This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Sunday, December 25, 2011

Sepetang di Johor Premium Outlets

Awal2 aku dah planning konon2 hari ni nak balik umah mak.
Tetiba plak mak last minit pegi ikut Kak Long holiday kat Melaka.
Jadinya aku kena tukar plan aku.
Huwaaaa...sangat tak best okeh.
Aku dah rindu nak balik umah mak.
Since aku dah dekat sebulan tak balik sana.
Semua gara2 Papa sibok ngan exam dia...huhuhuu..sedih.

Pagi2 bangun layan dulu cerita korean drama kat 8tv.
Dah puas hati tengok sampai habis.
Baru aku mandi siap2 then terus turun bawah siapkan breakfast.
Bodonya..
buat breakfast pukul 11 okeh..nice.

Decide goreng meehoon jek.
bior semua org kenyang giler2.
nanti mulot memasing tak bising.
suker kann.

Lepas makan akulah org pertama yg excited bersiap2.
Pegi jalan lerr..
Pukul 12.30pm mcm tu, kitorang terus gerak keluar.

Ngam2  masuk kete.
Hujan lebat giler ngkoo.
Sangat suker.
Dengan air cond yg sejuk..best giler.

Plan tadi nak pegi JPO.
even dengan keadaan yg hujan lebat.
Still memasing excited giler.
Aku lagi excited terlebih.
Sebab aku boleh tido dengan lena.
Hujan lebat.
Air cond sejuk.
Perut kenyang.
Sangat best kann???

Oooppss..before gie JPO, singgah dulu sat kat Mydin Kulai tu.
sempatlah survey2 harga sikit.
tapi tak membeli apa2 pon.
cuci mata jekk.

Lepas gi Mydin baru betul2 pegi JPO.
berpusing2 jalan.
Sebab tak ikot highway.
Ikot jalan Kulai biasa.
Tu yg berputar2 alam tu.
Pening.

Sampai JPO, nasib baik dapat parking dekat ngan entrance tu.
Takderlah jauh sangat nak jalan kan. Syukur.
kalau hujan takderlah nak merempit lari ke kereta.
Sebab dekat kan..

Hati ngeri jugak.
Takot jer tergugat iman.
Oh hati..tolonglah bermuhasabah yer.
jangan lebih2 okeh....


Kalau dari tepi highway, memang senang sangat nampak signboard nieh.



Kalau lapor, boleh makan kat sini. More cheaper la dari kalau korang makan kat restaurant2 yang lain kat situ.

Macam biasa..adalah haru kalau kena beratur okeh. Barang branded sangat. Tak boleh masuk ramei2. Nanti ada jek barang yang terembat kang..saper nak jawab???

Suker brand nie...tapi nak kena tunggu gaji aku sampai muntah2...

Michael Kors..dah discount pon still tak mampu lagi..huwaaaaaaaaaaa!!!!!

nak posing jugekk..hohh!!!

 Feveret brand aku dari zaman skolah selain dari Guess...mild jekk..harga just nice la..taklah meletop2 mcm yg lain2 tu kann...


 Macam best jer kannn...Coach Factory...besau sikit dari kat Pavi tu..

Adalah lama yer nak menunggu giliran masuk boutique Coach nie..beratur sudahhh..

 Hisshhhh...jaga2 cik salmah..awak posing tak hengat kat Guess level tu..tapi tangan awak pegang beg plastic Esprit..tak match tauuu....kena saman nanti...;p

Masa kat second level tu...sekali jer terpandang kat parking lot..makk oii....banyaknyer kete..meriah ngkooo...


Masa nak balik tu.
Lama giler Papa kena beratur nak bayar ticket parking.
Orang punyerlah ramai.
Aku ngan Aleeya teros dok dalam kete dulu.
Bila dah siap semua.
terus gerak nak balik.
Sekali jer sampai depan, stuck pulak.

Ada pulak satu kete sengal ni tak bayar parking.
Kete dah panjang berjela beratur nie.
Jadinya, system terus lock.
Yang bodonya, machine ticket tu ader dua.
patutnya yg problem satu machine jek.
Nie yg bangangnya dua2 pon boleh lock.
hangin kann..

