This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Tuesday, August 30, 2011

Back For A While...

Woooo...belom lagi..belom lagi..
Sekejap jer aku singgah nie..
dah naik bersawang dah blog aku nieh..
banyak benda aku nak hapdet..
blom sampai seru masa lagi..


Since hari ni Day 1 SELAMAT HARI RAYA..
Aku pon nak wish jugaklah selamat..selamat pada semua..


Hari ni bizi sket yerr..
no agenda jalan2 raya lagi..
Hari ni ada wat makan2 sikit ngan tahlil ringkas adik beradik belah abah aku..
so, tahun ni giliran umah mak abah pulak..
jadinya berlambaklah makanan yg nak dimakan..


So, kesempatan yg ada nieh..
aku nak wish semua..
SELAMAT HARI RAYA..MAAF ZAHIR BATIN..
ada kesempatan aku hapdet lagi..
nak makan nieh...yeeehaaa!!!!







Friday, August 12, 2011

Eh..ye ker akak yg ko nampak tu???

Lepas berbuka malam tadi,
Aleeya dah bising2 ajak gie Kipmart nak jenjalan..
menuntut janji semalam kononnnyerrrr..
aku ok jer, since aku pon nak beli stok ikan ayam bagai..
lagi satu..bolehler survey2 sekali tudung raya...muahahhaaa..
itulah tujuan utama sebenornyer...kihhhhkihhkihh...


Jejak jer kaki kat sana,
aku ronda dulu area booth2 baju raya dulu..
amboii..mahal2 ngkooo..
mengalahkan butik2 kat mall.
nasib baik ler aku dah tempah baju 4 pasang,
kalau tak harus jugak kena beli jugak tu..
kempis wallet aku ngkoo..


Bila rasa mcm takder apa nak beli,
teros gerak gie beli barang basah..
owhh..ayam dah turun harga sikit..Alhamdulillah..
nak raya kot..
ikan jer mahal sket..
tapi oklah..
setakat aku 3 beranak apalah sangat kannn..


Then sambung ronda2 lagi..
tetiba ternampak lak Hospital Sultan Ismailnyer team wat blood donation campaign..
emm..bagusss..aku pon dah lama tak donate nieh..
Papa macam biasa..dah berlari gie keta nak amek buku merah.
adoyaii..lupa plak yg aku nie baru lepas wat operation.
Jadinya terbantut suda hasrat aku...sedey ok..
Doktor cakap lepas 6 bulan baru aku boleh derma darah..
isk..isk..iskkk...sedey gak..barulah aku tau..


Sementara nak tunggu Papa wat procedure derma darah tu,
tetiba ada suara staff HSI tu tegor aku..


HSI : Kak!
Aku : aa..yerrr..
HSI : Akak ader gie Langkawi bulan 6 hari tu??
Aku : Aahhh...ehh..nampak kat maner?
HSI : LCCT..kita nampak akak kat sana..
Aku : Iyerrr???ye ker akak yg ko nampak tu???..hahahhaaaaa....
HSI : yer..kita perasan akak ngan abang kat sana..masa tunggu flight kul 4pm tu..
Aku : Hahahahaaaa...yer la..betul tu..tapi akak memang tak perasan ko..ingat ek muka akak nie??hehhee..
HSI : Hahahahahhaaa..
Aku : Pegi sana pakai promo rate RM1??
HSI : Aaahhh...akak ponwnn??
Aku : yer laaa...hahahaaa..keciknyer doniaaaa...masa promo rate RM0.10 beli tak??
HSI : tak sempat beli kak..lagipon takot clash ngan schedule..tu yg tak berani tu..
Aku : Aaahlah kannn....ngeeeee....


Jadiknyer seronok giler aku berborak ngan staff HSI tu.
segala cerita kitorang borakkan..
rasa macam kelakor pon ader.
Femes gak muka aku ngan encik Papa aku niehh..
Agaknyer org2 kat LCCT tu pon ada yg dah kenal aku..
yelah...asik2 muka aku jer kat saner....muahahahahahaaa...
mcm selebriti sudaaa.....


Tu jek aku nak cer kisah malam tadi..
bila teringat2 macam kelakar pulakk kann.
dahlah masa tu pon jumpa Mat Rock geng FB kat LCCT tu..
nie ada jugak org lain yg kenal kat situ..
itulah doniaaaa...bukan besor mana powwwnnnn....



























Thursday, August 11, 2011

Akukah orang itu??..muahahahaaa...

