This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Sunday, December 11, 2011

Ombak Rindu 12.20am Midnight Show




Mata kelat2 lagi nie.
Hati rasa nak sambung tido.
Tapi macam tak boleh pulak.
Papa dah hilang attend kelas.
Next week dah exam.
Kesian Papa.
Hanya kerana layankan aku ngan Ombak Rindu.
Dia tido 2 jam jer.
kesian giler..pastu pepagi nak bangun pegi kelas pulak.
sangat tragis okeh.


Since anak aku dah kena post balik kg.
Aku decidelah nak nengok itu movie.
Nak nengok betapa hebatnya cerita tu.
Orang bercerita tak sudah2..
Since aku pon x pernah baca lagi novel tu.
better aku nengok.
kalau aku baca novel+nengok wayang.
sure aku banyak lagi kompelin.
compare macam2..
macam mana yg happened masa Lagenda Budak Setan dulu.


Aku sms Papa.
tanya balik pukul berapa.
Papa kata lepas maghrib dia balik.
semalam Papa ada kelas jugak.
sebab tu kena tanya dulu dia balik pukul berapa.


Dekat2 pukul 8pm mcm tu Papa balik.
then kitorang teros gerak gi Jusco tebrau.
Carik parking macam nak rak.
ada 3/4 kali tawaf.
kali ke 5 baru dapat parking..heheeee..hangin kejap.


Terus jalan cepat2 masuk dalam.
Adoii..hangin lagi..eskalator rosak plakk..
kena naik lif.
perrgghh..ramai giler orang.
Jejak TGV terus berator nak beli ticket.
tengok board show ada pukul 9.45pm. Cantekkk.
sampai kat kaunter terus request pukul 9.45pm tu.
"Banyak dah habis kak, tinggal sit paling depan jer" budak TGV tu cakap.
"alamakkk!!!" aku dah nak sedih.
"kalau nak pukul 12.20am ada kak" budak tu cakap lagi.
tengok jam..ayakk baru pukul 8.45pm.
lama lagi.
nak tak nak aku beli jer.
since dah sampai sini kann..


Lepas beli ticket terus tuju carik tempat makan.
perot dah lapor.
Tak makan lagi daa.
Last aku makan pukul 10am pagi tadi.
Makan2 jap.
Pastu teros melilau dalam Jusco tu.
tengah megasale nie.
tapi tak bernafsu pulak tengok barang2 tu.
tak apalah selamat duit aku.


Baik simpan wit wat jalan2 krismas nanti.
manalah tahu tetiba nak pegi KL ke.
nak return Melaka ke.
Nak masuk Singapore ke kann.
So, aku rasa adalah bagus perancangan aku tu..ngeee..


masa tengah jalan2 berpimpingan tangan tu..cewahhh..
tetiba aku nampak Papa kutip something.
"Apa tu Papa?"
"Duit Ma"
"Hahahaa..kelakor jekk.."
"Yer..duit kaler merah..doploh hengget"
"Adoyaii..duit saperlah tercicir"
"Tu namanya duit tersepak..duit tu tak bersalah"
ada2 jer Papa ni.
Tapi serious.
Memang papa jumpa duit atas lantai Jusco tu.
Papa..Papa...
Nie dah consider second time Papa tersepak duit kat Jusco.
Dua tahun lepas pon sama gak.
tapi that time, lagi power.
RM400 ngkoo..
banyak kann.
nak pulang duit tu tak tahu nak pulang kat siapa.
punyerlah beribu umat kat Jusco tu kan.
Kalau terjumpa owner duit tu..mistik giler laaaa.
jadinya masuk kocek jer yerr...miamiahahaaa..


