This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Wednesday, September 7, 2011

Bebaik ikhlas jadik tak ikhlas pulak...(Part2)

Sambung balik cerita tergantung tu...


Lepas Papa letak hp..
aku nengok jam..
owhh ok..baru pukul 9.30pm..
bolehlah kalau nak layan org beraya...


Tunggu punya tunggu..
dah pukul 10pm..mana pulak pegi org2 nie..
aku dah ngantok dah nie..
makin jam tu gerak..
gerak jugaklah angin aku dlm badan..
sangat sakit hati ok..


tetiba jer aku dengar suara budak2 jerit2..
mcm ramai jugak bunyik tu..
dah macam langau ngan lalat yg bunyik menderu2 tu..
tetiba aku nampak 4/5 org bebudak terjah umah aku..
masuk dalam umah teros lari2 dlm umah..
amboiii!!!..ingat zoo ker umah aku nie..
ke korang ingat umah mak ayah korang..
aku punyer tahap geram tu mcm nak jetat satu2 kepala kat situ..
dahlah masuk umah org tak bagi salam..
sesuka hati jerr..


A few second pastu baru nampak mak bapak diorang dtg..
eeeee....macam geram jugak ngan diorang nie..
call pukul 9.30pm..
tapi masok umah aku bila jam tu dah nak dekat2 pukul 11pm..
perrgghhhhhhh...
hangin tak boleh cakap..
baik2 aku nie ikhlas nak layan org beraya..
jadik tak ikhlas pulak..


Tambah pulak ngan perangai anak2 diorang yg membuas tak tentu hala..
lari sana lari sini..
segala barang dlm umah aku tu nak dipegang
belom main langkah2 air yg aku tuang dlm dulang lagi..
nak jer aku tibai kaki tuu..
pecah gelas aku nie..siap ko..


telinga aku sakit pulak dengar gedegang gedegung..
makk aiiii...main lari2 turun naik kat tangga pulakkk..
apa punyer bodolah mak bapak diorang nie
boleh bior anak mengganas mcm tu kat umah org...
sesak giler nafas aku..


bawah tangga pulak..
akunyer basikal exercise ada 4 org naik atas tu..
yg sorang lagi yg tak naik sibok memulas2 gear kat situ..
Ya Allah...apa nak jadi ngan umah aku nie..
Tolonglahhh.....


Oiiii...cepatlah balik..
dah nak roboh dah umah aku nie..
kalau korang datang satu dua family ok jugak..
ni sampai 4 family
tambah pulak ngan anak korang yg tak reti bahasa tu....
betol2 tak boleh blahhhhh!!!!!!!


bila dengar ada suara kata "jom.."
lega siotttt!!!!!!!


dah balik...balikk...
pening aku nengok bebudak nie bekeliaran dalam umah aku..


Moral of the story : jagalah anak korang yer kalau pegi beraya..
kalau rasa2 anak tu mmg hyperaktif
tak payahlah beraya..
postpone jer taon2 depan..
aku confirm memang rata2 org tak suka 
bebudak yg membuas tak tentu hala
tambah lagi ngan perangai mak bapaknyer yg buat dekk jerr..


sekian cerita tahap tak ikhlas aku..

No comments:

Post a Comment