This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Friday, October 28, 2011

Gathering Version Potluck

Yeahhh!!!!
Bila dah siap itu semua cistat ngan rojak tauhu bagai..
kitorang pon siap2 nak gie umah Mimie..
konon2 semua dah janji nak jumpa kat sana kol 1pm.
Tapi aku biasalah..
alang2 dah siap tu, teros jer la keluar kann..
then dlm pukul 12++ mcm tu teros gi Setia Indah umah Mimie..

Sampai umah Mimie pukul 12.30pm..
aiikk..mana member2 lain?
belom sampai ka?
owhh..takper2..kejap lagi sampai la tu..
Mimie muker dah berseri2 sambut aku..
heheeee...feeling datin ngkoo...muahahahahaa..

Beborak nak rak ngan Mimie..
tengok jam..eh dah pukul 1pm..
awat tak sampai2 lagi bebudak nie..
perot dah lapor tahap gaung.
eeee...geram jugak..tahulah deepavali..
takkan nak janji deepavali jugak kannn..
takper sabo2..

Dekat2 pukul 2pm barulah sorang2 sampai..
Along naik kete Kerry..
pastu Tinie ngan Wai, Kak Liza pulak sampai..
ok..hati aku dah berbunga2 nampak diorang..
hilang dah marah..sebab rasa seronok sangat jumpa diorang..
rindu lama tak jumpa...hukk..hukk..hukk..

So, memasing dah tak cakap banyak..
siboklah menyeting lauk2 potluck memasing.
giler lapor ngko nengok makanan2 tu...
dahlah tak breakfast..
memanglah lapor tahap nak makan kambing sekor..hohh!!!


Bila dah setting2...mak aii..banyaknyer makanan..yg nak makan dlm seploh org jerr..
tapi makanannya mcm nak jamu org pegi haji..muahahahaaa..

Masing2 dah ditugaskan masak2.
actually aku ngeri jugak.
mintak2 diorang ni tak masak banyak.
bukan aper..
takot membazir ajer.
sebab aku confirm.
memasing sure lebih bercakap dari lebih makan.
sebab sambil bercakap dah kenyang sedut angin kannn...
manernya nak makan lebih2..

Tapi yg paling sedih aku tak sempat amek gambo asam pedas Wai.
yang aku ingat, masa aku sibok amek gambo tu,
dia boleh pulak bawak periok asam pedas tu pegi dapor.
konon2 nak tukar kat mangkuk cantek..
jadinya..selamatlah sudahh..
takderlah aku snap itu asam pedas..
sorry yek wai..tak sengaja..
tapi yg aku sure asam pedas pari ko tu memang meletopsss!!

Jom kita cerita potluck yg kitorang bawak hari tu.

Puding ngan daging masak kicap Along bawak..dia masak sindri okkayyy..sangat sedapp!!!

Mimie masak sayur kacang goreng ngan makaroni sup..story behind the scene : aku tak sempat nak makan makaroni sup tu..sebab dah kekenyangan makan nasik ngan lauk pauk yg melimpah ruah tu...yg tak bestnyer, balik umah aku teringat2 makaroni ngan sambal kicap mimie tu...huwaaaaaaaaaa!!!!!!

Ciken Boxing yg sangat terbaekkk!!!!! Tinie buat ..Wai ngan Kak Liza tolong...eh ye kerr???..

Sambal goreng ni feveret aku..Cikgu Keryy buat...eemmm..best!!

Rojak tauhu, bluberry cistat, egg tart aku buat..

Begambo2 tak abis2 tau...

Pose ngan Ciken boxing...auwww!!! Tinie ko ader tak pose mcm nie?..takder kannnn????

Cameraman hari tu setia betul  amek gambo kitorang...siap panjat2 kursi amek gambo...nanti aku nak bagi sijil penghargaan...ngeeee..

syok giler makan puding along niehh!!

gossip yerrr...sampai muncung2 mulot!

Adoiii...gossip tak hengat kannnn....

Second camerawoman..cikgu kerry

Last pic before nak balik...huhuhuuu...sedey...

Thanks to Tuan Tanah Kedaung a.k.a Tuan rumah..the banker of Puan Mimie..

3 orang nie memang syok giler main sendiri kat luar rumah..
yg baju merah tu kepala penyamunnyerr..Papa kata tekong besor...muahahahaa...
bagus2..anak2 nie semua baik2 betul perangainyer..memasing buat hal sendiri, sebab dia tahu mak2nyer tengah sibok sawan gossip dlm umah...


Alhamduliilah!!!
semua suksesssss...

Mintak2 future gathering pon best jugak macam hari tu..

For all my lovely friends,
Thanks for being a such a best freinds ever..
Love u all!!! muahhh!!!!









No comments:

Post a Comment