Adalah dekat 1/2 jam kena tunggu.
Papa dah hangin.
Kete semua dah hon2 memekak tak puas hati sebab kena tunggu lama.
Dahlah kete makin banyak.
Jalan jadi jam.
Papa keluar terus marah2 kat guard yg jaga machine tu.
Jangan kata Papa jer yg bising2..
Ada lagi org lain yg keluar dari kete marah2.
Sungguh bangang guard itu yerr.
dia kata, system lock dari dalam. Kena tunggu ofis bukak.
bodooo!!!!
semua orang dah hon2 menggila babiks.
belum lagi yg mengamuk2.
Masuk paper metro best nieh.
Incident parking ticket jer boleh jadi huru hara macam ni.
Feninnnn..

Last2 ok jugak machine tu. 
barulah palang tu boleh bukak bagi kete keluar.
Adoiii..bodo betul management JPO ni.
Lain kali standby ler org jaga kat situ.
Saper yg terlupa bayar ticket parking,
bayar manual jer la kat situ.
RM3 jer kottt...
bukannya RM20 hengget ponnnn.
eeee..bodoo.
Nama jer jual2 barang branded obersea.
Otaknyer tak obersea pon.
Choyyyyy...




Thursday, December 22, 2011

Mana nak jalan ek krismas nanti?

Aku berkira2 hari jek.
Tinggal besok je keje.
Aku sambung coti lagi krismas ni.
Takder la lama.
Satu hari jer. Gara2 nak clear leave kan.


Even satu hari pon, still aku rasa lama.
Dahlah start coti hari sabtu.
Sabtu, Ahad, Isnin, Selasa.
Rabu baru naik keje.
Naik2 keje jer dah closing..huwaaaa....


4 hari coti apa nak buat?
nak berjalan2 takder tempat lah nak tuju.
Lagi pon CNY nanti nak jalan lagik. Pon coti lama jugak.


Kebetulan Papa pon baru abis exam.
Kan syok jalan2..
konon2 celebrate la kan.
Sure Papa happy.
Tapi mana nak pegi??


Zoo Singapore??
best jugak kan.
Tapi cuaca macam tak best la.
nak buat outdoor activities ala2 tak sesuai gitu.
Lagi la kalau pegi USS. Adeii..lagi haru..
bayar dahlah mahal..pastu naik rides hujan2..ya ampunn.
Tak mungkinlah aku ke sana.


Takper..pikir lagi..
ada lagi satu hari ni nak decide mana nak jalan...
semoga terisilah coti 4 hari aku tu nanti..huhuhuuu..







Wednesday, December 21, 2011

Adalah pening nak memilih hotel!!

A few days nie mengugel tak hengat.
mencarik hotel nak lepak untuk holiday tahun depan.
Harus cepat okeh.
Kalau tak aku takkan dapat hotel yg murah lagi best.
Holiday aku bulam March taon depan.
Tapi dapat ura2 yg hebat.
Kononya ramai umat Mesia akan pegi sana jugak.
Semua gara2 AA open ticket seposen hari tu.


Mulut aku gatal2 pi book saner pi book sini.
Takut jer semua tu cancel nanti.
yelah..tetiba jer terjumpa yag lagi best kann.
otak tengah pikir lagi ni.
nak lepak Area Dago ker..Riau ker..


Konon2 kali ni punyer trip aku nak gerak sendiri jer.
Tak nak pakai supir sangat,
konon2 nak berjalan naik angkutan ngan cab jek.
Dulu pegi sana dah pakai supir.
Rasa rugi pulak. Sebab byk bersoping.
Bukannya dok dlm kete pon.
lain lah kalau pegi Bali, tempat yg nak pegi tu jauh2.
Adalah wajib kalau nak upah supir.


