dapat balik pukul 5.00pm..
moral of the story,
soh kitorang nie semua balik masak utk bukak puasa
takpon soh perabis duit kat baazar ramadhan..
standard modified kannnn..


Tapi...
yang sadisnyer..even dapat balik cepat..
aku tetap kena balik lambat
sebabnyer Encik Papa aku balik macam biasa...huwaaaaaaaaaaa!!!!!
jadinya aku pon kena ikot balik 5.30pm jugak...
tak suka!!!! benci!!!!!!!!


Tu jer aku nak cerita..
babai...
marah niehhh!!!



takder maknernyerr bagi aku memo niehh...huwaaaaa!!!!!!