This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Sunday, November 20, 2011

::LAZY SATURDAY SUNDAY::

Masuk hari ni 2 hari aku tak jejak tanah depan umah tu.
maknanya 2 harilah aku berkurung dalam umah.
Semua gara-gara tak ada org nak layan aku buat aktiviti luar.

Macam biasa, saturday sunday Papa ada kelas.
Tulah aku kena perintah berkurung.
nak jalan2 pon mcm tak syok.
Papa tak ada tak best..

Anak aku lagilah kesian.
Gila boring ok!
merengek ajak pegi rumah Wan (rumah nenek dia lerr, mak aku ler tu)
Konon dah lama tak pegi sana.
yelahh...kalau kira masuk hari ni,
dah 2 minggu aku tak balik sana.
Tapi nak wat mcm mana kan?
Papa takder..saper nak bawak pegi saner??

Jadinya samalah ngan hari ni.
Boring Sunday.
Start pukul 9 aku dah masuk dapur.
Malas nak wat brekpes.
Terus masak lunch.
So decide wat laksa asam jer.
simple ngan senang.
Siap masak terus makan ngan anak aku.
rasa sedap pulak.
dah lama tak makan benda masam2 ni.

Dekat2 pukul satu mcm tu.
dengar bunyik kete papa kat luar.
Ehhh..Papa dah balik?
cepat pulak abis kelas hari ni?
Dalam hati, ajak jalan best jugak.

Pukul 1.30 pm mcm tu, ak naik atas.
konon2 nak bermalas2 la sambil tengok tv.
golek2 sekali atas katil.
sekali tertido laa...

Tengah syok2 tido tetiba Aleeya kejut.
"Mama..mama..bangun!..cepat baca..ada org bagi sms"
Adoii...dgn muka kelat2 tonyoh2 mata, aku gigih nak baca sms tu.
saper nie????
rasa pelik laa...
sampai 3 kali aku baca.
adoyaiii...naperr nie???
tau tak saper bagi??

 *


*


*

*


*




Tulah sms anak aku.
Boleh plak dia main sms2 ngan aku.
Aku kat atas..dia kat bawah..
tulah kejenyer kalau dah tak tau nak buat apa.
geram tak???
nak marah ader..sebab kacau aku tido..
nak ketawa pon ader..
kesian jugak bila pikir2.
yelah..dah 2 hari kan dok kat umah..ngehh..ngehhh..ngehh..

Aku ntah macam mana, lepas baca sms tu,
terus tak bole sambung tido.
so aku layan nengok tv jer la.

Dari atas aku dengar bunyik tv bukan main kuat lagi.
dalam hati berkata2 jugak.
jgn percaya ngan bunyik bising tu.
tu maknanya 2 org anak beranak tu tengah tido tebongkang kat bawah.

Lepas mandi aku terus turun.
confirm!!..sohihh!!
kan aku dah cakap.
memang diorang tido punyer.
tv punyerlah kuat volume..
ntah apa2 ntah diorang ni.

Sekarang ni, masa aku tengah buat n3 ni dah pukul 7pm.
jawabnyer memang tak keluar jugaklah hari ni.
habis dah 2 hari aku dok dlm umah ni.
besok confirm jejak tanah.]
sebab nak pegi keje kan?
tapi satu hari jer keje.
Tuesday cuti lagi sebab besday sultan johor.

So, aku rasa nak kena plan utk Tuesday nie.
tak nak aku rentung boring dok dalam umah .
Tapi bila pikir2..
apa nak buat ek??

No comments:

Post a Comment