This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Thursday, July 14, 2011

Nak pegi course ke makan niehh???

Last minit kena jadik replacement utk pegi course NIOSH ngan SOCSO.
Ehh..apa related ngan aku ekkk??
Aku nie org account..
mcm takder kena mengena jekkk...motifff????


Hohh!!! takperr..
aku ikutkan jerr..member kann..
kesian pulak..bersunggoh2 tanya aku nak join ke tak..
well, sebagai seorang yang budiman,
apa salahnyer kan menolong mana yg perlu :p


Bukan susah ponn..
besok datang macam biasa pegi opis,
nanti adalah yg datang amek..
course pon start pukul 9.00am
apa ada hal..


So, pagi tadi..mcm biasa datang opis pepagi bute..
buat keje sikit2..
pukul 8am jer abg mail datang..


Abg Mail : Jom Maria!!
Aku : Jap..ada benda nak siapkan sikit..
Abg Mail : Ok..kita ngeteh dulu kat restoran PG before gie sana..
Aku : Okayyyyy...(pjg jer kannn..bab makan memang macam tu..heheheeee)


Dah siap2 heading tros gie Restoran PG
kononnya Cik Elly McBeal, model HR tunggu kat sana
sampai2 jer.."Eh..mana Elly..takder pownn..."
aku ngan Abg Mail teros order roti telor yg sememangnyer memangler marbeles kat situ..
sangat sedap ok..
dah siap makan tros gi hotel...
Tak tunggu Elly pownn sebab dia kata dia dah tunggu kat sana..chooyyyyyyyy...


Jejak kaki kat hotel..
nampak ramai betul org kat lobby..
makk aii..ramai mcm nie ke nak gie course tu.
peninglah ramai2 macm nie..tak suka ok..


lepas lepak jap kat tepi tembok depan entrance tu than teros masuk dlm carik conference room tu
sampai jer..ehh..mana org ramai2 tadi..
register jap teros masuk dalam..
alaaa....tak ramai rupanya..
adalah dalam 15 org jerr..oklah kannn...


Start course pukul 9.15am 
biasalah janji melayu..schedule pukul 9.00am..
biasalah kannnnnnnnn....


Bab2 mendengar nie memang aku nyampah sikit
aku suka yg more to praktikal dari teori..
ngantok siotttt!!!!!
tapi masa talk pasal SOCSO aku sukerlah kannn
lagi2 bab claim2 nie..
bila dah dengar2 semua benda pasal socso nie..
rupa2nyer byk benda yg aku tak tahu rupanya..
so aku rasa tak rugi aku dengar talk nie.
sangatlah informatif ok.


Tapi benda yg aku paling suka kalau course nie ialah,
bila jam tu nak tunjuk pukul 12pm.
emmmmm...apa tuh????
alaa...tongong kannnn...makanlahh...adoyaiii.....
bab2 makan nieh, memang aku gemor sangatlahhhhh...weeeeeeeeeeeee....:)


emmmmm...me loiikeeee okkkk!!!!! :)











No comments:

Post a Comment