This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Wednesday, October 12, 2011

Size kasut tak samer??

Betul punyer horror lah cerita kasut nie..
boleh naik hangin dibuatnyer...cittt..


Last week aku belikan anak aku kasut skolah.
Actually dah lama nak belikan.
tapi asik tersangkak jer..
member dah lama kompelin, 
kasut dah kecik la..tak muatlah..sakit kaki la..
adoyaii ini budak keshikk..very annoying laaa...


Beli kasut last Tuesday
tapi baru pakai semalam..
so happen, pagi2 before nak anto pegi skolah agama..


Aleeya : Ma..apasal kasut nie satu boleh picit2..satu lagi tak bole picit2..
(sambil tekan2 kat ujung kasut)
Aku : Alaa...awak letak kaki tak betul kat dalam tu..mestilah tak boleh picit2..
Aleeya : Ye ker mama???...(penoh ngan confuse..)


nak dijadikan cerita,
balik sekolah semalam aku boleh pulak tergatal nak amek anak dara tu balik sekolah petang..
biasa dia balik naik bas sekolah..
tapi that day, muker ader sunyumlah kann..
yerlah..dah bapak dia dah tertonggok depan pintu bas uncle tumin nak fetch dia..


masuk dalam kete..


Aleeya : Maa..yelah ma...kasut nie memang confuse..
Aku : kenapa??
Aleyaa : kat sekolah, bila kita jalan..satu kaki kita terkeluar..satu lagi tak terkeluar..
Aku : kenapa pulak??
Aleeya : Mama ni..maksudnya kasut ni satu kecik satu besarlah...
Aku : Hahhh!!!!! sini  mama nengok...


gila bodoh ko..
confirm kasut tak sama size..
aku siap ukur lagi..
satu pendek satu panjang..kahh!!kahh!!kahh!!!
sian anak aku pakai kasut tak sama beso...heheheee...


Apalagi..sesi kompelin ngan Papa pulak..
woo..papa dah hangin..
"Apa punyer bodolah budak kedai tu bagi size tak sama??"


Then, kitorang teros heading gie kedai kasut tu kat Kipmart..


Papa tak puas hati..
pam pomm..pamm.pomm...bla..bla...bla..
Papa membebel sampai tak cukup nafas..


mula2 kedai tu tak admit..
consider malas nak layan kitoranglah konon..
Papa tak puas hati teros cakap direct ngan tokey kedai over the phone..
Pamm..pomm..pamm..pommm lagi..
pergghh...dasattt!!!


Tokey kedai mula dah boring..
dia cakap kitorang berkira and bising2 pasal hal kecik..
kasut baru 18 hengget..tapi bising nak rak..


Papa tambah hangin..
dia cakap..
"Jangan kata 18 hengget..singgit pon aku komplein tau..kalau korang taknak setel..kita setel kat tribunal pengguna..."


Sekali tokey kedai dah takut laa....
dia kata dia boleh setel tapi dgn syarat nak nengok kasut tu dulu..


Papa kata,
"Ok..u datang sini tengok itu kasut..I tak tipu maaa...u pon ada CCTV kan..tengoklah itu CCTV saper punyer keje yg bagi salah size tu..u potong gaji dia balik laaa..."


Adoi...betul punyer haru laa...
Papa punyer sakit hati,
dia sanggup datang balik pukul 10pm mlm tu nak claim kasut..


Agaknya memang dah rezeki kann..
aku rasa kitorang pon tak salah..
kedai tu yg salah, apasal bagi kasut salah size??
bodo betul...


Jadinya tokey tu malas nak gado2 lagi ngan Papa..
kalau kitorang lock report kat tribunal lagi haru kannn..
so, dia pon ganti balik kasut Aleeya tu..
dapatlah Aleeya kasut baru...ngeeeee...


moral of the story..
kalau korang rasa korang tu betul..
fight jer giler2..
kita nie pengguna maa..kuasa besor..
jangan takot2 ngan diorang nie..sebut jer kata keramat "tribunal" tu..
confirm nangesss!!!


Nielah kasut baru yg dapat claim tu..betul punyer scary lerr...
question : aku peliklah..naper ek bebudak skolah cina nie suka sangat kasut patern nie...emmmm..wondering laa...
sekali nengok, memang betul2 kasut amoi..ekekekekkkkk..




























No comments:

Post a Comment