Kali ni aku gile kebekut sikit bab2 duit ni.
Banyak planning superb aku dah draft.
Semua nak pakai duit.
Dahlah hotel rata2 taon 2012 dah naik.
Banyak pulak tu naiknyer.
bila kira2..adoyaii..sangat membazir. Tak suker.
hotel tu bukan untuk dok bersantai2.
Sebab kalau ikut pengalaman aku.
kalu gie holiday,
hotel tu just untuk tido jer
.
Pepagi pukul 8am dah kuor.
Pukul 8pm balik.
Pukul berapa pulak nak bersantai2..mandi kolam bagai.
Tak mungkin kannnn???


Hotel Kenangan ni locationnya dekat sesangat ngan train station. Since aku pon naik train dari Jakarta. bagus kot jalan kaki jer nak ke hotel tu. Rate 2012 pon reasonable jugak. Rph 260k jek. Murah giler kan??
Tapi jauh sikit la nak pegi Riau ngan Dago tu. Kartika Sari dan Pasar Baru adalah dekat. Nice kan?

 Patradisa Hotel ni pon dlm checklist aku jugak. Buget hotel jugak. Aku dah tanya owner dia kat fesbuk. Rate  2012 dia Rph350k. Mahal sikit ler. Location pon ala2 kena naik angkutan gak kalau nak kemana2.

 Hotel Guntur ni hotel baru. Nearby ngan Hotel Kenangan tu. Tapi dia lagi dekat sikit ngan Pasar Baru. Mula2 konon decide nak lepak sini la. Awalnya rate dia Rph320k jek. Tetiba dia reply kat aku via email rate dia dah naik Rph400k. Melampau ngkoo..naik gila babik. Taulah ramai tourist Mesia suker lepak sana. Tapi aku dengar rata2 semua suka servis kat sini..tapi....mahal kottt..convert wit Mesia dlm RM142..eeee..taknaklah..mahal..bukan ader swimming pool ponnnn..

 Cemerlang Hotel ni pon dalam list jugak. Suker sebab dalam dia ader spa yg giler murah. Hotel nie pon dah buat renovation giler2. Daripada buruks, dah nampak baru belaka. rate pon boleh tahan mahal. That dat customer service dia cakap rate 2012 Rph438k..huhuhuuuu..

Serena Hotel ni pon boleh tahan. Depan train station jekk. Harga not bad jugak, Rph 368k..Kira2 ok kott ngan buget aku. Tapi aku nak pikir lagi laa...

Kalau dapat decide cepat2 memanglah bagus.
Tak payah aku nak pening2.
menyampah nak pikir2 la.
kesian jugak ngan orang2 yg aku dok usha soh bookingkan segala.
Sori yer semua..
saya tak confident lagila..
nanti saya dah confirm saya let you all know okeh.
Adeii...

Sunday, December 18, 2011

Jadik Bapak Perantin Pon Best Jugak..

Semalam tempat keje Papa buat family day.
family day tu tak buat kat luar.
Papa kata buget ciput.
So, diorang decide buat kat dalam factory area jer.
Start dalam pukul 1pm mcm tu la.
selesai pukul 6pm.


Jejak jer kaki kat dalam tu.
Nampak canopy2 yg ala2 rumah perantin gitu.
mata terus pon terus terbaca banner yg sangkut kat situ.
"FAMILY DAY CMKS(M) 21 YRS"
fuyooo!!!..lama giler dah company Papa ni.
No wonder aku dengar org cakap,
CMKS nielah company Jepun yg paling lama bertahan kat area Pasir Gudang ni.
barulah aku sedar kott...kehh..kehh.kehhh..


Family day kali ni Papa jadik Pengerusinya.
Tapi kengkawan dia panggil dia bapak perantin.
Sangat sibuk okeh.
Lari sana, lari sini.
Cakap ngan orang sana..cakap ngan org sini.
Serious busylah kiranya.


Sempena ketibaan tentera Jopun..opppsss..salah..sempena ketibaan MD Jopun CMKS.
Macam betul2 YBlah Papa bila jadi pengiring MD tu..hohh!! tak boleh blahh..

Menggeletar lutut Papa kena bagi speech..ok aperr..bukan kena cakap Jepun ponn..