Aku tak kira dah berapa hari aku jadik penghuni setia umah nie.
Dia punya setia tu, sampai aku rasa aku ni dah ala2 full time housewife.
Bila dah kengkonon jadik macam tu,
barulah aku rasa yg betapa terkongkongnya pala otak aku nieh..
dahlah tak jumpa dunia luar..
tak jumpa org..tak belajar perangai orang..
tak tahu apa jadik kat luar..
serba serbi mcm kureng jer.
giler busan macam tu ndokk..


Serious realised yg nie memang bukan cara hidup yg aku nak..
betul2 tak kena ngan jiwa aku..hohh!!
tapi takper..since ada peluang dok kat umah nie,
at least aku boleh rasa mcm mana rasanya..
sangatlah mencengkam jiwa...huwaaaaaaa!!!!!!


Bila dah dok kat umah,
aku rasa aku dah jadi sangat maniac ngan tv..
mcm2 drama..mcm2 rancangan masakan yg aku follow..


memanglah best kalau dah ngadap tv 24hrs.
tapi rasa tepu plak otak nieh..
mcm dah tersumbat teros neuron2 otak nieh..
sangat tak berbaloi..
tapi apa boleh buat..
itu jer yg best kalau dok kat umah nieh..
takkan nak manjang ngemas umah ngan masak jer kann.
lagipon skang kan bulan posa..
saper plak nak makan kalau aku masak??..
nak layan kueh raya, rasa mcm awal sangat jer..
lagilah nak layan kek2 nieh..tidaklah aku..


ok..
sambung cerita balik pasal rancangan2 tv best yg memang syok dilayan..ngeeee...


Kalau dah pukul 11am..
kat tv3, best sangat kalau dapat layan drama Gulai Tempoyak, Chicken Chop.
Starring by Ifa Raziah yg serious over ok, tapi bestlah..
ada Intan Azura..Kaza..Shamsul Ghau2..kartina Aziz..bla..bla...
cer pasal perangai biras2 yg tak abis2 nak bersaing.
Fun giler cer nie..sesuai sangat ngan jiwa aku yg suka ketawa mengekek..kui..kui..kui...




Pastu layan Ketuk2 Ramadhan plak pukul 12.30pm kat TV1.
Aku peminat setia Sheila Rusly ok..
so, harus aku ngadap benda nieh..suker ok..


Wanita hari Ini aku tak berapa gemor sangat..
sebabnya..mcm ala2 malap jer..
buat aku ngantok nak nengok..mcm sengal jerr topic2 dia..




Lagi satu cer, Laila Manja pukul 4.00pm
nie pon best jugak..
harus tengok.
Skang cer tu dah mengarut sikit dahh..
tetiba muncul plak Ellie Suriati pelacur kelas atasan..
memanglah kelas acting dia..tapi terlebih gedik..mcm menyampah pulak..


pastu stop jap..
gie layan dapur plak.
masak utk berbuka lerr..
tv2 jugak..masak2 jugak..
bukan kenyang pon kalau ngadap tv tu sehari suntuk kannn..




Pukul 7pm layan Kasih Alia.
Macam aku cakap tadi, aku nie peminat Sheila Rusly..
so cerita nie memang kena nengok..
lagu tema dia pon macam best jugak dengo kat telinga..
even tengah berbuka pon, still layan...
jadinya maghrib aku lepas cerita tu abis..
sangat tak senonoh ok..dont follow..muekekekekee...


Malam layan cer TV9..cerita kawen adik beradik yg tajuk Hilang tu.
mula2 menyampah..lama2 mcm best pulak..
sambil2 tu layan AnaLulu la..SuperMak laa..
perghh..confirm talam tv sunggoh dah aku niehh..
tu la aku cakap..sangat tak sihat ok dok umah ngadap tv niehh..hihihiiiiii.....




Last kopek before tido..
Ramadhan Terakhir..pergghhhh!!!!!!!giler confirm kena nengok!!
tak tengok memang rugi..
tak sanggup terlepas..kalau terlepas aku carik kat Tonton.Com.
Tapi so far on track lagi lerr...ngehh..ngehhh..ngehhh...
Serious suker ok cerita nieh..
Suka betul ngan adik Ogy tu..sapa ntah nama dia..
nampak over..tapi best..
somemore skrip dia..hishhhhh...suka tol aku..
tak sabor nak tahu ending cerita tuh..
tapi yg aku pasti, Sakinah tu anak Esma Daniel ngan bini dulu..


pastu bini dia yg dominan tu pon berpenyakit..
ntah2 bini dia mati dulu kott...
agaknyalahh kannn...


