This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Sunday, December 18, 2011

Jadik Bapak Perantin Pon Best Jugak..

Semalam tempat keje Papa buat family day.
family day tu tak buat kat luar.
Papa kata buget ciput.
So, diorang decide buat kat dalam factory area jer.
Start dalam pukul 1pm mcm tu la.
selesai pukul 6pm.


Jejak jer kaki kat dalam tu.
Nampak canopy2 yg ala2 rumah perantin gitu.
mata terus pon terus terbaca banner yg sangkut kat situ.
"FAMILY DAY CMKS(M) 21 YRS"
fuyooo!!!..lama giler dah company Papa ni.
No wonder aku dengar org cakap,
CMKS nielah company Jepun yg paling lama bertahan kat area Pasir Gudang ni.
barulah aku sedar kott...kehh..kehh.kehhh..


Family day kali ni Papa jadik Pengerusinya.
Tapi kengkawan dia panggil dia bapak perantin.
Sangat sibuk okeh.
Lari sana, lari sini.
Cakap ngan orang sana..cakap ngan org sini.
Serious busylah kiranya.


Sempena ketibaan tentera Jopun..opppsss..salah..sempena ketibaan MD Jopun CMKS.
Macam betul2 YBlah Papa bila jadi pengiring MD tu..hohh!! tak boleh blahh..

Menggeletar lutut Papa kena bagi speech..ok aperr..bukan kena cakap Jepun ponn..


Bila MD bagi speech..sepatah haram pon aku tak paham..dia speaking Jepun..Kalau speaking London, ok lagi kann..boleh feeling2 mat saleh..ni ala2 cerita katun doremon..mana aku paham..
Nasib baik Encik baju belang2 tu ader..Encik baju belang tu sebenornya translator..tulah kejenya kat CMKS tu..dengornya gajinyer besor..eh yer kerr???..(kepoh kannn....)


 Orang Jepun makan nasik briyani...hehheee...ok kannn...


Nie paling aku sukerr...masa ni sessi karaoke suka suki..yg pakai baju merah tu manager Jepun..nyanyi karaoke tak hengat ngan staff dia..lagu jangan pandang2 yg Suhaimi nyanyi ngan Ana Rafali tu...
best giler siottt suara dia...sejibik mcm Suhaimi tu..ala2 besor ngan garau suaranyer..aku dengar soksek2..orang Jepun tu nak nyanyi lagu tu, jadinya siboklah staff2 dia pi carikan cd karaoke tu..bila dah dapat..menghentam seminggu menyanyi terlalak2 lagu tu sorang2..considering menghafal suku kata la kannn..
weeii..tapi jadi ngkoo...respek giler aku...nyesal pulak tak amek gambo video..

Nie geng committee Papa..tengok muka dah pucat lesi..bebirat kepenatan..mana taknyer..
committee member 10 org jer yg buat keje..nak handle org yg datang lebih 600 orang..giler kentang aperr..
tu yang muke ala tak semenggah jer..kesian aku tengok...penat yerrr????...


Event tu habis lebih kurang pukul 6pm.
tapi aku tak boleh ler balik dulu.
Sebab nak kena tunggu Papa setelkan semua.
Nak kemas meje.
Kemas kerusi.
Setel lauk pauk katering.
Bersihkan sampah sarap.
Nasib baik makcik2 cleaner ader.
pakcik2 gardener pon ader.
Semua buat keje sama2 mengemas apa yang patot.
Suker aku tengok.

Ngam2 pukul 8pm semua siap.
Sure korang tanya kan aku buat aper...hehheeee..
2 jam tu kena tunggu.
Aku layan anak aku nengok ceita chipmunks dalam kete.
sempatlah abis satu CD....muahahhaaa..
So, dah siap semua terus balik umah.

Papa dah macam nak pengsan.
Bapak perantinlah katakan.
dia punyer bapak perantin sampai tak lalu nak makan.
sebab terlalu penat.
So, lepas mandi tu sapu2 sikit minyak kat kaki bapak perantin tu.
dia kata tapak kaki dia sakit sangat.
yelah..aku paham sesangat..
sebab aku pon biasa wat keje2 bapak perantin nie.
so, layankan jelah..

Tu jelah aktiviti aku semalam.
Apa lagi nak type pon aku tak tahu dah.
tetiba rasa nak tengok tv.
oppsss..masterchef aku dah nak start lerr..
patot ler mcm tau2 jer takder mood..ngeeeee....

Ok babai.


No comments:

Post a Comment