This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Friday, August 12, 2011

Eh..ye ker akak yg ko nampak tu???

Lepas berbuka malam tadi,
Aleeya dah bising2 ajak gie Kipmart nak jenjalan..
menuntut janji semalam kononnnyerrrr..
aku ok jer, since aku pon nak beli stok ikan ayam bagai..
lagi satu..bolehler survey2 sekali tudung raya...muahahhaaa..
itulah tujuan utama sebenornyer...kihhhhkihhkihh...


Jejak jer kaki kat sana,
aku ronda dulu area booth2 baju raya dulu..
amboii..mahal2 ngkooo..
mengalahkan butik2 kat mall.
nasib baik ler aku dah tempah baju 4 pasang,
kalau tak harus jugak kena beli jugak tu..
kempis wallet aku ngkoo..


Bila rasa mcm takder apa nak beli,
teros gerak gie beli barang basah..
owhh..ayam dah turun harga sikit..Alhamdulillah..
nak raya kot..
ikan jer mahal sket..
tapi oklah..
setakat aku 3 beranak apalah sangat kannn..


Then sambung ronda2 lagi..
tetiba ternampak lak Hospital Sultan Ismailnyer team wat blood donation campaign..
emm..bagusss..aku pon dah lama tak donate nieh..
Papa macam biasa..dah berlari gie keta nak amek buku merah.
adoyaii..lupa plak yg aku nie baru lepas wat operation.
Jadinya terbantut suda hasrat aku...sedey ok..
Doktor cakap lepas 6 bulan baru aku boleh derma darah..
isk..isk..iskkk...sedey gak..barulah aku tau..


Sementara nak tunggu Papa wat procedure derma darah tu,
tetiba ada suara staff HSI tu tegor aku..


HSI : Kak!
Aku : aa..yerrr..
HSI : Akak ader gie Langkawi bulan 6 hari tu??
Aku : Aahhh...ehh..nampak kat maner?
HSI : LCCT..kita nampak akak kat sana..
Aku : Iyerrr???ye ker akak yg ko nampak tu???..hahahhaaaaa....
HSI : yer..kita perasan akak ngan abang kat sana..masa tunggu flight kul 4pm tu..
Aku : Hahahahaaaa...yer la..betul tu..tapi akak memang tak perasan ko..ingat ek muka akak nie??hehhee..
HSI : Hahahahahhaaa..
Aku : Pegi sana pakai promo rate RM1??
HSI : Aaahhh...akak ponwnn??
Aku : yer laaa...hahahaaa..keciknyer doniaaaa...masa promo rate RM0.10 beli tak??
HSI : tak sempat beli kak..lagipon takot clash ngan schedule..tu yg tak berani tu..
Aku : Aaahlah kannn....ngeeeee....


Jadiknyer seronok giler aku berborak ngan staff HSI tu.
segala cerita kitorang borakkan..
rasa macam kelakor pon ader.
Femes gak muka aku ngan encik Papa aku niehh..
Agaknyer org2 kat LCCT tu pon ada yg dah kenal aku..
yelah...asik2 muka aku jer kat saner....muahahahahahaaa...
mcm selebriti sudaaa.....


Tu jek aku nak cer kisah malam tadi..
bila teringat2 macam kelakar pulakk kann.
dahlah masa tu pon jumpa Mat Rock geng FB kat LCCT tu..
nie ada jugak org lain yg kenal kat situ..
itulah doniaaaa...bukan besor mana powwwnnnn....



























2 comments:

  1. fofulerr makk tewwww.. ekeke

    salamm ziarah n salam aidilfitri jerr

    ReplyDelete
  2. amboi..saper tu yg fofulerrr???...heheee...:)

    ReplyDelete