Bila MD bagi speech..sepatah haram pon aku tak paham..dia speaking Jepun..Kalau speaking London, ok lagi kann..boleh feeling2 mat saleh..ni ala2 cerita katun doremon..mana aku paham..
Nasib baik Encik baju belang2 tu ader..Encik baju belang tu sebenornya translator..tulah kejenya kat CMKS tu..dengornya gajinyer besor..eh yer kerr???..(kepoh kannn....)


 Orang Jepun makan nasik briyani...hehheee...ok kannn...


Nie paling aku sukerr...masa ni sessi karaoke suka suki..yg pakai baju merah tu manager Jepun..nyanyi karaoke tak hengat ngan staff dia..lagu jangan pandang2 yg Suhaimi nyanyi ngan Ana Rafali tu...
best giler siottt suara dia...sejibik mcm Suhaimi tu..ala2 besor ngan garau suaranyer..aku dengar soksek2..orang Jepun tu nak nyanyi lagu tu, jadinya siboklah staff2 dia pi carikan cd karaoke tu..bila dah dapat..menghentam seminggu menyanyi terlalak2 lagu tu sorang2..considering menghafal suku kata la kannn..
weeii..tapi jadi ngkoo...respek giler aku...nyesal pulak tak amek gambo video..

Nie geng committee Papa..tengok muka dah pucat lesi..bebirat kepenatan..mana taknyer..
committee member 10 org jer yg buat keje..nak handle org yg datang lebih 600 orang..giler kentang aperr..
tu yang muke ala tak semenggah jer..kesian aku tengok...penat yerrr????...


Event tu habis lebih kurang pukul 6pm.
tapi aku tak boleh ler balik dulu.
Sebab nak kena tunggu Papa setelkan semua.
Nak kemas meje.
Kemas kerusi.
Setel lauk pauk katering.
Bersihkan sampah sarap.
Nasib baik makcik2 cleaner ader.
pakcik2 gardener pon ader.
Semua buat keje sama2 mengemas apa yang patot.
Suker aku tengok.

Ngam2 pukul 8pm semua siap.
Sure korang tanya kan aku buat aper...hehheeee..
2 jam tu kena tunggu.
Aku layan anak aku nengok ceita chipmunks dalam kete.
sempatlah abis satu CD....muahahhaaa..
So, dah siap semua terus balik umah.

Papa dah macam nak pengsan.
Bapak perantinlah katakan.
dia punyer bapak perantin sampai tak lalu nak makan.
sebab terlalu penat.
So, lepas mandi tu sapu2 sikit minyak kat kaki bapak perantin tu.
dia kata tapak kaki dia sakit sangat.
yelah..aku paham sesangat..
sebab aku pon biasa wat keje2 bapak perantin nie.
so, layankan jelah..

Tu jelah aktiviti aku semalam.
Apa lagi nak type pon aku tak tahu dah.
tetiba rasa nak tengok tv.
oppsss..masterchef aku dah nak start lerr..
patot ler mcm tau2 jer takder mood..ngeeeee....

Ok babai.


Sunday, December 11, 2011

Ombak Rindu 12.20am Midnight Show




Mata kelat2 lagi nie.
Hati rasa nak sambung tido.
Tapi macam tak boleh pulak.
Papa dah hilang attend kelas.
Next week dah exam.
Kesian Papa.
Hanya kerana layankan aku ngan Ombak Rindu.
Dia tido 2 jam jer.
kesian giler..pastu pepagi nak bangun pegi kelas pulak.
sangat tragis okeh.


Since anak aku dah kena post balik kg.
Aku decidelah nak nengok itu movie.
Nak nengok betapa hebatnya cerita tu.
Orang bercerita tak sudah2..
Since aku pon x pernah baca lagi novel tu.
better aku nengok.
kalau aku baca novel+nengok wayang.
sure aku banyak lagi kompelin.
compare macam2..
macam mana yg happened masa Lagenda Budak Setan dulu.


Aku sms Papa.
tanya balik pukul berapa.
Papa kata lepas maghrib dia balik.
semalam Papa ada kelas jugak.
sebab tu kena tanya dulu dia balik pukul berapa.