Sure korang cakap..buang masanya maria nie ngadap tv manjanggg...
Helloooo...ngadap tv pon bukan ngadap kosong ok.
sambil ngadap tv tu aku jahit labuci tau..
jangan main2..
1st time nie jahit labuci..
dahlah ari tu aku kena marah ngan Encik Papa..
sebab beli labuci2 tu sampai 80 hengget..
ada aku kesahhh???..muahahaaaahha..
at least dapatlah melaram baju kilat2 kann raya nanti..glamer youuuu...ngeeee..
bermakna jugak kannnn....


So, apa yg korang boleh bagi conclusion ngan aktiviti aku nieh??
ratu telenovela??
hantu tv??
best buddies tv??
taik tv??
suka hati korang....
yg penting aku gumbira dok kat umah niehh..


Ok..
jangan kacau aku..
sat lagi ada cerita P Ramlee..
eemmm....sangat suker...*wink*























Thursday, August 4, 2011

Follow up checkup..14 hari lagi hospitalization leave??

Hari ni aku wat follow up checkup.
Lepas anto Cik Aleeya gie sekolah agama,
teros gi tuju spital kat Larkin nung..
Sampai sana lebih kurang 7.45am, 
itupon lepas puas meredah jem bagai..
tapi, ada aku kesahh..
aku bantai tido jer kat sebelah..
kelass kannn..
tau2 jek dah sampai...ngeeeee..


Jejak kaki jer kat Pakar Puteri tu, rata2 klinik tak bukak lagi.
Gelap jer semua..
adalah 2/3 ketul manusia yg sabor menunggu
konon2 nak nombor 1 lah kann..
samalah macam aku..muahahahaaaa...
Buat macam bagus jerk tolak pintu klinik tu..
tak kunci ngkooo..
masuk jer lerr..
dok diam2 kat dlm sambil baca paper, dlm keadaan samar2 jerr..
yelahh...klinik blom bukak kan..surelah lampu pon tak bukak..


Ngam2 8.30am assistant Dr Noraini sampai..
excited hulur kad, kengkonon confirmlahkan no.1..
sekali jer..assistant Dr cakap, Dr wat rounding nengok patient.
eemm..oklah..
time2 mcm nie memang Dr2 selalu wat rounding
well known tuh..


Tengah sabor2 tunggu dapat info lagi yg Dr ada emergency operation..
adoyaiiii....bontot dah kebas nie..
member kata dlm satu jam baru ok..
yelahhhhh...layankan ajelah..


Yg aku nie kejap duduk..kejap berdiri..
penat mangkokk...
perot aku nie berdenyut2 jekk..
ni kena pulak sesi menunggu..choyyyyyy...
Last2 Dr sampai pukul 11am....bolehhhhh????
sabor jelah di bulan posa yg mulia ni..


Masuk2 bilik Dr jer..amboii..berseri2 muka Dr Noraini..
tak tahulah kenapa...
sambil dia membebel terangkan banyak benda,
sambil tulah tangan dia berjalan check2 perot aku..
belek punya belek..aku rasa benda bedetus detas jekk...
perrghhh!!!! patot pon ngilu semacam...
Dr tengah mengunting nak mencabut benang yg dijahit kat luka2 operation tuhh..
makk aiiii...boleh imagine takk..
Dr tu boleh main tetas2 guna gunting mcm tetas kain...
nasib baiklah sakit manja2 jerr..
kalau tak ada jugak tindakan refleks terlampau niehh..
tonyoh2 sikit ngan ntah hapa ubat ntah..
pastu siappp dahh....Alhamdulillah..hilang dah sengsara aku....heheheee...


Dah bersalam bagai ngan Dr..
pakej sekali ngan ucapan selamat berpuasa..selamat hari raya..bla..bla...
teros gerak gie klinik Dr Razak pulak..
Dr Razak replace Dr aku..Datuk Kadir tu..
since Datuk Kadir pegi Umrah..Dr Razaklah amek alih belek2 perot aku plak..
Borak sikit2..belek perot aku sikit2..setel sudaa..
seronokksssss....
Masa untuk membayor bil pulak...hehheee..
bayor consultation ngan ubat sikit jerr..RM108.00..
do i care???? (bak kata anak sedare aku si eryn)
nanti claim lerr...ngeeee....


