This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Sunday, December 25, 2011

Sepetang di Johor Premium Outlets

Awal2 aku dah planning konon2 hari ni nak balik umah mak.
Tetiba plak mak last minit pegi ikut Kak Long holiday kat Melaka.
Jadinya aku kena tukar plan aku.
Huwaaaa...sangat tak best okeh.
Aku dah rindu nak balik umah mak.
Since aku dah dekat sebulan tak balik sana.
Semua gara2 Papa sibok ngan exam dia...huhuhuu..sedih.

Pagi2 bangun layan dulu cerita korean drama kat 8tv.
Dah puas hati tengok sampai habis.
Baru aku mandi siap2 then terus turun bawah siapkan breakfast.
Bodonya..
buat breakfast pukul 11 okeh..nice.

Decide goreng meehoon jek.
bior semua org kenyang giler2.
nanti mulot memasing tak bising.
suker kann.

Lepas makan akulah org pertama yg excited bersiap2.
Pegi jalan lerr..
Pukul 12.30pm mcm tu, kitorang terus gerak keluar.

Ngam2  masuk kete.
Hujan lebat giler ngkoo.
Sangat suker.
Dengan air cond yg sejuk..best giler.

Plan tadi nak pegi JPO.
even dengan keadaan yg hujan lebat.
Still memasing excited giler.
Aku lagi excited terlebih.
Sebab aku boleh tido dengan lena.
Hujan lebat.
Air cond sejuk.
Perut kenyang.
Sangat best kann???

Oooppss..before gie JPO, singgah dulu sat kat Mydin Kulai tu.
sempatlah survey2 harga sikit.
tapi tak membeli apa2 pon.
cuci mata jekk.

Lepas gi Mydin baru betul2 pegi JPO.
berpusing2 jalan.
Sebab tak ikot highway.
Ikot jalan Kulai biasa.
Tu yg berputar2 alam tu.
Pening.

Sampai JPO, nasib baik dapat parking dekat ngan entrance tu.
Takderlah jauh sangat nak jalan kan. Syukur.
kalau hujan takderlah nak merempit lari ke kereta.
Sebab dekat kan..

Hati ngeri jugak.
Takot jer tergugat iman.
Oh hati..tolonglah bermuhasabah yer.
jangan lebih2 okeh....


Kalau dari tepi highway, memang senang sangat nampak signboard nieh.



Kalau lapor, boleh makan kat sini. More cheaper la dari kalau korang makan kat restaurant2 yang lain kat situ.

Macam biasa..adalah haru kalau kena beratur okeh. Barang branded sangat. Tak boleh masuk ramei2. Nanti ada jek barang yang terembat kang..saper nak jawab???

Suker brand nie...tapi nak kena tunggu gaji aku sampai muntah2...

Michael Kors..dah discount pon still tak mampu lagi..huwaaaaaaaaaaa!!!!!

nak posing jugekk..hohh!!!

 Feveret brand aku dari zaman skolah selain dari Guess...mild jekk..harga just nice la..taklah meletop2 mcm yg lain2 tu kann...


 Macam best jer kannn...Coach Factory...besau sikit dari kat Pavi tu..

Adalah lama yer nak menunggu giliran masuk boutique Coach nie..beratur sudahhh..

 Hisshhhh...jaga2 cik salmah..awak posing tak hengat kat Guess level tu..tapi tangan awak pegang beg plastic Esprit..tak match tauuu....kena saman nanti...;p

Masa kat second level tu...sekali jer terpandang kat parking lot..makk oii....banyaknyer kete..meriah ngkooo...


Masa nak balik tu.
Lama giler Papa kena beratur nak bayar ticket parking.
Orang punyerlah ramai.
Aku ngan Aleeya teros dok dalam kete dulu.
Bila dah siap semua.
terus gerak nak balik.
Sekali jer sampai depan, stuck pulak.

Ada pulak satu kete sengal ni tak bayar parking.
Kete dah panjang berjela beratur nie.
Jadinya, system terus lock.
Yang bodonya, machine ticket tu ader dua.
patutnya yg problem satu machine jek.
Nie yg bangangnya dua2 pon boleh lock.
hangin kann..

Adalah dekat 1/2 jam kena tunggu.
Papa dah hangin.
Kete semua dah hon2 memekak tak puas hati sebab kena tunggu lama.
Dahlah kete makin banyak.
Jalan jadi jam.
Papa keluar terus marah2 kat guard yg jaga machine tu.
Jangan kata Papa jer yg bising2..
Ada lagi org lain yg keluar dari kete marah2.
Sungguh bangang guard itu yerr.
dia kata, system lock dari dalam. Kena tunggu ofis bukak.
bodooo!!!!
semua orang dah hon2 menggila babiks.
belum lagi yg mengamuk2.
Masuk paper metro best nieh.
Incident parking ticket jer boleh jadi huru hara macam ni.
Feninnnn..

Last2 ok jugak machine tu. 
barulah palang tu boleh bukak bagi kete keluar.
Adoiii..bodo betul management JPO ni.
Lain kali standby ler org jaga kat situ.
Saper yg terlupa bayar ticket parking,
bayar manual jer la kat situ.
RM3 jer kottt...
bukannya RM20 hengget ponnnn.
eeee..bodoo.
Nama jer jual2 barang branded obersea.
Otaknyer tak obersea pon.
Choyyyyy...




No comments:

Post a Comment