This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Tuesday, July 19, 2011

Cerita Reunion Sekutu - Kisah Homestay Semabok, Melaka

Hari nie dah Tuesday..
barulah sempat nak hapdet aktiviti aku yg paling best tahon nie.
apa tu??
reunion cum gathering ngan geng Sekutu Saujana la...
benda yg dinanti2 saban tahon.
Then ultimately, this year for 2nd season
reunion yg bermakna tu 'menjadi' ngan suksesnyerrr..
suker ok..


Last year buat kat Bagan Lalang
this year wat kat tengah2 pulak..
negeri yg namanya ala2 kuih ber'buah' minum petang tu..
adoiiii...lembs lahh...
Melakalah..
sajer jer wat ayat2 tongong pepagi nieh..


Geng JB- aku, Yot & Pnud gerak awal pagi.
lebih kurang 7.30am gitu. Ala2 excited kannnn..
macam biasa..encik suami masing2 ler yg menghantar kitorang ke terminal tu.
Cik Oare lambat sikit..ada hal kat sekolah
petang sikit sampai ngan Encik Ben10.


Kengkonon nak bergosip dalam bas on the way ke Melaka tu
tapi, mata yg mengantok nie betol2 wat aku feeling nak tido
Sorilah Nud..bukan taknak bergosip ngan ngko..
tapi mata aku nie betol2 tak sekolah..ngantok giler beb..
selubung muka ngan sweater..
then membongkang tido tak hengat sampai tol air keroh


Sampai sana Kid ngan Mama Julie dah sampai
setia menunggu..hikk..hik.hikkkk
then kaedah menunggu peserta yg lain harus diteruskan..
pastu..Wana sampai ngan Encik Avanza
15-20 minit macam tu Yanty pulak sampai..
nak tunggu lagi sorang lagi..Ima pulak..
tapi rasanya tak sanggup pulak..
calling2, sekali member kata baru nak kuor highway..adoyaii...
perot dah lapor giler vavi nie..
takper..tinggalkan ima..pi mencekik dulu kat mamak kat depat Mydin MITC tu..


Dah siap bfast pon Ima tak sampai lagi..
buat plan baru..
semua gerak teros gie Masjid Al Azim since Encik Tuan Homestay tu dah sms aku..
"Puan dah boleh masuk rumah pukul 12.00pm"
formal giler okkayyy..


Tunggu2 dalam 15 minit gitu, Ima pon sampai ngan Encik Lancernya yg seksi itu..auwwww...
CD pon ader...lama tak jumpa CD..sengih jer yerrr..
Pastu 10 minit later Encik Tuan Homestay pulak datang jemput kitorang.


Gerak teros gie homestay..dekat jer..kat Taman Semabok Perdana SP23.
sampai sana jer..owwhhhh...aman damainyer..
sunyi...sepi...takder dengor bunyi kete ponn..
yg dengornyer suara2 rabak kitorang yg excited terlebeyyy..


Oklah homestay tu..
pada aku puas hati giler..tak tahulah yang lain2 kannn
3 bilik fully aircond
complete kitchen ngan utensils periok belanga bagai..
dapor masak, fridge, tv ada astro lagi..
siap ada extra 2 tilam single lagi..
sangatlah suker hokayyy..
Rate RM150 jer..ok kannnn...
Dok reramai 10 orang,
jadinya satu kepala kena bayor RM15..
ok sesangatlahh...
ini namanya ..eeekonomiii....heheheee..


Sampai jek, semua nak sambung mencekik lagi
makan pulak red velvet yg gebu air tangan Kid..
pastu kenyang nak rak makan ubi rebus wana
paling best ubi rebus tu dimakan ngan sambal tumis sotong kering..
adoyaiii....nangesssss!!!!!!
aku admirer giler ngan sambal sotong tu ok..
nanti aku nak masak sindri kat umah..


penat dah nieh menaip panjang berjela..
jom nengok pics..



 Red Velvet Kek Kid..rasa lagi kat tekak nieh..

 Lunch ubi rebus ngan sambal sotong kering. Wana masak yg masak ok.

 Spacious hall. tempat sekutu bergelimpangan tido. penat jekk aku carik bilik fully air-cond. ada pulak badan yg tak cukop vitamin..bersin laaa..sesema la..fenin2..
tv tu ada astro ok. tu jek nak cakap..

 complete kitchen.

 3rd room. single bed.

 2nd room. queen size bed.

master bedroom. king size bed.

serius aku suka homestay nieh..
murah pon murah.
cuma takder heater ngan wash machine je la..
takder heater pon ok.melaka kan panas..
jadikyer ko takkan jumpa air sejuk.
dari pagi ke malam air ke toilet tu panas manjang jerr..

Future aku nak pegi lagi homestay nieh..hehehee..
Sesaper nak lepak sini boleh calling2 no nieh,
En.Hisham 019 7790560



To be continue.

No comments:

Post a Comment