This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Tuesday, July 19, 2011

Cerita Reunion Sekutu - Kisah Last Day di Bandar Hilir

Pagi Sunday tu, ingatkan nak goreng ubi rebus wana.
sekali jek ubi tu dah rosak..
mungkin pasal kena wap air dalam freezer tu..
jadinya ubi rebus tu melekit ngan kembang2 jekk..
tak masuk dalam kuali..tapi masuk teros dalam plastik sampah..
sedeyyy..
takder rezeki kannnn...


Jadinya terpaksalah Ima ngan Peanud gie beli sarapan.
guna wit lebey makan malam tadi,
so, pagi tu sarapan nasik lemak, meehoon goreng ngan mee goreng..
burrppp!!!!..Alhamdulillah..kenyang sudaaaa..


Lepas breakfast memasing sibuk lagi ngan bergosip..
sampai aku kena bagi ayat pernyataan
"Semua kena siap 9.30am..sebab kita kena gerak pegi Bandar Hilir pagi2..takot jem"
barulah memasing nak gie mandilah...gosok gigilah..kemas bajulah..
aiishhhhh...macam mak2 bebel ngan anak2...


lepas kemas sikit2 homestay tu..
teros kol Encik Tuan Homestay..
sementara nak tunggu Tuan Homestay tu datang sempat lagi kitorang bergambar sakan..ngeeee...


 sempat lagi nak bermesyuarat kat depan rumah..

tak dapat Lancer..bergambo ngan lancer ni pon jadilahh...hehheeee.. 

Sesi bergambo beramai2...suker gambo niehh...:)

Lepas dah pulang kunci bagai ngan Tuan Homestay
kitorang pon gerak gie Bandar Hilir.
gie saner pon sebab nak beli belacan..bulehhh???

The best part is kitorang boleh sesat pulak masa kat Bandar Hilir tu..
tu semua gara2 terlepas simpang kat Bandar Merah lepas Bank Public Bank tu..
patotnyer masuk simpang kiri..
nie kitorang boleh masuk simpang kanan pulakk..
terlalu banyak bercakap sangat..
serba-serbi terlepas..

Bila dah terlepas sungai melaka tu..
tau jelah kannn..
macam mana pulak kitorang nak patah balik ke tengah bandar.
Jadinya bertawaf nak rak kat celah2 kedai lama kat situ nak carik jalan keluar.
yang best sampai boleh masuk Jonker Street...hehheee...giler kentanggg!!!
Pusing punyer pusing..jumpa jugak jalan keluar..
teros lalu fly over depan Holiday Inn tu and susur kiri masuk Mahkota Parade..
ikot jalan belakang and teros masuk area kedai Melaka Raya..
parking jer teros kat situ..malas dah nak pikir2 lagi...

Lepas parking teros gie Taming Sari
tetiba nampak macam meriah jek kat depan tu..
aku tak sempat baca apa majlis tu..
yg aku nampak ada Chef Wan tengah masak2..
best siott..
first time nampak Chef Wan depan mata..
tak tahulah apa dia masak..
since kitorang pon ada benda lain nak buat,
jadinya takderlah nak nengok betul2 apa Chef Wan masak..

Chef Wan nie memang becok...suker ok..

jadinya teros masok dalam, beratur kat kaunter and beli ticket..
naik Taming Sarilah..apa lagi..
ada lagi member2 yg tak pernah naik..konon temanlah kannn...
masuk hari tu..consider 3 kali dah aku naik itu Taming Sari..
ok aperr...sukerr jekk...

 asal amek gambo, ader jer bontot orang lain yang menyibuk kat situ..

suker yerrr....

Dah pusing2 naik Taming Sari tu..
teros gie belakang Taming Sari tu..tak tahulah apa namanya tu..
kat situ ada jual macam2 souvinier..belacanlah..cencaluk la...gula melakalah..
macam2 lahh kannn..
aku???? biasalah..sure beli belacan utk stok setaon punyerr
suker tau belacan Melaka..heheheeee...

Dah membeli belah bagai, tibalah masa nak berpisah...
sedeynyerrr...
since Ima kena balik umah kakak ipor dia..
dialah yag terpisah dulu dari kitorang
sedey..hukk..hukk..hukk...
bila lagi nak jumpa Ima..lebih 10 taon tak jumpa dia..
sebak jugak dada masa pelok2 ngan dia..:(

Pastu kitorang gerak gi Mydin MITC..
konon2 nak minum2 jer..
sekali jek boleh terjebak ngan lunch pulak..
jadinya makan tak hengat lagi kat situ...heheheee...

Sesi makan2 lagi before semua balik ke pangkal jalan...

Dah kenyang2 and shopping sikit2 kat situ tiba lagi masa nak sedey2...
berpisah part 2 ...
kali ni ngan Kid, Mama Julie ngan Yanty pulak..
sebak lagi.....huhhuhuuuuu...:(

Then semua ikot jalan masing2...
Kid, Julie & yanty ke arah utara
aku and the gang pulak - Wana, Oare, Peanud & Yot pulak arah selatan..
eeemmmm.....speechless....sedey ok..

Dah..tu jek aku nak cerita reunion aku 2 hari 1 malam kat Melaka..
taknak cerita lagi dah..
mintak2 tahun depan boleh jumpa lagi..Insya Allah..

Buat kawan2 Sekutu Saujana,
Peanud, Yot, Wana, Oare, Kid, Yanty, Julie, Ima..juga yg lain2 tu Jiejie, Kak Ina & aida..
terima kasih atas kerjasama korang..
korang memang best and sporting..
semoga kita jumpa lagi...love u alls...muahhhh!!!!! :)









1 comment: