This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Monday, October 17, 2011

Cuti Terkejut

Tetiba pagi tadi baru terperasan.
yang anak aku punyer exam sekolah agama start kol 9.30am.
Woiiii!!!! bior betol!!!
hangin aku sekejap..


Paper start kol 9.30am..habis kol 11.00am..
perghhh!!!!
enam jahanam....


Kepala hotak aku dah pening..
kalau paper abis kol 11.00am..
kol braper pulak nak pegi sekolah petang..
adoiiii!!!!!
benci betol la nak pikir benda2 macam niee...
sengal betol sekolah agama ni tau..bodo!!!


Nak tak nak terpaksa aku gi sekolah pagi tadi.
konon2 nak pi kompelin ngan cikgu kat situ.
tapi bila pikir2..
kalau aku sorang ker yg beria kompelin nak jadi aper..
sure diorang tak layan punyer..
nanti aku yg hangin double2 pulak.


geram betul aku..
diorang ni tak pikir betul masalah budak sekolah lain..
anak aku ni dahlah skolah luar biasa sikit.
bukannya sekolah kebangsaan kat area2 situ.
tapi dia skolah jauh.
macam2 perasaan betul la yg terbuku dalam hati ni..


Tak pasal2 aku kena tunggu anak aku kat sekolah.
takut dia terlambat pulak kang nak pegi sekolah petang.
so hari ni aku kena monitor closely apa dia buat pagi tadi.
yang best tu aku nie dah mcm org aper jek tunggu kat kantin skolah tu.
lagi2 ngan uniform keje..
adoiiiii....benci tau..


Bila dah macam tu, kenalah cuti terkejut.
Emergency leave laaa...
tak best betul kalau kena cuti2 tekejut niehh..hohh!!1


Pepagi aku dah dok menebeng kat skolah.
aku ngeri betul kalau anak aku tak sempat pegi skolah petang nanti.
kenapa aku risau sangat??
sebabnyer,
exam pagi abis pukul 11.00am..
van skolah nak anti balik taska..
gedebak gedebuk sampai taska pukul 11.30am.
Pakcik Tumin bas skolah petang sampai taska pon pukul 11.30am.
so..saper nak jawab tu?????
Lagi sadisss...sekolah petang pon exam jugak hari nie...haisshhhh...


hati panas pon abis jugak air milo satu gelas nie...bila dah minum2 kat kantin skolah ni, teringat pulak zaman dulu2..zaman skolah lerr....ngeeee...


Nak tak nak terpaksalah tunggu anak aku sampai abis paper.
Ngam2 pukul 11am dia balik,
apalagi..merempit la anto dia balik taska.


Kesian anak aku..
sampai taska dah 11.10am.
kelam kabut dia nak bersiap pegi skolah petang pulak.
kejap lagi 11.30 bas pakcik Tumin sampai...huhuhuuu...sadisssss...


Bila semua dah ok..
aku pon balik.
ingatkan nak pegi keje.
konon2 nak half day jerlah..
tapi rasa badan mcm dah penat pulak.
mood nak keje pon takder.
jadinya sambunglah cuti lagi 1/2 hari lagi..heheheee..


Pastu rasa..ehh..
dah alang2 coti nie baik aku wat spek aku yg dah enam jahanam tu..
so aku ngan Papa pon gerak gi Angsana..
perrghhh..jauh betul nak wat spek kann??..ngeeee.....


Sebenornyer..nak carik benda lain jugak..
tetiba rasa mengidam nak lense baru pulak.
bukan lense kaler2 yg pakai kat mata tu ok.
nie lense encik D90 aku..
teringin pulak nak potrait lense..eemmmm...
dapat kerr???....heheheee...






No comments:

Post a Comment