This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Saturday, November 12, 2011

Angry Bird Theme Cake for Aleeya

For the first time aku try to deco birthday cake for my 8yrs little doter.
Try luck jerr..
dalam hati cakap.."mamposlah aku kalau kek ni tak jadi.."
kek of course laa..biasalah jugak buat.
But in terms of decorating ni, mcm scary sikit lerr.
I ni takderlah sekreatif mana youuu..
main hentam jerr..
the outcome ultimately so happening..i guess laa...muahahahaaa...

Balik keje terus masak2 utk dinner.
lepas makan bagai, baru start prepare barang nak mix the cake.
Almost 9pm baru aku start membaking.
Nie kalau nak wat deco confirm sampai subuh gajah baru siap nie.

jadinya aku decide malam nie buat kek.
Besok balik keje aku wat deco pulak.
Gitulah yerr..
orang bekerja kannn..
masanya nak menggodam personal matter..malam jer la...sob..sobb..sobb..


 Pala hotak naik pening nak memikir apa bendalah yg aku nak conteng atas kek nie...

 Dengan skill yg ada yg ala2 suam jer..aku try ler mendeco...dekat2 pukul 12am baru siap.
rasa nak nanges buat...bilalah nak siap nie??..

 Kek nie aku buat utk Aleeya yg dah lama request angry bird theme untuk celebrate ngan kawan2 kat nursery. So, pagi2 hantar kek pegi nursery. Balik sekolah agama pengasuh dia layanlah potong kek ngan nyanyi2 lagu hepi besday sambil tiup lilin...sukalah tu...





Lepas semua hal kek2 ngan party nursery dah settle,
Buat lagi utk satu kek utk family's celebrating pulak.
yg ni lain sikit keknya.
Konon2 nak buat simple2 jer.
Masa dah tak ada.
Malam tu aku kena bakar kek ngan deco sekali.
Aku kena kuatkan semangat giler2.
Kalau tak aku rela lomor cream tu kat muker aku...huhuhuuu...


 Simple jer kotttt...sebab tu satu malam boleh buat 2 keje..bakar ngan deco....
penat giler tak hengattt!!!!!

 Abaikanlah yg senget2 tu...tu tak bermakna tangan aku tak dibedong masa kecik2 dulu...

 Oklah kan???..sendiri buat sendiri puas hati....


Aleeya kata patong2 angry bird tu untuk dia satu..kak Long Erin satu ngan Caca satu...




No comments:

Post a Comment