This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Thursday, August 11, 2011

Akukah orang itu??..muahahahaaa...

Aku tak kira dah berapa hari aku jadik penghuni setia umah nie.
Dia punya setia tu, sampai aku rasa aku ni dah ala2 full time housewife.
Bila dah kengkonon jadik macam tu,
barulah aku rasa yg betapa terkongkongnya pala otak aku nieh..
dahlah tak jumpa dunia luar..
tak jumpa org..tak belajar perangai orang..
tak tahu apa jadik kat luar..
serba serbi mcm kureng jer.
giler busan macam tu ndokk..


Serious realised yg nie memang bukan cara hidup yg aku nak..
betul2 tak kena ngan jiwa aku..hohh!!
tapi takper..since ada peluang dok kat umah nie,
at least aku boleh rasa mcm mana rasanya..
sangatlah mencengkam jiwa...huwaaaaaaa!!!!!!


Bila dah dok kat umah,
aku rasa aku dah jadi sangat maniac ngan tv..
mcm2 drama..mcm2 rancangan masakan yg aku follow..


memanglah best kalau dah ngadap tv 24hrs.
tapi rasa tepu plak otak nieh..
mcm dah tersumbat teros neuron2 otak nieh..
sangat tak berbaloi..
tapi apa boleh buat..
itu jer yg best kalau dok kat umah nieh..
takkan nak manjang ngemas umah ngan masak jer kann.
lagipon skang kan bulan posa..
saper plak nak makan kalau aku masak??..
nak layan kueh raya, rasa mcm awal sangat jer..
lagilah nak layan kek2 nieh..tidaklah aku..


ok..
sambung cerita balik pasal rancangan2 tv best yg memang syok dilayan..ngeeee...


Kalau dah pukul 11am..
kat tv3, best sangat kalau dapat layan drama Gulai Tempoyak, Chicken Chop.
Starring by Ifa Raziah yg serious over ok, tapi bestlah..
ada Intan Azura..Kaza..Shamsul Ghau2..kartina Aziz..bla..bla...
cer pasal perangai biras2 yg tak abis2 nak bersaing.
Fun giler cer nie..sesuai sangat ngan jiwa aku yg suka ketawa mengekek..kui..kui..kui...




Pastu layan Ketuk2 Ramadhan plak pukul 12.30pm kat TV1.
Aku peminat setia Sheila Rusly ok..
so, harus aku ngadap benda nieh..suker ok..


Wanita hari Ini aku tak berapa gemor sangat..
sebabnya..mcm ala2 malap jer..
buat aku ngantok nak nengok..mcm sengal jerr topic2 dia..




Lagi satu cer, Laila Manja pukul 4.00pm
nie pon best jugak..
harus tengok.
Skang cer tu dah mengarut sikit dahh..
tetiba muncul plak Ellie Suriati pelacur kelas atasan..
memanglah kelas acting dia..tapi terlebih gedik..mcm menyampah pulak..


pastu stop jap..
gie layan dapur plak.
masak utk berbuka lerr..
tv2 jugak..masak2 jugak..
bukan kenyang pon kalau ngadap tv tu sehari suntuk kannn..




Pukul 7pm layan Kasih Alia.
Macam aku cakap tadi, aku nie peminat Sheila Rusly..
so cerita nie memang kena nengok..
lagu tema dia pon macam best jugak dengo kat telinga..
even tengah berbuka pon, still layan...
jadinya maghrib aku lepas cerita tu abis..
sangat tak senonoh ok..dont follow..muekekekekee...


Malam layan cer TV9..cerita kawen adik beradik yg tajuk Hilang tu.
mula2 menyampah..lama2 mcm best pulak..
sambil2 tu layan AnaLulu la..SuperMak laa..
perghh..confirm talam tv sunggoh dah aku niehh..
tu la aku cakap..sangat tak sihat ok dok umah ngadap tv niehh..hihihiiiiii.....




Last kopek before tido..
Ramadhan Terakhir..pergghhhh!!!!!!!giler confirm kena nengok!!
tak tengok memang rugi..
tak sanggup terlepas..kalau terlepas aku carik kat Tonton.Com.
Tapi so far on track lagi lerr...ngehh..ngehhh..ngehhh...
Serious suker ok cerita nieh..
Suka betul ngan adik Ogy tu..sapa ntah nama dia..
nampak over..tapi best..
somemore skrip dia..hishhhhh...suka tol aku..
tak sabor nak tahu ending cerita tuh..
tapi yg aku pasti, Sakinah tu anak Esma Daniel ngan bini dulu..


pastu bini dia yg dominan tu pon berpenyakit..
ntah2 bini dia mati dulu kott...
agaknyalahh kannn...


Sure korang cakap..buang masanya maria nie ngadap tv manjanggg...
Helloooo...ngadap tv pon bukan ngadap kosong ok.
sambil ngadap tv tu aku jahit labuci tau..
jangan main2..
1st time nie jahit labuci..
dahlah ari tu aku kena marah ngan Encik Papa..
sebab beli labuci2 tu sampai 80 hengget..
ada aku kesahhh???..muahahaaaahha..
at least dapatlah melaram baju kilat2 kann raya nanti..glamer youuuu...ngeeee..
bermakna jugak kannnn....


So, apa yg korang boleh bagi conclusion ngan aktiviti aku nieh??
ratu telenovela??
hantu tv??
best buddies tv??
taik tv??
suka hati korang....
yg penting aku gumbira dok kat umah niehh..


Ok..
jangan kacau aku..
sat lagi ada cerita P Ramlee..
eemmm....sangat suker...*wink*























2 comments:

  1. isshh, dah siap hapal semua intisari rancangan.. aku yang duk umah 24 jam ni pun jarang2 sangat tengok tv tau.. bz bebenor gayanyer..

    ReplyDelete
  2. amboi..bz giler ngkoo sampai x sempat nengok tv..sure tv tu yg terlebey nengok ko kannnnn...ngeeeee:)

    ReplyDelete