Dah siap2 semua balik umah mak jap amek barang.
pastu gie JPJ jap Papa renew GDL license dier..
aku dok dlm kete jer laa..
tak kuasa aku nak kuor menapak masuk dlm tu..
dahlah perot aku sakit..


Dah siap2 semua balik ofis kejap pulakk..
gie jengah jap kengkawan..hehheee..
niat utamanya nak amek check list order kek lapis aku..
tapi jawabnyer bila dah sampai sana..dah terjebak pulak ngan sesi ajar mengajar..
siann pulak bila nengok Cik Killa yg muka ala2 kelat nengok aku..
tak sampai berapa minit aku ajar dia buat keje aku..ngeeeee..
sowyyyy ehhhh...terpaksa lerr..
sikit jer tak banyak..
nanti akak naik keje, akak pulun kaw2 keje tu semua ehh...
sian Killa....


Dah.. tu jekk aku nak cerr..
Eh korang tak nak tahu ker aku sambung MC berapa hari lagi??
Memandangkan ngan keadaan aku yg betul2 uzur syar'ee ni..
Dr Noraini tambah lagi 2 minggu MC aku..
Tapi.....jeng..jengg..jenggg...
takdelah...
kalau aku layankan MC tu 2 minggu, jawabnyer tornado lagilah keje aku..
ohhh..tidak sama sekali..
jadinya..the most is aku cuti seminggu lagi jer..
Maka dengan itu, aku akan berhempas pulas pulihkan diri aku nieh..
Insya Allah...
Mana2 kawan2 yg doakan kesihatan aku tu,
terima kasih ye..
semoga di bulan yg penoh keberkatan nie
semuanya dimakbulkan..aminnnnnn























Tuesday, August 2, 2011

Hari ke-5, still sakit lagi..

Hari nie consider dah masuk hari ke-5 lepas operation hari tu.
Sakit kat appendik tu dah tinggal sikit2 jerr.
Cuma sakit cyst drilling tu tak surut2 lagi.
Nak gerak banyak pon tak boleh.
Jadinya, aku banyak duduk ngan baring jer...

Appendik part tu aku nampaklah plaster lukanya.
Tapi yg tempat drilling tu tak nampak..
Cuma bekas operate kat pusat tu jer yg aku nampak.
sakit lagi kat pusat tu.
Doktor kata pusat tu akan sakit lebih kurang seminggu la..
yg kat dalam tu pulak lambat sikit nak kurang sakit..

Yang tak tahannya..kalau time batuk tu..
perrghhh!!! rasa nak tercabut perot niehh..
jadiknya pusat tu kena tekan ngan tangan bila rasa nak batuk..
huhuhuuuu...sakit woiii...:(

Skang nie aku banyakkan minum air jeli gamat jerr.
Nak sangat baik cepat..
perot aku sapu lotion kambing gamat panas.
Nasib baik aku beli kat Langkawi hari tu..
banyaklah jugak kegunaanya.
Perot ni rasa lega sikit bila sapu lotion tu.
Rasa panas2..tapi bestlah..
kalau tak perot aku rasa sakit semacam..tak selesa bagai..
macam kembung menegang jekkk..

So, hari nie dok umah layan tv ngan lappie jer..
nak wat keje2 lain, rasa mcm tak larat..
perot nie gegar sikit jer aku dah sakit..mcam mana nak wat keje..
Hopefully semua kembali oklah..
nampak macam simple jer minor operation tu..
tapi kesan sakit tu, boleh tahan jugak....emmmm....









Monday, August 1, 2011

Appendicitis Operation Vs Cyst Drilling

Zillion thanx pada kawan2 ofis yg dtg melawat and bagi bunga org sakit nieh..

Betul2 holiday aku kali nie.
holiday melengkor atas katil gara2 penyakit yg tetiba datang.
memula tu ingatkan sakit pinggang biasa.
Yg best tu sakit pinggang tu belah kanan jer..
pastu sakit merebak ke depan belah kanan perut.
rabu mlm kamis tu jenuh lah aku menyapu minyak panas.
mati2 ingatkan sakit pinggang biasa.

Tapi bila bangun pagi nak pegi keje tu.
aku sakit perut lain macam.
batuk pon rasa perut tu menekan lain macam.
kepala mulalah pikir yg bukan2..
memandangkan malas nak pikir sangat.
aku pegi jugak keje macam biasa sambil tak care langsung sakit tu.

