This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Wednesday, December 21, 2011

Adalah pening nak memilih hotel!!

A few days nie mengugel tak hengat.
mencarik hotel nak lepak untuk holiday tahun depan.
Harus cepat okeh.
Kalau tak aku takkan dapat hotel yg murah lagi best.
Holiday aku bulam March taon depan.
Tapi dapat ura2 yg hebat.
Kononya ramai umat Mesia akan pegi sana jugak.
Semua gara2 AA open ticket seposen hari tu.


Mulut aku gatal2 pi book saner pi book sini.
Takut jer semua tu cancel nanti.
yelah..tetiba jer terjumpa yag lagi best kann.
otak tengah pikir lagi ni.
nak lepak Area Dago ker..Riau ker..


Konon2 kali ni punyer trip aku nak gerak sendiri jer.
Tak nak pakai supir sangat,
konon2 nak berjalan naik angkutan ngan cab jek.
Dulu pegi sana dah pakai supir.
Rasa rugi pulak. Sebab byk bersoping.
Bukannya dok dlm kete pon.
lain lah kalau pegi Bali, tempat yg nak pegi tu jauh2.
Adalah wajib kalau nak upah supir.


Kali ni aku gile kebekut sikit bab2 duit ni.
Banyak planning superb aku dah draft.
Semua nak pakai duit.
Dahlah hotel rata2 taon 2012 dah naik.
Banyak pulak tu naiknyer.
bila kira2..adoyaii..sangat membazir. Tak suker.
hotel tu bukan untuk dok bersantai2.
Sebab kalau ikut pengalaman aku.
kalu gie holiday,
hotel tu just untuk tido jer
.
Pepagi pukul 8am dah kuor.
Pukul 8pm balik.
Pukul berapa pulak nak bersantai2..mandi kolam bagai.
Tak mungkin kannnn???


Hotel Kenangan ni locationnya dekat sesangat ngan train station. Since aku pon naik train dari Jakarta. bagus kot jalan kaki jer nak ke hotel tu. Rate 2012 pon reasonable jugak. Rph 260k jek. Murah giler kan??
Tapi jauh sikit la nak pegi Riau ngan Dago tu. Kartika Sari dan Pasar Baru adalah dekat. Nice kan?

 Patradisa Hotel ni pon dlm checklist aku jugak. Buget hotel jugak. Aku dah tanya owner dia kat fesbuk. Rate  2012 dia Rph350k. Mahal sikit ler. Location pon ala2 kena naik angkutan gak kalau nak kemana2.

 Hotel Guntur ni hotel baru. Nearby ngan Hotel Kenangan tu. Tapi dia lagi dekat sikit ngan Pasar Baru. Mula2 konon decide nak lepak sini la. Awalnya rate dia Rph320k jek. Tetiba dia reply kat aku via email rate dia dah naik Rph400k. Melampau ngkoo..naik gila babik. Taulah ramai tourist Mesia suker lepak sana. Tapi aku dengar rata2 semua suka servis kat sini..tapi....mahal kottt..convert wit Mesia dlm RM142..eeee..taknaklah..mahal..bukan ader swimming pool ponnnn..

 Cemerlang Hotel ni pon dalam list jugak. Suker sebab dalam dia ader spa yg giler murah. Hotel nie pon dah buat renovation giler2. Daripada buruks, dah nampak baru belaka. rate pon boleh tahan mahal. That dat customer service dia cakap rate 2012 Rph438k..huhuhuuuu..

Serena Hotel ni pon boleh tahan. Depan train station jekk. Harga not bad jugak, Rph 368k..Kira2 ok kott ngan buget aku. Tapi aku nak pikir lagi laa...

Kalau dapat decide cepat2 memanglah bagus.
Tak payah aku nak pening2.
menyampah nak pikir2 la.
kesian jugak ngan orang2 yg aku dok usha soh bookingkan segala.
Sori yer semua..
saya tak confident lagila..
nanti saya dah confirm saya let you all know okeh.
Adeii...

No comments:

Post a Comment