This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Monday, July 25, 2011

Kek Lapisnyer maintenance mahal woiii...

Adoyaii...
aku bila nengok kek lapis prune nie..
dah terasa nak pengsan dah..
pengsan ngan ingredient2 dia kat dalam tu..


naek pening bila mikir berapalah aku nak jual.
member bukan pakai benda2 murah..
nak pakai telor kuning jer..15 biji pulak tu..
paling tak boleh tahan, gred A ngkoo..


tepong pon nak yg mahal..
yg murah2 tak nak..
nak yg 8 hengget sekilo punyerr.
adoiii!!!..


Since aku memang menggiler wat benda nie..
aku layankan jugak lerr.
paling kuat pon kepala aku temasuk kat dalam oven tu jerr..
semangatlah katakan..
semangat melayer 21 layer kek lapis tuhhh!!!!!!.....




yang nie lapis prune..4 jam nak siapkan satu niehh...pala hotak pon dan panas jer mcm oven tu...

yg nie yg plain punyerr...dah siap dah potong kecik2 nak wat sample..saper nak, tinggal order nak filling aper ..prune ke..blueberry kerr..suka hatilah nyahh..
at last aku decide..aku jual 700gm RM30..oklah tu kott..benda nie dahlah barang mahal...nak buat pon..bersememeh mukerr..tapi bila dah jadi..rasa nak nanges guling2 atas lantai..sukernyer hati tak terkira....ngeeeeee..






No comments:

Post a Comment