Tengok jam.
Wa liaww wehh..baru pukul 11pm.
kaki dah penat dah berjalan2 ni.
teros ajak Papa pegi massage kat massage machine tu.
Alaaa...yang RM1 = 3 minit tu.
nak letak singgit rasa kejap sangat.
teros mintak Papa RM5.
Emmm..perancangan terpimpim.
Dok diam2..masuk wit RM5, dapatlah massage 15 minit.
Weeee..release giler.
best sesangat laa.
feeling massage ala2 Bali gitu..wahhh!!


Lepas2 dah feeling ala2 spa.
Dok jap menebeng kat kerusi2 kayu tu borak2 ngan Papa.
Borak2 sampailah timenyer nak nengok Ombak Rindu tu.
Adoi..
panjangnyer perjalanan yer nak ke Ombak Rindu tu.


Rasa tak selesa sikit on the way nak masuk TGV tu.
Tengah sibok buat renovation.
Messy betul. Serabut otak aku tengok.
masuk dalam tu.
Astaga, ramainyer umat.
Full house jugak rupernyer Ombak Rindu even tengah2 malam ni.
Dah juta2 la gamaknyer yer kutipan ticket tu kann.


Movie ni boleh dikatakan jalan cerita dia tak lembab la.
ko tak sempat nak boring.
Sebab jalan cerita ni cepat ngan padat.
kalau compare ngan Nur Kasih tu.
ada ala2 nak ngantuk jugak.
sebab cerita dia meleseh2..meleret2 kann.
tapi Ombak Rindu lain.
even dia heavy movie. banyak nangis2. 
Tapi aku serious suker okeh.


Before ni aku tak suke sangat Maya Karin.
Sebab banyak movie dia yg ala2 contol lawa jer.
acting pon ala2 jer. Pada aku tak bestlah.
Tapi kalau kat dalam cerita ni, watak dia lain sikit.
Dia dah berjaya wat aku nangis sama2 dia.
Sama gak ngan Aaron Aziz.
Dia punyer air mata..sentap siottt!!
Aku giler tersedu sedan nengok diorang tu..
Papa naik pening nengok aku nangis2.
Sorilah Papa..sedih gilerla cerita ni...
Tapi aku confident laa. Papa pon sentap jugak nengok citer tu...ngeee..


 Masa ni touching giler..sobb..sobb..sobb..

 nie pon nanges jugak...huwaaaaaa!!!

Masa ni double2 nanges..Izzah nampak natural jer nanges dierr..tu yg buat aku lagi sentap..huhuhuuu


Cerita abis lebih kurang 2.30am mcm tu la.
teros gerak balik.
tetiba masa nak bayar parking, kitorang kehabisan duit RM1.
yg ada semua wit besor2..
alamak!!!
macam mana nak bayar parking?
semua gara2 massage machine tu la.
jadinya kitorang terpaksalah korek2 wit syiling..heheee...
betul2 history kott.


Then, before jejak umah singgap jap kat Seri Alam.
ngeteh jap.
sambung cerita lagi tak abis2.
dalam pukul 3.30am mcm tu sampai umah.
kaki dah jejak lantai umah, baru rasa..adoii..lepaknya badann...


Aku syak aku tido pukul 4.30am macam tu la.
bukannya sebab apa..
sebab sambung lagi cerita pasal ombak rindu tu..
hehheee..giler kelako kann..


Jadinya, akibat tak cukup tido, nanges tak hengat.
mata aku pedih ngan bengkak bangun pagi ni.
aisehhh...
ni nak kena tuam ke nie??..muahahaaa...


So, saper2 nak nengok pegila nengok.
kalau tak nak tengok, tunggu jelah kat Astro First..oppss aku takder benda tu.
takpon tunggu CD jer.
jangan kata Nur Kasih ada Cinta Agung..Ombak Rindu pon ader tau.


Okeh.
Aku nak sambung tido.
syok tido nie, gelap2.
kat luar mendung2 nak ujan.
Aleeya kat umah Nek Wan
Papa pegi kelas.
Feeling tido tak hengat nie.


Babai.





























































No comments:

Post a Comment