This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Thursday, August 4, 2011

Follow up checkup..14 hari lagi hospitalization leave??

Hari ni aku wat follow up checkup.
Lepas anto Cik Aleeya gie sekolah agama,
teros gi tuju spital kat Larkin nung..
Sampai sana lebih kurang 7.45am, 
itupon lepas puas meredah jem bagai..
tapi, ada aku kesahh..
aku bantai tido jer kat sebelah..
kelass kannn..
tau2 jek dah sampai...ngeeeee..


Jejak kaki jer kat Pakar Puteri tu, rata2 klinik tak bukak lagi.
Gelap jer semua..
adalah 2/3 ketul manusia yg sabor menunggu
konon2 nak nombor 1 lah kann..
samalah macam aku..muahahahaaaa...
Buat macam bagus jerk tolak pintu klinik tu..
tak kunci ngkooo..
masuk jer lerr..
dok diam2 kat dlm sambil baca paper, dlm keadaan samar2 jerr..
yelahh...klinik blom bukak kan..surelah lampu pon tak bukak..


Ngam2 8.30am assistant Dr Noraini sampai..
excited hulur kad, kengkonon confirmlahkan no.1..
sekali jer..assistant Dr cakap, Dr wat rounding nengok patient.
eemm..oklah..
time2 mcm nie memang Dr2 selalu wat rounding
well known tuh..


Tengah sabor2 tunggu dapat info lagi yg Dr ada emergency operation..
adoyaiiii....bontot dah kebas nie..
member kata dlm satu jam baru ok..
yelahhhhh...layankan ajelah..


Yg aku nie kejap duduk..kejap berdiri..
penat mangkokk...
perot aku nie berdenyut2 jekk..
ni kena pulak sesi menunggu..choyyyyyy...
Last2 Dr sampai pukul 11am....bolehhhhh????
sabor jelah di bulan posa yg mulia ni..


Masuk2 bilik Dr jer..amboii..berseri2 muka Dr Noraini..
tak tahulah kenapa...
sambil dia membebel terangkan banyak benda,
sambil tulah tangan dia berjalan check2 perot aku..
belek punya belek..aku rasa benda bedetus detas jekk...
perrghhh!!!! patot pon ngilu semacam...
Dr tengah mengunting nak mencabut benang yg dijahit kat luka2 operation tuhh..
makk aiiii...boleh imagine takk..
Dr tu boleh main tetas2 guna gunting mcm tetas kain...
nasib baiklah sakit manja2 jerr..
kalau tak ada jugak tindakan refleks terlampau niehh..
tonyoh2 sikit ngan ntah hapa ubat ntah..
pastu siappp dahh....Alhamdulillah..hilang dah sengsara aku....heheheee...


Dah bersalam bagai ngan Dr..
pakej sekali ngan ucapan selamat berpuasa..selamat hari raya..bla..bla...
teros gerak gie klinik Dr Razak pulak..
Dr Razak replace Dr aku..Datuk Kadir tu..
since Datuk Kadir pegi Umrah..Dr Razaklah amek alih belek2 perot aku plak..
Borak sikit2..belek perot aku sikit2..setel sudaa..
seronokksssss....
Masa untuk membayor bil pulak...hehheee..
bayor consultation ngan ubat sikit jerr..RM108.00..
do i care???? (bak kata anak sedare aku si eryn)
nanti claim lerr...ngeeee....


Dah siap2 semua balik umah mak jap amek barang.
pastu gie JPJ jap Papa renew GDL license dier..
aku dok dlm kete jer laa..
tak kuasa aku nak kuor menapak masuk dlm tu..
dahlah perot aku sakit..


Dah siap2 semua balik ofis kejap pulakk..
gie jengah jap kengkawan..hehheee..
niat utamanya nak amek check list order kek lapis aku..
tapi jawabnyer bila dah sampai sana..dah terjebak pulak ngan sesi ajar mengajar..
siann pulak bila nengok Cik Killa yg muka ala2 kelat nengok aku..
tak sampai berapa minit aku ajar dia buat keje aku..ngeeeee..
sowyyyy ehhhh...terpaksa lerr..
sikit jer tak banyak..
nanti akak naik keje, akak pulun kaw2 keje tu semua ehh...
sian Killa....


Dah.. tu jekk aku nak cerr..
Eh korang tak nak tahu ker aku sambung MC berapa hari lagi??
Memandangkan ngan keadaan aku yg betul2 uzur syar'ee ni..
Dr Noraini tambah lagi 2 minggu MC aku..
Tapi.....jeng..jengg..jenggg...
takdelah...
kalau aku layankan MC tu 2 minggu, jawabnyer tornado lagilah keje aku..
ohhh..tidak sama sekali..
jadinya..the most is aku cuti seminggu lagi jer..
Maka dengan itu, aku akan berhempas pulas pulihkan diri aku nieh..
Insya Allah...
Mana2 kawan2 yg doakan kesihatan aku tu,
terima kasih ye..
semoga di bulan yg penoh keberkatan nie
semuanya dimakbulkan..aminnnnnn























No comments:

Post a Comment