This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Saturday, November 26, 2011

Sipot sedott kat umah mak...Melakee's short break.

Hari ni bangun pagi lewat sikit.
Semalam dah warning kat Papa.
Air cond takmo letak timer.
Bior kita yg tutup sendiri.
Since Saturday cuti, apa barang kan nak bangun cepat.
kan syok tido and bangun lambat2 ngan suasana sejuk yg mencengkam rasa.
Best kann..


Pukul 9am mcm tu, barulah rasa nak bangun and mandi.
Siap2 and terus kejut Papa ajak gi brekpast kat masai.
Tempat feveret roti canai aku.
Sedap woo..makan kat situ..


Pas makan, gerak teros gie Smart.
tekak kengkonon nak makan sipot sedot.
Jadi harus beli and bawak teros pegi umah mak.
Biasalahh...sohlah mak masak kannn..
tak kuasa aku nak masak.
Yg aku tau aku nak makan jer..


Tapi malangnyer, aku jugak yg kena mengetok bontot sipot sedot tu.
Dusshhh!!!..sangat menyampah ok.
naik kebas pinggang aku buat aktiviti mengetok tu.
Banyak giler sipott tu.
berlumpur pulak tu...haissshhhhhhh!!!!!


berpeloh2 nak menyedut ini sipottt...sangat marbelesss!!!!!!


Dah siap semua.
Mak gigih masak kat dapur.
buat ayam penyek bagai.
Aku paling suker ngan sambal ayam penyek mak.
Super marbeles.
Yg tak marbelesnyer, aku sampai sudah tak pass2 buat itu sambal.
sangat tak power ini tangan..
whatttfffever..


Dok kat luar layan Kak Long.
Discuss2 hal esok.
Kengkonon aku nak short break kejap esok.
berambus gie melakeee.
last minit punyer planning.
Giler terpusing kepala aku mikir nak dok maner.
Bukak mudah.com cariks homestay.
Perghh..bengong tahap gaung.
semua fully book.
naik penat tangan menelepon tuan tanah kedaong.
last2 tak dapat jugekk.
rasa nak nangess..:(


Last2 terpaksalah cariks hotel.
Aku kalau boleh nak elak dok hotel ni.
tapi nak wat camner terpaksalah jugak kann..
redah Agoda carik hotel.
empff..banyak rupanya hotel kosong lagi.
aku pon teroslah membooking.
dapat jugaklah tempat tido.
kalau tak tido dlm ketelah gamaknyer.


Discuss gak aktiviti apa nak buat kat sana.
Entahhh..malas nak pikir.
Yg aku tau aku nak lari jauh dari Jb nie.
bosan sudaaa..
kat sana nanti baru pikir apa nak buat..


So, rasanya balik ni, aku nak menebeng kejap kat Tesco.
nak beli air mineral ngan jajan bagai.
voucher pon ader lagi..
shopping sesikit..bolehlah kott..


Ok..aku nak chow dulu.
kalau aku rajin, aku updatelah short break aku tu.
kalau aku rajinlah kannn...


Ok. Ta-ta..

No comments:

Post a Comment