This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Tuesday, July 19, 2011

Cerita Reunion Sekutu - Kisah Bowling ngan Umbai.

After dah makan2 tak hengat. 
semua dah start dah nak melengkar2kan badan.
ada yg tergolek kat atas katil. ada yg tergolek atas sofa. 
ada yg dah start gosip2. 
tapi yg pasti, tekak still maintain rabak. 
rasa nak roboh dah umah tu. 
sure org sebelah umah bernanah telinga jer kannn..ngeeeeeee… 


lepas solat and mandi bagai. 
semua dah siap2 nie excited giler nak main bowling. 
decide nak main kat MITC jekk. 
kurang sket jem nak compare ngan bandar hilir kann. 
then kitorang decide lps berbowling nak teros gie Umbai. 
dekat sikit kot rasanya..  


siap2 alih keta nak main bowling niehh..semangatt!!!!


Sampai2 jek kat MITC Bowling tu, 
nengok macam lengang jer.  
sekali bila dah sampai dalam tu..
makk aiii..ramainyer org. 


kosong jekk..mana pi org2 melaka nieh??


kitorang teros gie kaunter bayor apa yg patot. 
1 game(weekend) = RM6
kasut = RM2 
So, kitorang main 2 game..oklah kann..
cukoplah tu exercise tangan. 
rata2 pulak ramai yg dah lama tak main..ngeeeee… 
gambo dulu before berbowling...ngeeee..


Jadinya, bila dah main..banyaklah pulak paternnyerr. 
Patern hayunan mautlah..hayunan longkang (paling femes nieh) 
patern kidal jari patah, patern ala2 nak tersungkor..
patern dah tersungkor pon aderr.. 
boleh dikatakan, sepanjang main tu macam2 gaya ngan style laa. 
nak cakap lebih2 pon tak guna..
bukan profesional pon kann. 
main suka2 jekk..so tag linenyer..ADA AKU KESAHHH!!! 


 ko ukur jari kerr julie??

hohh!! belagak betol masing2..

saper juara tu???..budak sekutu kerr???

amek gambo lagi before balik..penat siot nak menyengih jekkk..


Dah abis main, then bergambor bagai 
teros gerak gi Mydin jap. 
Ada pulak yg tak bawak sluor tido la..baju tidolah.. 
macam2 kannn… 
amek 1/2 jam jek shopping2 kat situ (x bole lama2..masa itu emas..hehehee) 
Pastu teros gie Umbai. 


Nak gie Umbai ni pon satu hal jugak. 
yg tahu jalan tu aku ngan Yanty jek. 
Yang harunya itupon ingat2 luperr..boleh pengsan nyahhh..
So, redah jelah kann.
Mula2 aku ngan Ima lead dulu kat depan.
rasa macam betul jer jalan tu,
sekali jek..sesat laa...
nasib baik Yanty calling2.
So, kitorang semua baliklah kepangkal jalan.
mengekek dalam kete tak sudah..
rasa journey nak umbai tu macam jauh gilerrr..
mungkin malam kot.
dahlah kete banyak..


At last sampai jugak kat Parameswara Umbai tu.
Kira terer jugaklah kitorang nie.
walaupon jarang2 datang, sampai jugak ke destinasi..ngeeeee..
lagi satu, nasib baik Oare ngan Ben10 dah cop tempat.
takderlah kitorang kene register jadik patong cendana kann..


Aku ngan Yanty teros pi pilih2 ikan udang sotong bagai.
takderlah makan meriah sangat..buget2 ok..
tapi bila dah pilih2..mcam banyak jugak..muahahahaa..
oklah tu..siakap 3 rasa 3 ekor, udang besau masak butter sekilo, 
sotong goreng tepung sekilo, asparagus goreng,
kerang bakar..nasik lemak nasik puteh...
haa..apa lagi???...
side dish la..otak2 yg tak sedap tu ngan buah ala2 buat sakit hati jer nengok..


 dah sampai Pareaswara tu, haros gambo2 dulu..

me and julie..like twin kannn..kid senyum simpol jekk..

 dinne rmalam tu..memang best!!

 oklah..so-so jekk..

 nie udang nestum ker butter???

sotong goreng tepong yg best!! 

siakap 3 rasa.. 

hohh!! aku suker ini nasik lemak..

Time makan tak boleh berbual sangat.
itu Abang DJ gile gaung bukak lagu kuat amat.
ke sebab speaker dekat ngan meje kitorang..
bingit gila..
jadinya, patotnya makan sambil berbual,
nie tak, makan sambil nyanyi..
kalau mak ada, sure kepala aku kena ketok.
mana boleh makan sambil nyanyi ngkooooo...:D


Consider puas hati gila la makan kat situ.
rasa makanan tu banyak giler..
makan 11 orang bayor dalam RM290 jekk..
bolehlah kann..
sedap pon sedapp...


Dah isi perot ngan bayor bil kayakan tokey Parameswara tu,
semua dah tak larat dah.
pala otak pikir nak balik jer.


Paling best, nak balik homestay sempat lagilah kitorang terbabas simpang taman.
jadiknyer u-turn la lagi..
singgah jap kedai beli apa2 yg patot then teros balik umah..
penat siott!!!!!!


Banyak lagi nie aktiviti malam.
especially sambung gosip ngan gigit red velvet lagi..
sukerrr...




To be continue...ngeeeee...



















No comments:

Post a Comment