This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Tuesday, November 1, 2011

Anjung Senibong Seafood

Lama giler tak hapdet entry.
Hari ni baru ada hawa sket nak hapdet.
Tapi tak boleh nak cerita banyak2.
Aku banyak keje lagi nak setel lepas ni.
Kejap lagi aku nak wat crust cistat.
Ada orang order nak wat raya haji nanti.

Aikk..lari topik plak kannn..heheheee..
aku sebenornye nak cerita hal makan2 aku ngan kengkawan sedept aku.
That day kitorang decide nak makan ketam.
kebetulan ada orang nak belanja makan.
jadinya, memang kaw2 punyer pulun laa...
lagi2 besoknyer coti raya deepavali,
Lagilah kitorang sakan makan..
kalau tersandar pon, besok coti kan??
apa ada hal..bantai tido je lah kat umah..ngeeee...

Macam biasalah..
team aku semua ada kecuali Cik Kiah.
Anak Cik Kiah tak ada org nak jaga.
Jadinya tak dapatlah dia join...kesiannnn....
So, portion Cik Kiah, kitorang ler yg balun!

Before makan tu berangan dulu dok kat jeti tepi laut tu..feeling kat pulaulah kannn...sunset gituewww...:) 

 Anjung Senibong Seafood nie memang tempat tumpuan kitorang setiap kali teringin nak makan ketam..syaratnyerr, standby dulu kepala agung kaler2 korang tu banyak2 yerrr..

 udang kat sini ada 3/4 jenis...regenya pon berjenis2..

 Kitorang pilih rege yg no 2 mahal..nak sedap dengar 100gm RM10..kalau nak terpekak sikit, 1kg RM100...mahal kan??

 Nie sipot gonggong kot..kitorang tak makan malam tu..tak reti makan lerr..

 Ikan memang banyak giler, pilihlah apa ikan jer yg korang nak..jgn mintak ikan duyong sudaaaa....Kitorang amek ikan siakap..kengkonon consider ikan yg paling murahlah antara yg tersusun2 kat situ..1kg RM45...giler mahal kann??...ko imaginelah harga ikan yg lain2 kat situ...kalau tak jejak 50/60 hengget..tak payahlahhh..

 Tak tahulah ikan ni namanyer aperr...merah semacam jerr..yg aku tahu ikan ni mahal giler..

 ketam bangkang ni pon giler mahal...1kg RM58..aku beli kat luar baru 1kg RM15...huhuhuu...

 Sotong goreng tepung yg sangat sedap...harga pon boleh tahan mahal..ngeriiii!!!!

 Kitorang order siakap steam limau ngan siakap 3 rasa..steam limau takder gambo...hehheee...

 Baby kailan ikan masin

 Butter prawn...kat sinilah yg paling best..tempat lain aku tak pernah jumpa lagi yg best macam ni...

 Nie separuh jer okk...

 Black paper crab

 amboii....panjangnyer tangan dierr...terlepas sempadan tuuuuu!!!!

 Soriii...tak kuasa nak posing2...yg aku tau aku nak makan jerr...simpan perot dari lunch tauu...

 baju biru tu, boss baru aku KC...yg kat depan nie, Mr Soo....my former boss...

Credit to Kak Anne sebab kasi rembat gambo dia...aku tacap sikit, edit sikit..boleh laaaa....ngeeee..

So, nak tahu berapa total damage malam tu..
RM400 ngkooo....
giler mahal..
giler kenyang...
giler senoneng...
giler mual..
segala2 gilerr...

Yang penting malam tu semua happy..
Dapat makan free...yeeeehaaaaaa!!!!!

Ok..stop dulu, 
Nak masuk dapur wat keje.
Ta-ta..



No comments:

Post a Comment