This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Wednesday, July 13, 2011

Semua ini coobaaannnn....

Hohh..pening aku.
Ingatkan malas nak pikir.
Tapi aku rasa kena pikir jugak.
Sepanjang hari semalam planning gathering aku diuji lagi.
Macam nak sesak nafas pulak.
Mana taknyer, semua dah last minit,
tetiba terdengar berita yg aku sendiri tak sanggup nak dengar...huhuuuu..


Monday, Wana kentutkan semua orang
konon2 hubby tak bagi pegi.
Rupanya tak bagi pegi, kalau naik 'bas'..
kalau nak pegi, kena bawak kete..
lok oloh..mahu putus urat saraf masa dengor..
Wana betol2 kentut paengg..
semua dah ngeri nak dengar alasan kenapa tak boleh join gathering..
scary ok..


Tuesday..lagi satu cerita..
bukan setakat kentut.
Nie dah ala2 terberak yg confom boleh mampos teros kalau terbau..
bukan pengsan lagi dahh...
Si Peanud vs hubby pulak..
adoyaii....apakah dugaan ini akan berlarutan hingga ke hari terakhir???
Apis hubby si Peanud boleh main tai-chi pulak,
sekejap kasi pegi..kejap tak kasi pegi..
awat laa boleh ada pemikiran macam tu.
Cubalah positive sikit..tak paham betul aku..
Yang paling sadis, ticket bas si Peanud aku dah beli pulak..
NANGESSS!!!!!
bukan pasal sayang duit RM20 hengget tu..
Tapi sayangnyer tiket tu tak berpenghuni pulak.
Macam beli suka2 jer utk biarkan tempat duduk tu kosong..hohh!!!
Tapi aku harap sangat2lah Peanud dapat pegi..
Peanud takder memang tak best..
Biasa pegi bertiga ngan Yot..nie tetiba kurang sorang pulak..
sedih okk..


Noorakmawati Dato' Hashim a.k.a Kid..
Dugaan lain pulak..
tetiba pulak Dato' Hashim a.k.a Apak (abah la tu) jatuh sakit..
Sedih pulak dengar..
terkocoh2 Kid bersiap balik kampung emergency nak nengok Apak kat hospital..
jauh pulak tu..kat pahang..
Sabor yer Kid..
Terbayang pulak anak Kid si Aiman yg bersekolah..
kena ponteng sekolah ke dier...
Kid cakap kalau Apak ok sikit dia akan balik hari Jumaat..
Gathering tu dia akan tetap join...
Kesian Kid..betul2 dalam dilema..
Takpelah Kid,
family come first..kalau ko tak boleh join gathering tu pon kitorang paham..
Bukan ko sorang jer yg Apaknyer sakit..
Yanty pon Papanya sakit jugak..
Semua tu well known..


Apa yang aku harap..
gathering ni sukses la kann.
bukan senang nak berkumpul ramai2
walaupon setahun sekali...
masing2 ada responsibility..ada komitmen..
ada yg dok utara..ada yg dok selatan..


Tapi, in terms of dugaan tu..memang tak boleh dielaklah kann..
semua tu Allah nak menguji sejauh mana keupayaan kita nak mengatasi masalah tu..
Hopefully aku boleh update kemeriahan gathering tu nanti,
walaupon kemungkinan besornya Peanud ngan Kid tak boleh join..huhuhuu...
redho jerlah kann...


This pic taken last year during 1st season gathering @ Bagan Lalang, Sepang...syiokkk!!!! Theme glam that time is "sipot ronggeng".. 
Dari atas kiri - Wana The Internal Auditor and Pnud The Accountant Of The Year.
Bawah kiri - Kid The Businesswoman, Yot The Banker Owner, Yanty The Accountant of KLIA, Julie The AP Specialist and me The AR Specialist...All were  really work closely to $$$$$$.....me loike hokeyy...muahahahahaaa...


































No comments:

Post a Comment