Dekat2 pukul 8pm mcm tu Papa balik.
then kitorang teros gerak gi Jusco tebrau.
Carik parking macam nak rak.
ada 3/4 kali tawaf.
kali ke 5 baru dapat parking..heheeee..hangin kejap.


Terus jalan cepat2 masuk dalam.
Adoii..hangin lagi..eskalator rosak plakk..
kena naik lif.
perrgghh..ramai giler orang.
Jejak TGV terus berator nak beli ticket.
tengok board show ada pukul 9.45pm. Cantekkk.
sampai kat kaunter terus request pukul 9.45pm tu.
"Banyak dah habis kak, tinggal sit paling depan jer" budak TGV tu cakap.
"alamakkk!!!" aku dah nak sedih.
"kalau nak pukul 12.20am ada kak" budak tu cakap lagi.
tengok jam..ayakk baru pukul 8.45pm.
lama lagi.
nak tak nak aku beli jer.
since dah sampai sini kann..


Lepas beli ticket terus tuju carik tempat makan.
perot dah lapor.
Tak makan lagi daa.
Last aku makan pukul 10am pagi tadi.
Makan2 jap.
Pastu teros melilau dalam Jusco tu.
tengah megasale nie.
tapi tak bernafsu pulak tengok barang2 tu.
tak apalah selamat duit aku.


Baik simpan wit wat jalan2 krismas nanti.
manalah tahu tetiba nak pegi KL ke.
nak return Melaka ke.
Nak masuk Singapore ke kann.
So, aku rasa adalah bagus perancangan aku tu..ngeee..


masa tengah jalan2 berpimpingan tangan tu..cewahhh..
tetiba aku nampak Papa kutip something.
"Apa tu Papa?"
"Duit Ma"
"Hahahaa..kelakor jekk.."
"Yer..duit kaler merah..doploh hengget"
"Adoyaii..duit saperlah tercicir"
"Tu namanya duit tersepak..duit tu tak bersalah"
ada2 jer Papa ni.
Tapi serious.
Memang papa jumpa duit atas lantai Jusco tu.
Papa..Papa...
Nie dah consider second time Papa tersepak duit kat Jusco.
Dua tahun lepas pon sama gak.
tapi that time, lagi power.
RM400 ngkoo..
banyak kann.
nak pulang duit tu tak tahu nak pulang kat siapa.
punyerlah beribu umat kat Jusco tu kan.
Kalau terjumpa owner duit tu..mistik giler laaaa.
jadinya masuk kocek jer yerr...miamiahahaaa..


Tengok jam.
Wa liaww wehh..baru pukul 11pm.
kaki dah penat dah berjalan2 ni.
teros ajak Papa pegi massage kat massage machine tu.
Alaaa...yang RM1 = 3 minit tu.
nak letak singgit rasa kejap sangat.
teros mintak Papa RM5.
Emmm..perancangan terpimpim.
Dok diam2..masuk wit RM5, dapatlah massage 15 minit.
Weeee..release giler.
best sesangat laa.
feeling massage ala2 Bali gitu..wahhh!!


Lepas2 dah feeling ala2 spa.
Dok jap menebeng kat kerusi2 kayu tu borak2 ngan Papa.
Borak2 sampailah timenyer nak nengok Ombak Rindu tu.
Adoi..
panjangnyer perjalanan yer nak ke Ombak Rindu tu.


Rasa tak selesa sikit on the way nak masuk TGV tu.
Tengah sibok buat renovation.
Messy betul. Serabut otak aku tengok.
masuk dalam tu.
Astaga, ramainyer umat.
Full house jugak rupernyer Ombak Rindu even tengah2 malam ni.
Dah juta2 la gamaknyer yer kutipan ticket tu kann.


Movie ni boleh dikatakan jalan cerita dia tak lembab la.
ko tak sempat nak boring.
Sebab jalan cerita ni cepat ngan padat.
kalau compare ngan Nur Kasih tu.
ada ala2 nak ngantuk jugak.
sebab cerita dia meleseh2..meleret2 kann.
tapi Ombak Rindu lain.
even dia heavy movie. banyak nangis2. 
Tapi aku serious suker okeh.


