This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Tuesday, January 31, 2012

Catatan Kek Lapis Saya

That day wat kek lapis untuk Moksu aku kat Puchong.
Ngidam kot.
kengkawan dia plak pon gatai2 nak order jugak.
Okeh fine. Buatkan sekali.


Aku sebenornyer dah malas nak wat kek lapis nie.
rasa nak retire jer.
Dah tak larat dah nak buat banyak2.
Kalau sampai tahap bosan tu, rasa nak nanges.
Mana taknyer kena melayer satu2.
Satu layer 5 minit.
Satu layer 5 minit....
kalau dah 30 layer..keras kejong kott.


Lagipon aku rasa wat kek lapis ni mcm tak berapa nak untung sangat.
penat jer lebih.
aksesori pon patern mahai2.
berapa pulak nak charge?
kalau charge terlebey kang, kata "awat mahai sangat beb?"
amboi...malas ah nak cakap.
korang tau nampak benda tu lawo jer berlapis2.
mana kaler2 yg cantek.
rasa sedap.
yg paling confirm, selamat sebab takder bahan pengawet kan.
Home made tu.
bukan cap kedai.
sure semua bahan bagus ngan kualiti punyer.


Tapi yg tak best bila ada orang yang tak nak paham.
Suka hatilah.
Aku tak rugi apa pon.
Yang aku tahu raya tahun ni aku memang tak bukak order kot.
kalau aku bukak order, jawabnyer meje raya aku pon xde kek lapis tu.
sedih tau.
So, aku decide, raya ni adalah lebih bagus aku sendiri order, sendiri buat, sendiri makan.
baru feeling raya lebih sikit..muahahahaa..







So, pada saper2 yg rasa mcm nak order kek lapis aku tu.
cancel jer laa.
carilah orang lain yg boleh watkan korang kek tu.
Kalau korang rasa terer, cariklah jugak orang yang boleh jual murah.
Baru best kann????
berbaloi sket soalan2 power korang tu..hehehee..


Cuma jangan nangislah bila time makan kek tu,
korang rasa kelapa.
sebab mungkin baker tu dah tukaq butter pada minyak kelapa.
nak murah kannn????
sadissss.....


























3 comments:

  1. weh jemah... sedap kek lapis ko... nanti aku ada plan nak ke JB lam taun nie.. maybe next month.. aku cam nak order je kek ko nih.. nampak marbeles... mak x kesah berapa pong.. janji sodap.. nanti mak nak datang, mak konpom tarikh ye!!

    ReplyDelete
  2. alaa..aku baru nak retire tauuu..kalau date ko tu sesuai ngan schedule aku bolehlah kott..kalau tak yg adooo..

    ReplyDelete
  3. memang tau ko!!.. okeh.. nanti kita calling2... no, nanti kita pm pm... hik2...

    ReplyDelete