This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Tuesday, August 2, 2011

Hari ke-5, still sakit lagi..

Hari nie consider dah masuk hari ke-5 lepas operation hari tu.
Sakit kat appendik tu dah tinggal sikit2 jerr.
Cuma sakit cyst drilling tu tak surut2 lagi.
Nak gerak banyak pon tak boleh.
Jadinya, aku banyak duduk ngan baring jer...

Appendik part tu aku nampaklah plaster lukanya.
Tapi yg tempat drilling tu tak nampak..
Cuma bekas operate kat pusat tu jer yg aku nampak.
sakit lagi kat pusat tu.
Doktor kata pusat tu akan sakit lebih kurang seminggu la..
yg kat dalam tu pulak lambat sikit nak kurang sakit..

Yang tak tahannya..kalau time batuk tu..
perrghhh!!! rasa nak tercabut perot niehh..
jadiknya pusat tu kena tekan ngan tangan bila rasa nak batuk..
huhuhuuuu...sakit woiii...:(

Skang nie aku banyakkan minum air jeli gamat jerr.
Nak sangat baik cepat..
perot aku sapu lotion kambing gamat panas.
Nasib baik aku beli kat Langkawi hari tu..
banyaklah jugak kegunaanya.
Perot ni rasa lega sikit bila sapu lotion tu.
Rasa panas2..tapi bestlah..
kalau tak perot aku rasa sakit semacam..tak selesa bagai..
macam kembung menegang jekkk..

So, hari nie dok umah layan tv ngan lappie jer..
nak wat keje2 lain, rasa mcm tak larat..
perot nie gegar sikit jer aku dah sakit..mcam mana nak wat keje..
Hopefully semua kembali oklah..
nampak macam simple jer minor operation tu..
tapi kesan sakit tu, boleh tahan jugak....emmmm....









No comments:

Post a Comment