This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Saturday, October 8, 2011

Dahlah cerry berry... demam pulak...collapse habiss!!

Lepas balik umah cousin papa kawen tu..
nasib tak baik nokkk..
Monday tu aku kena cerry berry yg sederhana dasyat..
kalau dasyat dah masuk spital..tuang air botol2..


Starting 3am..pergghhh...menggelegak perot...
aku ingat aku sorang jer sakit perot..
rupanya anak aku dah dok bersila atas tilam..
rupanya tengah melayan jugak sakit perot..
sian dierr...
aku ni yg dah tua bangka pon tak tahan sakit..
apatah lagi dia kannnn....ishhh..


Even sakit perot pon gagah juga aku pegi keje..
ngan mata kelat2..
ngan perot memulas2...sabor jer la kann...


Gigih aku wat closing account aku..
aku tak kira..sakit ke..tak kerr..
aku tak pedulik..yg penting closing aku siap...


Pagi Tuesday pulak...
sambung closing lagik..
mak aiii..naper plak tetiba sakit tekak nie..ya ampunnnn...
keje tak siap lagi..
tengah hari tu..idong pulak dah mula flu..sokk..sekk...sokk..sekk..


Petang dah tak tahan..
niat hati nak mintak ubat demam ngan Cik Elly McBeal..
tapi takot ngantok plak..
jadinya, aku mintak ubat sakit tekak jerr..


Gigih lagi nie siapkan keje..
konon2 dlm hati..
kalau aku pengsan besok pon..at least closing aku dah siap..
perrghhh...punyalah aku bertahan satu hari tu...
Tuhan jelah yg tahu..sufferrednyer aku masa tu..


Balik keje teros gie klinik..
doktor kata sore throat aku sangat terok..
then ngan demam lagi..
jadinya dia bagi aku segala mcm ubat ler..
tapi serious giler..
aku mcm nak telan jer semua ubat tu biar aku boleh baik cepat..
azab betul sakit tekak nieh...isk..iskkk..


balik umah mandi, makan ubat teros bammmm...
tapi tak boleh bamm pulakk..
kepala aku sakit..
badan teros panas mendadak..
mata dah berair..
badan menggigil..perghh...
nasib baik ada anak dara aku sorang nie..
dialah yg jaga aku ngan picit2 kepala aku sampai aku tertidor..
sayang anak mama...luv u darling!!!


kali ni sakit, kaw2 aku habiskan semua ubat2 nie..kalau tak..yg adoo...:p


Wednesday tu aku MC ler..
satu hari dok umah..tido makan ubat jelah keje aku..
kejap2 kang Papa tepon tanya kabar..
dah second day..demam tak kebah lagi...


Malam tu Papa ajak gie klinik lagi nengok aku mcm tak baik demam lagi..
malas giler aku nak keluar..
gie klinik kang dapat ubat lagi..
ubat yg ada ni tak abis lagi..
jadinya, mlm tu tak pegilah klinik..
aku decide jer besok aku amek annual leave..
rest lagi satu hari kat umah..
taknak aku amek risiko gie keje badan tak sedap lagi..
nanti kang saper nak anto aku balik umah???..


Tuesday all the day...
sama gak tido and makan ubat manjang..
sampailah pukul 3pm mcm tu..
badan aku dah rasa panas2 berpeloh2..
carik kipas sattt...
adoyaiiii..best sikit dah berpeloh niehh...
bangun teros mandi..
fresh giler rasa badan..
even flu ada lagi..tapi demam alhamdulillah dah ok..


Malam tu sempat gak aku wat brownies..
sakit2 pon buat juga taww..
aku dah janji ngan anak aku tu..
since kat sekolah dia on Friday tu, ada Childrens Day..
buatlah satu tray brownies..
sekejap jer buat..bukan lama pownn...


habis dah story seminggu aku..
dah malam nie..ngantok sudaa..nak tido..babai..

























No comments:

Post a Comment