This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Wednesday, September 14, 2011

Raya & Ronggeng S'pore lagi!!! (Part2)

Bila semalam dah penat..
tido pon syoklah kannn..
jadinya, pagi harus bangun lambat sikit..
lambat pon tak lambat la..
pukul 8am just nice...hehheeee..

Kak Ani sibok offer nak breakfast apa pagi tu..
dia nak pi beli kat kedai sebelah flat tu..
aku apa lagi, surelah nak mee siam kuah tu kann..
hohohoo...starvingggg...
yg lelain nak makan nasik lemak...
dlm hati apa baranggg..
kat JB pon belambak nasik lemak aperrrr...


MakWe makan dulu...dia kata dia dah biasa makan pagi2...


Bila time breakfast tu..
aku cuit2 sikit nasik lemak Aleeya..
weeeee...nak nanges ok!!
sangat sedapp!!!
tu jer yg aku boleh cakap...speechless..


hamek ngkooo..besau mulut nak sumbat mee tu hokey..


Tapi, tak boleh lawan kesedapan mee siam aku..
double2 nak nangis..
korang tau tak..
last aku masak and makan mee siam ni 10 tahun dulu..
huhuhuuu...lamernyerr...rasa tua sudahh..
heyyy...jgn sengih2..
aku tau ok masak itu mee siam kuah...:p

Lepas dah breakfast bagai..
startlah pi  raya lagi..
pegi area Chua Chu Kang pulak..
umah Kak Misah ngan Abg Leman..

Sampai2 jerr kat sana,
mata nie dah teruja nampak cekelat ferero roche atas meja..
woooo...harus dimakan niehh..
dah makan sebijik dua
Kak Misah kata "jom makann!!!!"
errkkkk...kena makan lagi kerr..
baru jer lepas breakfast heavy tadi..ayakkk!!!!






Kak Misah dah masak nasik ngan laok pauk..
adoii...heavy dish lagi..
well...takkan nak pandang..
makan jelah...
giler hebatt Kak Misah masak..
baru jer call nak datang,
sampai umah dia jerr dah belambak lauk atas meje..
ooo...sangat mistik...
tapi Makwe kata, Kak Misah ko kalau masak memang cepat giler..
kalau dtg umah dia takkan lapor punyer..heheheee...

Lepas dah mengeyangkan perot,
pi rumah kak Aya pulak..
kat sini aku nak pengsan lagi bila Kak Aya cakap..
"Maria jom makan!!!"

Makkkkkk!!! tolong!!!...makan lagi?????
Encik Papa aku nengok dah dok kat meje..
mak aiii...dah mengongkang ketam goreng rupanyaaa...choyyyyyy...
Aku labuh bontot sebelah Papa and teros amek pinggan..
dalam hati..kenyangyer nak makan..
tapi tangan tu capailah jugak roti perancis 2 keping..
pastu amek 2 ketul gulai daging buat cicah..
bolehlah tu..wat jamah jerr..



Kat umah Kak Aya, Aleeya sempat lagi bisik2 ngan aku ajak gie jenjalan..choyyyyyy..
 

Giler kenyang dah..
masa tu dah pukul 3.30pm dah..
teros mintak diri balik..
tulah rumah terakhir kitorang raya..
lepas nie nak pegi mana..
kita pi jalan2 kat bandarlah pulak..
sempat lagi nieh..
kalau balik JB sekarang pon sure giler jem..
baik gi jenjalan dulu kann..
So...kita ronggengg!!!!!

To be continue..








No comments:

Post a Comment