This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Tuesday, October 18, 2011

Lense Portrait Baru..AF NIKKOR 50mm 1/1.8D

Lepas dah menyopping spek mata baru,
kitorang gie kedai camera pulak..
menebeng kat situ adalah lebih  kurang 1 jam..
tanya tu tanya nie...
member kat kedai tu naek pening nak menjawab soklan kitorang..
well...apa boleh buat..
dah ko keje kat situ kann..
surelah ko lagi advance dari kitorang nie..

Konon2 gie sana nak survey jer lense dompot tu..
tapi ntah macam mana, boleh terbeli pulak......ngeeee...


actually ader 2 option..

*AF Nikkor 50mm 1/1.8G 
yg ni ada motor then harganya dia kaw2 jugak lerr..
dlm RM600++ gitu laa..
complete ngan filter ngan hood ader la dekat2 seribu ler rege dier...amboii..
bendanyer keshik jerr..

*AF Nikkor 50mm 1/1.8D 
Yg ni pulak..takder motor..
tapi murah sikit la..RM350++ jerr..
yg ni ok gak..cuma rupernyer..alaaa...loheii..
dompot betul..cittt..
tapi memandangkan buget aku ciput2 jerr..
aku ameklah yg nie..hehheee..
total masuk filter ngan hood aku kena dalam RM550 jerr..
boleh laa..dari yg seribu tu kannn..tak suka..

Apa beza dua2 tu..
Yg aku tau bezanya cuma motor ngan size jer..
yg lain2 condition tu..sama jerr..
mintak2 aku tak salah pilih lerr..


Musti korang pelik kan kenapa aku beria nak lense dompot nie..
aku pon tak tahu kenapa..muahahahahaha....

Well, aku sebenornyer suker amek2 gambo potrait..
lagi2 gambo anak aku..
lagi satu lense ni kalau amek gambo perantin..memang cantekk..
bokeh power tu...
tu yg best..

Yang tak bestnyer..buget ciput..
kalau buget power..lagi power la lense yg aku beli..muakakakaa..
takper2..saborr...

Lepas ni tinggal nak beli yg 70-300mm pulak..
kumpul wit dulu...
tak sabor niehh...ngeeeee....

Papa jadik model...testing power doe..ngeeee...

power kan bokeh????...sukerrr....

Soriii..
lupa nak cakap..
aku beli lense ni kat Kedai Johan kat Angsana tu..
level 3 ker 4..tak ingat pulak..
tapi dia dekat ngan pintu masuk UO tu.
saper2 nak beli lense ker camera ker..
boleh beli kat saner..
harga..terbaekkkk!!!!...





No comments:

Post a Comment