This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Wednesday, September 7, 2011

Bebaik ikhlas jadik tak ikhlas pulak...(Part1)

Aku tak sabor sebenornya nak hapdet cerita aku mlm tadi..
asalnyer nak hapdet teros,
tetiba pulak tangan nie boleh tergatal plak chatting kat FB tu
jadinya masa yg ada tu aku buang suker2 jerr tanoa layan blog aku nieh..


Mlm tadi buat benda giler
tutup segala lampu...consider gelap gulitalah umah aku
yg aku sure ada cahaya tv ngan laptop aku jer..
kengkonon nak main sembunyik2 la kan..
sembunyik dari layan org datang nak beraya kat umah..
boleh ker macam tu??
tapi pada aku ok jerr..
umah aku kann..sukalahh..


Tapi, main sembunyik2 tu tak kekal lama..
sebab ada org calling2 nak raya dtg umah..
nak tak nak terpaksalah jugak aku OPEN pintu aku tuh..
dlm hati nie mcm malas sesangatlah..
tapi bila pikir2..
takpelah..satu family jer kott..


Yg datang tu cikgu mengaji anak aku..CIK ZURA..
oklah..
layan jugakk..
buat air panas..borak2 tak hengat..
sampai jam lebey kurang 9pm++ gitu..
Cik Zura pon blah..
dia kata husband dia join marhaban..
sebab tu kena balik cepat..
aku ok jerr..


Kete Cik Zura hilang dari mata aku jerr..
suppp..sappp..supppp..sappppppppp!!!!!
aku anak beranak tutop lampu balik..
tutop pintu segala bagai..
Papa ngan Yaya dah sibok kuorkan tilam letak dpn tv
konon2 nak baring2 la tuh..
yg adoooo!!!!




Dok lagi dalam gelappppp...
tetiba jerr.....
Hp Papa bunyik...


Papa  : Haa!!!!..aku dah tido dahhh...umah dah gelap..
besok je lah....dah tido..huargghh..huragghh..huargghhhhh...
Aku   : saper Pa??
Papa  : Rashid and the gang nak raya..
Aku   : adoyaiiii!!!!!!!!...ngan anak2 dia tu kerr???? tidakkkkk!!!!!!!!




To be continue..





No comments:

Post a Comment