This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Tuesday, September 13, 2011

Raya and makan2 punyer hal..

Since Monday, plan baek punyer nak gie raya hari Sabtu.
Nak buat kijer macam tak syokk..
jadi otak nie meligat planning benda2 merepek..
plannn jerrr..tak jadi tak aperr..kononnnyerrr..


Discus punyer discuss
ingatkan yg join tu bebudak accounts jer..
tetiba story ter'burst'..
jadinya terselit plak si Asni ngan Sue..
bebudak maner tu..
tu ler bunga2 R&D..
sian pulak tak bagi ikot..
raya kannn..apalah salahnyerr...


So, bila hari dah tiba,
journey pertama gie umah Zue..
aku rasa giler pagi...
sebab starting pukul 9am ngkooo...
biasa time2 mcm tu baru nak bangun tido..
ni tak..
pepagi dah dok kat umah orang..beraya kononnyerr..


Sampai umah Zue, geng2 yg lain semua dah sampai..
tengah menyantap jemput2 ikan bilis lagi...
hohh!!!! sorga doniaaa...
memang feveret ngkoo...
jadinya pepagi tu breakfast cum raya kat umah Zue..
makan jemput2 tak hengattt!!!!


Then lebih kurang 10am pulak pi umah Elly..
betul history lerr..
first time gie umah Elly..
member dah melatat nak rakk..
tak siap masak lagi..
tak tukor baju lagi..
umah pon tak siap kemas..
hehehheee...sori yerrr...
kitorang pepagi dah sampai...muahahahahahaaaa...


Elly dah kelam kabut naik atas nak bersiap..
yg paling scary..
dia boleh tinggalkan mee goreng atas dapur ngan api yg besorr...ayakkk!!!!
Ellyyy!!!!!!! what happen!!!
jadinya Kak Anne yg mengabiskan masak kat dapur..
aku pulak..kemas2 apa yg patot yg berselerak kat dapur tu..
Elly mana???
Elly tak turun2 dari atas..
bersiap macam perantin lerr...


Yg best tengok kat hall..
Sue ngan Anis sibok isi biskut raya dlm balang..
hahahhaaa...
padanlah muker semua..
datang lagi rumah org pagi2..
dah kena wat keje..miamiamiaaaahahaaaa...


sesi bergosip golongan bapak2..

sesi bergosip golongan mak2..


Utk Cik Elly..
sori ler dtg umah ko pagi2..
len kali kalau nak datang kita janji ketat2 timenyer yerrr...heheheheee....


The best part is kat umah Elly..
dapat makan mee yg sangat sedapppp!!!!
bak kata Shafiq anak abg Pezal " Pedas tapi sedappp!!!"


lepas dapat makan mee goreng yg sedap dan sangat kaya dengan fishball itu..muker semua ader sunyummm...:)


Pastu heading gie umah abg Samari..
adoyai..lagi sorang tak siap lagi mengemas umah..
apa punyer planning rayalahhh...
ambush umah org pepagi...
kelam kabut jadinya abg samari kemas umah..
Sori jugak eh abg samari sebab datang umah awak pagi2..
ehh..kalau pukul 11.30am tu pagi lagi kerr???..erkk!!!


Dah siap2 makan soto yg sedap kat umah Abg Samari,
tros gerak gie umah Abg Mail kat Taman Daya.
jem giler kat highway sampai perot yg ketat kenyang pon jadik lapor..
sampai umah Abg Mail..hujan pulakkk..
memang bawak rezekilah kitorang nieh..
so perot yg lapor harus diisilah kannn..
Jadinya mencekik lagilah kat situ..
Cik Zue dah request daging masam asam..
org Melakee punyer dish laa..
so makan tak hengattt lagi...muahahahahaaa...


dah siap2 makan tros heading gie umah Salleh pulak..
amboi..dari selatan naek utara pulak..
kat luar tu hujann..
hujan pon hujanlah..redah jerrr...
sampai umah salleh dlm pukul 3.00pm mcm tu lerr..
masuk dlm umah jerr..ternampak satay atas meje makan..
ayakkk!!!! kena makan lagi kerrr????? errkkkk!!!!


Apa boleh buat...dah bulan raya kannn..
tuan2 rumah nie memang murah rezeki jamu org makan2..
even perot dah ketat sendat..makan tetap  makann...
respect tuan rumah kononyerr..
yelah..kesian kan dah susah2 masak..
takkan tak makann pulakk....
makanan tu pon tak bersalahh...
kalau rasa2 nak insaf..
start bulan depan nanti..sambunglah puasa balik..
mana yg ganti puasa tu..gantilahh..
mana yg nak puasa sunat senin-kamis..puasalah..heheeeee..
takpon malas nak puasa..
makanlah segala product detox..
cuci balik perot tu..
sure dah macam trap longkang..
mcm2 aderrr...


Lepas umah Salleh..
semua dah main raya2 sendiri pulakk..
jadinya..bersurai sudaa...


Aku pulak pegi mana??
Lepas umah Salleh tu..
aku tros masuk S'pore.
raya kat sana pulak..
nanti aku sambung hapdet yerrr...hehehheee..























No comments:

Post a Comment