Before ni aku tak suke sangat Maya Karin.
Sebab banyak movie dia yg ala2 contol lawa jer.
acting pon ala2 jer. Pada aku tak bestlah.
Tapi kalau kat dalam cerita ni, watak dia lain sikit.
Dia dah berjaya wat aku nangis sama2 dia.
Sama gak ngan Aaron Aziz.
Dia punyer air mata..sentap siottt!!
Aku giler tersedu sedan nengok diorang tu..
Papa naik pening nengok aku nangis2.
Sorilah Papa..sedih gilerla cerita ni...
Tapi aku confident laa. Papa pon sentap jugak nengok citer tu...ngeee..


 Masa ni touching giler..sobb..sobb..sobb..

 nie pon nanges jugak...huwaaaaaa!!!

Masa ni double2 nanges..Izzah nampak natural jer nanges dierr..tu yg buat aku lagi sentap..huhuhuuu


Cerita abis lebih kurang 2.30am mcm tu la.
teros gerak balik.
tetiba masa nak bayar parking, kitorang kehabisan duit RM1.
yg ada semua wit besor2..
alamak!!!
macam mana nak bayar parking?
semua gara2 massage machine tu la.
jadinya kitorang terpaksalah korek2 wit syiling..heheee...
betul2 history kott.


Then, before jejak umah singgap jap kat Seri Alam.
ngeteh jap.
sambung cerita lagi tak abis2.
dalam pukul 3.30am mcm tu sampai umah.
kaki dah jejak lantai umah, baru rasa..adoii..lepaknya badann...


Aku syak aku tido pukul 4.30am macam tu la.
bukannya sebab apa..
sebab sambung lagi cerita pasal ombak rindu tu..
hehheee..giler kelako kann..


Jadinya, akibat tak cukup tido, nanges tak hengat.
mata aku pedih ngan bengkak bangun pagi ni.
aisehhh...
ni nak kena tuam ke nie??..muahahaaa...


So, saper2 nak nengok pegila nengok.
kalau tak nak tengok, tunggu jelah kat Astro First..oppss aku takder benda tu.
takpon tunggu CD jer.
jangan kata Nur Kasih ada Cinta Agung..Ombak Rindu pon ader tau.


Okeh.
Aku nak sambung tido.
syok tido nie, gelap2.
kat luar mendung2 nak ujan.
Aleeya kat umah Nek Wan
Papa pegi kelas.
Feeling tido tak hengat nie.


Babai.





























































Friday, December 9, 2011

AA mengamuk lagi!!



Mari2..
kita membuat sesi pelancongan sepanjang tahun..huuaarghh..huaargghh...


Giler seriyes ini AA.
baru hari tu dia buat keje giler ni.
Ni dia buat lagi.


Persoalannyer,
perlukah aku beli???
Ticket seposen Jakarta aku tahun depan pon tak guna lagi..miamiahahahaa..


Tapi kalau tak beli rugi pulak rasanya..
seposen ngkoo.
murah tu.
Buleh pegi Phuket ker Krabi ker..
hehee..apakahhh???
auwww..motifff....


Malam nie aku nak mimpi lagi..
nak seru2 apa yg patot.
Oh duit!!!
turunlah ko dalam ribaanku...ngeeee...







Thursday, December 8, 2011

Bila department aku dilanda badai

Giler sedih..
giler horror..
giler sentap aku sehari dua nieh.
nak buat keje serba tak kena.
tak buleh focus..tak boleh concentrate bagai.
Banyak betul benda yg main2 dlm pala hotak aku nie.


Since Mr Soo my lovely boss tinggalkan kitorang sebab resign.
Nie ada lagi sorang yg bakal2 tinggalkan aku ngan kengkawan kat sini.
Sangat sentap okeh..
Kalau benda tu datang dari diri sendiri,
aku ok lagi..
ni tak..
semua datang dari orang lain.
tu yg aku tak puas hati tu.
Saper lagi kalau bukan company aku.
Suka2 hati jer nak dissmissss orang.
buat alasan tak masuk akal.
taulah ko tu bayar pampasan.
tapi berapa sangatlah yg ko bagi kan.
kalau ikutkan tak terbayarlah dengan usaha dan penat lelah kitorang selama ni.
Setiap perasaan, masa, jiwa raga, keringat yg kitorang tumpahkan..
tak mungkin ko boleh bayar..