Sampai opis, rasa lagi tak selesa..
terus gugel simptom2 org sakit appendik..
dalam hati..yelah..macam betul jerr..
tapi simpan dulu.
buat keje macam biasa.
konon2 nak kuatkan semangat..since aku tengah pulun utk close account niehh..

Makin lama rasa makin tak best lak badan nieh..
hati rasa tak sedap.
Then pukul 10am tu turun tea break mcm biasa aku amek brunch teros..
pikir2 makan dululah..
mana tahu petang nie kena tahan kat spital..kena puasa lak..
makan takdelah banyak mana..sebab sakit kan..
ala2 utk alas perot jer..tapi bolehlahh.

naik atas teros wat keje mcm biasa 
then tergerak hati, teros calling Encik Papa
Nak pegi Hospital Penawar mcm tak kuasa..
jadinya aku decide gie Pakar Puteri jer laa..

Tengah hari tu teros balik tapi tak teros gie spital
balik umah dulu, kemas2 baju apa yg patot..
malas pulak nak pegi-balik semata2 nak amek baju..
1/2 jam jugak nak gi Puteri tu..
konon2 nak standby jer la kan dalam kete..

Sampai Puteri teros register and masuk klinik Dato' Kadir
lebih kurang 3.30pm mcm tu la..
check punyer check memang simptom appendik
tapi doktor cakap kena pegi jumpa pakar sakit puan jugak..
sebab takot penyakit lain pulak..
yelah..org pompuan kannn..
takot problem batu karang ker..buah pinggang jerr..rahim ker..
macam2 kann..

Jadinya before jumpa Dr. Noraini aku gie ultrasound dulu..
nengok2 apa yg ada dalam pewot aku nie..
ada dinosour kerr..cacin ker..sutun kerr..
scary jugak bila nengok doktor main kira2 beso kecik organ2 dlm badan aku nieh..
pankreas la..liver la..lung la....hohh!!! takottt!!!

Result keluar..aku sempat baca sekali lalu..
organ dalaman takder problem kecuali di penghujung ayat tu
ada sebut nama Cyst plak...mak aiihhhh...ngeri lagi..

Jumpa teros Dr Noraini
Dr kata nak wat Pap Smear.
adoiii mamposss....kena selok la nieh...
scary siot!!..

Doktor cerita entah apa2 ..ada certain tu aku tak boleh paham
abih dah sebut2 ayat scientifik..pahamlah pulak aku kann..
yg aku tahu, Doktor cakap aku ada problem Cyst..
tak terlalu merbahaya..tapi dia menyarankan aku utk buang jer..
since history aku yg dah 8 tahun tak dapat anak no 2 ngan period yg irregular..
Doktor kata, kalau operate insyaallah..
semua tu akan kembali normal..

dah discuss lebey kurang,
masuk balik bilik Dato' Kadir
discuss punyer discuss kena wat appendik operation..
sebab aku dah sakit sangat.. 
takot tak takotlah aku masa tu..turutkan jerr..
keluor jer..kakak2 misi uruskan ward aku..

turun bawah masuk emergency room..
tangan kena cucuk sana sini..
amek darah ler..nak masuk air ler..
sabor jerlah...


cucuk dulu nak amek darah..2 kali kena cucuk sebab tak jumpa urat..nasib baik misi tu soft spoken jer..kalau tak macam nak pelempang jekk..
bengkak2 tangan aku kena cucuk..

pose giler before dok kat wheel chair..sakit pon macam tak sakit..ngehh..ngehhh...

bila dah kena usung gi operation theater muker dah tensen dahh.....scaryyy siott!!!

dah siap semua, dok atas wheel chair standby pegi operation room..
tahu tak perasaan aku masa tu???
walaupon benda tu minor jer..
tapi rasa mcm nak mati jer...heheee..
takot siott..
manalah aku pernah pegi operate2 niehh..
asal misi check darah..memanjang naekk...
pheww..powerr..penangan nervous aku..
kakak misi tak abis2 tanya aku..
"Puan ada darah tinggi ke??"
adoyaiiii...

