This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Friday, January 27, 2012

CNY 2012 Kat Melaka lagi??

Maner???
Melaka lagi??
adehhh..ko tak boring ker minah asik2 pegi Melaka jer??
Apa yg best sangat kat sana tu??
Bukan bulan 11 hari tu ko dah pegi saner ker??


Woii..banyak giler soklan..
nie soalan ikhlas ker atau soklan jeles sebab tak boleh coti2 macam aku?
Lama jugak tau aku plan coti2 Melaka ni.
Since bulan 12 lagi tau.
Tapi masa tu kak long aku jer pegi ngan mak.
Aku tak join sebab pikir2 baru jer bulan lepasnya aku pergi kann.
sbb tu aku decide gie lewat sikit.
Ala..takder lewat mana ponn.
lewat sebulan jer kott.


Coti2 ni aku gie 3 beranak jer.
so..temanya adalah..coti2 suker hati mana nak jalan.
takder itenery takder plan2 mana nak pegi.
semua ikut suker hati kete aku mana nak pegi okeh.


Stay kat sana 3 hari 2 malam jer.
takderlah lama sangat..buget pon ala2 kedekut jugak.
so, bila dah ala2 kedekut..
jawabnyer dok jelah buget hotel okeh.
tak payah bintang2 kejora. Cukup dapat tido dapat mandi, sudahhh..


First night tido kat Weilia Hotel
2nd night kat Euro Rich hotel.
Kenapa lepak kat hotel2 tu?


No. 1 sebab murah.
No. 2 sebab location.
No. 3 sebab facilities.


Day 1, sampai saner pon dah lambat jugak.
tengah hari gitu.
So, lepak dulu kat Mydin.
makan2 lunch and buang wit sikit2 kat saner.
Since nak tunggu check in kol 2pm kann.
Maka harus membuang masa macam tu.


After check in, lepak2 jap sejam dua.
pukul 4pm macam tu tros gerak gi Dataran Pahlawan.
Macam biasa parking kete dekat2 area yg banyak restoran baba nyonya tuh.
jalan kaki sikit dalam 2/3 minit.
Cuaca..emm..hari ni, Melaka's cuaca sangat superb!!






Habis semua ceruk mall tu aku geledah.
Cuci2 mata jer.
Then ingatkan nak gie carrefore kat atas tu.
Yang adoo!!
rupanya lama dah carrefore tu tak wujud.
adehhh..
bankrap kah??
takper..
pi jalan2 masuk kat mall baru depan dataran tu.
bulan depan baru hotel tu bukak.
Apa tu namanya, Hatton Hotel..
lebih kurang gitulah.
bawah tu depa pi buat shoplot2 jugak.
kengkonon hatton mall tu nak buat ala2 IT mall la..
suka hatilah..


Dalam pukul 6.30pm mc tu, teros gerak gi makan.
Ingatkan nak gie Umbai ker.
Sekali jer macam malas pulak.
So pegi yg dekat jer.
gie kat Sg Duyong. Dekat sikit.
Bila dah abis makan tu.
Boringlah ek asik makan kat sini jer.
Takmo makan lagilah kat sini.
Asik bagi orang ni kaya jer ngan duit aku.


Tapi dah biasa sangat agaknyer makan.
Jadinya makan dah tak feel sangat.
confirm future aku makan kat tempat lain pulak.
kesudahannya, sekeping gambo pon aku tak amek...muahahhaaa..

Gambor tak amek yer. Sori.
Nanti korang musti kata, ek elehh..samer jer gambo mcm yg lepas2 tu.
So, no gambo okeh.



Lepas makan teros balik hotel.
Malas dah nak singgah mana2.
Badan pon dah rasa penat.
Tak sabor nak mandi gamaknyer.
So, balik hotel..aktivitinya..baring2..tengok tv..main intenet..dan tido.


Abis sudah day 1....kuii..kuii..kuiii..


















No comments:

Post a Comment