This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Monday, July 25, 2011

Best woi konsert tu. Zizan tak boleh blah!!

Penat giler aku petang Sabtu tu.
bertungkus lumus siapkan sample kek lapis utk tempahan raya nanti.
Bila dah penat mcm tu, jawabnyer terbongkang kepenatan la kann.
Tak pernah2 aku nak tido petang, kalau time2 cuti macam ni,
Tapi bila dah penat gondorowo mcm nie..harus tidoo kann..ngeee..


Syok2 tido, dengor bunyik kete kat luar umah.
"musti Encik Papa aku dah balik nie.."


Papa : Ma..jom nengok konsert..
Aku : kat manaaaaa...(mode malas jer kannn..)
Papa : kat Angsana. Metro punyer karnival la.
Aku : Papa kan penat, takyahlah pegi..baru jek balik kelas kannn..
Papa : Takkk...tak penat pon..jomlah..
Aku : Hohh!!..yelahhhhh....


jerit kat anak dara tu soh mandi siap2 nak nengok konsert.
laju jer kannn kalau soh buat benda mcm tu..lagi2 nak pi berjalan.
kalau aku soh basuh kasut skolah.
mcm2 alasan..bila suara aku tak ada..main besau mata jer.
barulah bontot tu nak bangun gi toilet basuh kasut.
nie..kalau nak pegi bejalan..cakap sekali jer..patoh taat setia ngan arahannn...hangin jekkk..


Dlm hati risau gak.
Sure jem giler nie Angsana.
Kete banyak..orang ramai..
konon2 mcm ala2 jom heboh tv3 kat Danga Bay tu la..


Tapi, bila sampai saner..
aikkk..awat lengang jerr..
nak parking pown senang. Tak payahlah terpusing2 macam selalu.
sure org2 JB nie tak tahu ada konsert nie.
tak ada promo kottt.
takpown sure org tengah sibuk layan bola M'sia vs S'pore.
Tapi aku suker jer.baguslah sangat2..
senang sikit nak carik parking ..ngeeeee..:)


Sampai dah pukul 8.30pm.
Just nicelah..konsert tak start lagi.
biasanya nak lepaskan azan Isyak dululah kann..
ok jerrr..
carik2 pot yg sesuai nak laboh bontot.
sakit siot bontot dok kat situ. bukan simen ok..
situ tempat parking kete..ala2 tar batu kerikil yg kecik2 tu..
sengal bontot aku..dah macam kena massage dahh..
nak layan konsert punyer pasal..bodo betul..


Encik Papa kata, dah lama giler tak layan konsert2 mcm ni.
aku pon rasa mcm tu jugak..
sekali sekala layan benda mcm ni, syok jugak..heheeee..
jomlah layan gambo..
pjg lebor dah aku membebel nieh..




Pengacara malam tu Zizan ngan Ifa Raziah. Tak boleh blah!!!

Giler suker aku kat Zizan nie..betul2 hotlahh!!! bila buat lawak jer..rasa nak ketawa guling2 kat situ...

Hattan nie memang superb. First time nie nengok dia nyanyi live. Suara ala2 jantan yg confirm meremang2lah bulu roma kalau dia tengah nyanyi tu..soul tahap gaung punyerr..me loike ok!


berkepak sudaa....

Misha nie ala gedik2..manja2 sikit..tapi suara still best..

Dia ada nyanyi satu lagu baru tu..tapi aku tak berapa nak likee laaa..hehehee..

Pompuan dari Gelang patah nie pon ok..
suara memang best..nyanyi pulak lagu feveret aku..KISAH HATI...feeling bercinta ngkooo.....:)

ala2 seksi sikit..sikit jewww...

Ini mamat Ery Putra pon sibok nak nyayi jugakk..

Sekali nyanyi lagu DIDALI laa..aku suker lagu tuuu....
nanti aku nak paste you tube lagu tu...suka bangatt niehhh!!!

Feveret group anak aku..Adam & VIP..best jugak..ala2 feeling Korean kannn...

aku rasa suara bebudak VIP nie lagi masyuk compared suara Adam...ada sorang mamat ala2 tough tapi rendang tu, suara dia base mantap ngkoo...suker dengor...

Nie Jimbara...biasalah..tak abes2 ngan lagu farhana..

Paling suka masa dia nyanyi lagu rock kapak zaman aku skolah2 rendah dulu..lagu Taman Tasek Merdeka...mak aiiii..giler aku terkenang zaman skolah..teringat kengkawan masa kat Bangi ngan Kajang..
eemmm......dah doploh tahon sudaaa...


Konsert tu abis lebey kurang 12.30am mcm tu laa..
anak aku bila time Jimbara, muker dah boring..
yelahhh..takder mamat2 hensem kat situ kannn..
semua muker bapak2 org ngan rambut ala2 Cik Ponti tu..
sukalah pulak dier kannnn..

jadiknyer..siboklah ajak balik ler..
lapor la..nak kencing la...
masa time Adam nyanyi..muke sengih tak sudaaaa.
siap dok atas paha aku lagi tu..perrghhh!!! 
alasannnya tak nampak..choyyyyy....

balik tu ngeteh mamaklah kann..
tak reti2...
sampai umah lebeh kurang pukul 2am..
oklah..besok tak kijerr..
ada orang tu jer, yg kena bangun pagi sebab ada kelas besok..muahahahaha..


hokayy,
tu jekk aku nak cerita aktiviti malam minggu aku anak beranak..
babai.




No comments:

Post a Comment