Masuk dlam operation teather..lagi seram..
Pakar bius ajak berbual..macam2 ler dia tanya..
pastu startlah dia cucuk ubat pastu bagi aku oksigen.
pastu...entah..dah tak ingat apa2 ntahh...ngeeeee....
gelap sudaaaa....

aku sedor2 jer teros muntah..
yg aku tahu masa tu dah masok ward
muntah nak rak..
semua tu kesan ubat2 bius tu..kuat giler kann..
then aku tak sedor apa..teros tido sampai ke pagi..
Papa kata aku dok kat operation theater tu 2 jam.
lama jugak ekk..


lepas operate..pengsan sudaaa...

Besok pagi aku still tak boleh bangun lagi..
mata berat giler.
tapi kakak misi soh bangun.
sebab nak tukar cadar katil.
yer la kakkk..spoil la.
dahlah perot aku sakit..susah nak bangun...rasa nak hangin jekk.
kalau straight bangun oklah kann..
nie kena senget2 badan dulu..
semua kena slowly2..barulah boleh bangun..
kalau main terejah jer, rasa nak terburai isi perot aku..


Lepas kemas2,
Misi kata kejap lagi doktor datang..
yelah...malas tol nak layan..mata ngantok giler nieh..
dahlah lapor..haus lagi..
tak boleh makan lagi ngkoo...
doktor kata ok baru boleh...aiseyyy...giler lapor aku...

satu jam lepas tu, Dato' Kadir sampai..
check2 perot aku..
rupernyer aku wat 2 operation..
satu appendik satu lagi buang cyst..
tapi yg aku perasan ada 3 lubang yg dah ditampal plaster la..
mungkin lubang utk camera kott.
aiseyyy...
hentamlah..2 in one..
bagus gak..sakit sekali..future tak yah datang lagi nak buang cyst kann..
costnyer pon dah berapa kannn...
layankan jer la...

Lepas doktor check, doktor tanya dah kentut lom?
laju lah aku jawab "dahh!!"
pastu doktor kata dah boleh minum ngan makan sikit..
Huii..korang tak tahu..
punyalah sakit nak kentut tu..
dengar macam senang jer.
tapi berehempas jugak aku nak kuorkan angin tu..
bila angin kentut tu dah keluar tu tandanya urat kentut aku oklah tu..hehehee..


Alhamdulillah...
Dokor kata aku dah boleh minum air..syukurrrrr..
aku punyer haus ngan lapor..tuhan jelah yg tahu..
tekak ni ala2 kebas lagi kesan dari ubat bius tu..
tapi, ada aku kesahhh..
yg aku tahu aku nak airrrrrrrr...


Kakak misi datang bawak air milo panas...
huhuhuu..sedap giler air milo itu...
tunggu deme bawak bubur pulak..
adoii..lapor tahap nak makan kambing sekor niehh!!!


 First makanan yg singgah kat tekak aku..abaikan ehh ayam2 tu..encik papa yg letak..

Nie lunch encik papa..lauk feveret aku...pucuk paku masak lemak cili api ngan ayam goreng rempah..aku ada curik sikit pucuk paku tu..sikit jerr..ngeeee...


dinner..aku makan bubur nie sekejap jer kenyang..2 jam lepas tu aku lapor balik...


Tu lerr experinces aku kena penyakit tak diundang nieh..
dulu2 anak aku kena..
nie aku pulak..
hospital operate pon yg sama jugak..
doktor jer lain..heee...


Thanx banyak2 pada family and kawan2 yg bagi sokongan..
bagi perangsang..
bagi doa...
datang melawat lagi...
appreciated that!!!


Thanx yer kengkawan yg bagi bunga....sukerr...:)


Skang nie aku MC seminggu kat umah sementara nak tunggu follow up check up..
masa tengah menaip nie..kesan rasa sakit kat perot tu ada lagi..
semoga semuanya cepat pulihlah kann..
Boleh aku pegi keje macam biasa..
bual hal2 rumahtangga macam biasa..
masak2..kemas2 umah..emmmmm..


ok..sempena bulan Ramadhan yg mulia nie..
Aku doakan korang semua dapat menjalani ibadah berpuasa..
Semoga semuanya dipermudahkan..Aminnn...:)


P/s : Bila dah sakit mcm nie..barulah tahu macam mana anak aku sakit dulu...huhuhuuu..kesiannya dia...masa tu dia kecik lagi..baru 6 tahun dah kena appendik....siann..:(


Year '09 : Aleeya pon admitted kat Pakar Puteri jugak...masa nie blom operate lagi..muka sengih2 jekk..
Sakit yg sama..appendik...huhuuuu...siannn anak mama...

after operate..muker ada masamm...sakit lagi tu...:(