This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Tuesday, November 15, 2011

Bila Angry Bird bermarajalelaaaa....

Since Angry bird tengah meletop2..
aku tak berapa layan sangat anak aku
bila mana dia merengek2 soh belikan itu ini..
sticker la..colouring book la..pencil laa...
semua nak yg ada tag angry bird..

Tapi ada dia kesahh???
aku tak layan brg2 macam tu pon,
dia pandai beli sendiri kat sekolah..
duit sekolah aku bagi utk beli makanan,
dia sibok wat pi shopping barang angry bird..

Everyday ader jer barang angry bird baru dia beli..
semalam dah beli buku nota kecik..katanya rege 50sen..
hari ni pulak beli pencil tekan2..
tup2 2 hari lepas tu, nampak pulak file besor gambor angry bird..
amboii...shopping yerrr..???

Dah lama2 tu aku tengok belambak pulak barang2 tu dlm beg skolah dia.
semua kaler2 merah.
jangan kata angry bird tu dah mengamuk dalam beg sekolah..
mama pon dah nak start mengamuk dalam rumah..
tengok saner sini kaler merah2...hohh!!!

Jadinya, masa besday dia hari tu
aku ngan encik papa belikan hadiah pakej kat dia.
bukan pakej tioman..bukan pakej bandung.
yg sohihnyer pakej angry bird..

Si Aleeya memang gembira tak terkata.
Mulanya dia ingat aku tak belikan dia hadiah apa2..
tapi bila dia dapat satu kotak besar..
dia dah sengih panjang..
bila bukak kotak tu pulak,
lagilah double2 sengih kannn....
semua benda yg dia nak ada kat dalm kotak tu.

Benda apa yg aku ngan Papa beli?
mcm2 lerr..
tshirt ader..
sling bag ader..
wallet ader..
coin case ader..
note book..
stickerss..
banyak lerr...

Pak Lang pon boleh bagi pencil case pulak..
lagilah dia suker..
Auntie Long pon bagi Sasha pencil case jugak..
tak payah tunggu tahun depan bukak skolah baru.
last Monday start skolah tu dia dah rasmi bawak gi skolah dah..

Last barang angry bird Aleeya dapat is casing pasport.
cumel jekk..
kaler merah..
tu Papa yang beli..dia boleh berkenan pulak ngan benda tu..adoyaiii...




Tahun depan punyer theme??
entahlah...tak boleh imagine lagi..
tunggu jerla..musim kaler aper dlm beg skolah tu..huhuuuhuu...




No comments:

Post a Comment