Betul2 tak appreciate orang.
sangat sedih okeh.


Benda tu jadi bertambah2 sentap bilamana berlaku di hari yg sangat2 tak sesuai.
Kesian kawan aku nie..
dapat berita yg sangat mengecewakan hati di saat nak menyambut ulang tahun yg ke-28.
Aku tambah sentap bila dia cakap
'nielah hadiah yg dia dapat sempena birthday dia'...
Ya Allah...sebaknya jantung aku..
berderai air mata..
Sesungguhnya Ya Allah..
Kau tabahkan dan kuatkanlah hati dan perasaanya Ya Allah.
Berikan dia rezeki yang melimpah ruah.
Jadikan dia seorang hamba-Mu yang tabah dalam menerima dugaan-Mu.
Sesungguhnya kau lebih mengetahui apa yg telah ditetapkan untuknya...
Semoga masa depannya lebih bersinar..Aminnn..


Since benda tu berlaku,
semua terpikir..siapa punya giliran pulak lepas ni?
jadi sedih..
jadi pening..
sebab macam2 benda bersarang dlm otak ni.


Bila pikir2 nak buat macam mana kan..
kita ni semua kuli jer..
makan gaji.
kalau dia rasa nak sepak terajang kita.
Bila2 pon dia boleh buat.
Kita ni siapa kannn..


Tapi aku percaya,
setiap yang berlaku tu bersebab.
Mesti ada hikmah dan kebaikan disebalik apa yang berlaku tu.
kebiasannya hikmah tu lebih baik dari apa yang kita dapat sekarang.


Buat sahabat sedepartment aku tu :


Akak kenal ko dah lama.
Since dari tempat kerja lama.
bila kira2..dah lebih 10 tahun kita kenal.
walaupon pernah berpisah kejap sebab akak berpindah kat tempat baru.
tapi kita still jumpa balik..sebab dah jodoh kann..
Akak percaya..banyak yang ko dah belajar selama ko kerja kat sini.
Banyak benda kita dah kongsi sama2..
hal kerja..hal keluarga..anak2..mak mertua..rumah...perasaan..
ketawa sama2..nangis sama2..makan sama2..gurau sama2..
serba serbi sama2..
Cuma akak harap ko tak salahkan akak.
Sebab tak tolong selamatkan ko..tak selamatkan kerjaya ko..
tak selamatkan minat ko..tak selamatkan perasaan ko..
tak selamatkan air mata ko dari tumpah ke bumi..
akak2 betul2 mintak maaf.
Akak dah cuba masa jumpa JS ngan KC in person.
banyak benda akak cakap pasal ko.
Dengan harapan adalah sekelumit yg diorang boleh paham.
Rupa2nya akak gagal jugak.
Akak tak terdaya.
Tapi, jauh di sudut hati akak, akak harap akan ada keajaiban yg akan berlaku.
Akak percaya, ko bagus dan boleh buat segala yang diamanahkan.
Sebab tu akak mencuba...


Sempena birthday ko hari nie,
akak panjatkan doa semoga diberikan kesihatan yang baik..
rezeki dan masa depan yang lebih cerah dan bermakna..
kebahagian hidup di dunia dan akhirat..
Semoga ko tabah dan kuat.


Akak tahu, walaupun sepanjang hari ni ko tersenyum dan ketawa..
tapi akak masih nampak garis2 luka dan kesedihan pada diri ko..
Banyak benda yang ko sembunyikan..
Dan akak paham semua tu..
walaupon akak bukan ditempat ko..
sekurangnya2, kepedihan ko tu akak rasa jugak di dalam hati..
akak sedar,
berat mata memandang..bahu ko jugak yg memikul..


Redhalah dengan apa yang berlaku..
Allah sedang merancang sesuatu yang lebih baik untukmu..Insya Allah...