This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Saturday, July 2, 2011

Awesome Transformers - Dark Of The Moon


Skarang nie tengah giler Transformers yr 2011 tu..
aku pon nak menggiler jugak..muahahahhaaa...

Kebetulan hari nie Encik Papa tak kijer.
biasalah, kalau dia cuti banyak betul amanat yg aku soh dia buat utk hari tu
jadiknyer benda utama Encik Papa kena buat ialah

1. Pegi beli adaptor lappy aku..boleh rosak pulak adaptor tu..hangin betol..
so, mula2 ingat nak beli kat Tmn U, tapi kedai tak bukak pulak, so Encik  Papa kena pegi jauh sikit..pegi Kulai yer..hehehhee..sian dier..

2. Amek Pokcu a.k.a adik bongsu aku lerr..since dia tu lagi menggiler kalau  bab2 nengok wayang cerita macam nieh..jadinya Encik Papa kena balik umah mak kejap utk amek Pokcu..aku pon dah janji ngan dia nak bawak dia nengok Transformers.

3. Lepas solat Jumaat, Encik Papa kena pegi TGV beli ticket..konon2 decide nak nengok malam la kann...

Giler punyer bodoh..disebabkan nak sangat nengok itu transformers..
kepala otak boleh jadik biol pulak..
sanggup pulak beli itu ticket yg seatnyer betul2 depan screen..
ticket sold out ngkoo...
Aku pon tak tahu kenapalah aku nie kemaruk sangat nak nengok movie tu..
sanggup dok mendongak nengok movie tu...
tapi aku nie jiwa kental..
ada aku kesahhhhh!!!!!
pedulik aper..dok depan kerr..belakang kerr..samer jer..yg penting dapat nengok...kannnnnnn....:D

Gerak dari umah lepas maghrib..lebih kurang 7.30pm laa..
bajet2 konon sampai Jusco pukul 8.00pm...konon jer...
Show Tranformers tu 8.30pm..oklah kannn...

Tapi apa punyer harilah..
dah separuh jalan nak ker Jusco tu,
boleh pulaklah nak jem kat Johor Jaya tuh..
perrrghhh!!!! giler banyak keteeee...
semua org nie nak gie nengok transformers kerrr...
Semua dlm kete dah meluap2...jarum jam dok bergerak nieh..
mulot memasing dah memekak dah...
"sempat ker..sempat kerr..."
"abihlah transformer tu.."
"rugiler nengok cer dah separuh jalannnn..."
hohhh!!! mcm 2 lerrr..semua kluor sudaaa...

Imaginelah..8.30pm kitorang still dlm kete sangkut jem kat traffic light lagi...mammmmpossss!!!!!
hangin...hanginnnn..hanginnnnnnn!!!!!!!

8.40pm..sampai kat simpang jusco..
nak masok dlm tu..jem lagi...adoyaiii..banyaknyer kete nak nengok wayanggg..
sakitnyer hati akuuuuu!!!!!

Last2 Encik Papa kata "semua turun dulu..Papa pegi carik parking.."
Apalagi berlarilah kitorang naik atas
Pergggghhh..ramainyer org..mcm ada festival siottt!!!!
Sampai atas jem lagi....
manusia punyerlah ramai nak nengok wayang nie..
berpusu2 mcm ada perhimpunan haram pulak...
Makk aiii!!!! nak masuk House 1 pon jem lagi...
adoyaiiii..jam dah dekat 9.00pm dah nieh...mamppossslahhh...

Lagi berapa minit jer nak dekat 9.00pm
barulah bontot nie dapat dok kat kerusi..
huhhh!!! nasib baik tak start lagi..
kalau tak..nanges okk...
1/2 jam tu terlepas movie tu kalau betol2 dia dah bukak 8.30pm tadi...
nasibbbbbbbb.....sengih lebor aku...ngeeeeeee:)

Oklah jom cer sket sinopsis tuh...

Pelakon utama dia si mamat yg tak berapa hensem tu si Shia Labeouf as Sam Witwicky (comel jek namer dierr) ngan pompuan cantek Rosie Hungtington-Whiteley as Carly...yg buat cer nie, director pujaaan aku..Michael Bay..auwwwww....me loike okkkk....hurmmmm...:)

Sambungan dari Transformers'09, kes balas dendamlah kannn...geng2 transformers si Bumblebee AutobotsRatchet,Ironhide dan Sideswipe yg ketuanya si Optimus Prime,giler2 bangkit balik sebab nak menebus balik kekalahan deme dulu.
Semua start dari Apollo 11 yg kengkononnya bukti kemajuan dlm bidang angkasa lepas bagi pihak Amerika. Tapi, biasalah kannn...diorang nie bukanlah jujur sangat storykan apa yg diorang tahu, konon2 semua P&C la kannn...
Jadinyer, Soviet Union pon nak try nasib jugak cipta sejarah mcm Apollo11 tu..jejak kaki kat bulan la..tapi yg bestnyer...mistiknyer still tak terungkap...
Siapa sebenarnya yg jejak kaki kat bulan dulu? Amerika ker..Soviet Union...hanya mereka2 jer yg tahu..

Tapi, apa yg penting masa diorang pi jejak kaki kat bumi tu..
terjumpa pulak ngan bangkai pesawat angkasa yg lainn..
so, diorang pikir2, 
bangkai pesawat nie Cybertron punyer ker????...
so memasing risau...
sebab takot2 itu Cybertron dah sampai ke bumi...

Then bermulalah misi2 pertahanan Amerika Syarikat ngan team2 transformers utk memerangi Cybertron tuh...

alaaa...penat siottt nak type lagi..
moral of the movie nie..tak tahulah nak cakap aper..
sebab cerita nie best sangat2...dia punyer best t u mcm nak nanges2..
nak meraung2..nak guling2...

So, saper2 yg tak tengok lagi tu..pegi tengok...
confirm korang tak nyesal..
bantailah apa jenis pon...2D..3D...hentam jelah..
tapi memnag syiookkkkkkkk!!!!!!!!! suker okkk!!!!!

Suker pompuan nie...body yg meletoppp!!!!

Masa nie, aku dah mengelitat dahhh...dah macam termasuk dalam itu cer pulak...hehehee..

BumbleBee...masa dia nyaris2 nak mati...aku dah start nangess...sedey ngkoo....
nasib baik tak mati...huhuuuuuu...



No comments:

Post a Comment