This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Friday, January 27, 2012

CNY@Melaka'12 ~ EURO RICH HOTEL, MELAKA

Okeh. Jom review balik hotel yang aku lepak kat Melaka hari tu.
Macam biasa..saper2 yg kenal aku,
aku adalah pencinta buget hotel.
Aku adalah seorang kedekut yang amat tegar.
So, layaknyer hanya dok kat hotel buget sajer yer.

Ni first time aku lepak sini.
Kak Long aku recommend.
So, macam biasa..aku jugak pencinta booking hotel online.
Kenaper tak direct booking hotel?
No..no..no..katakan tidak.
Direct booking adalah mahal okeh.
Tidak kiralah samada booking terus dlm hotel web itself,
telefon dan juga email.

Usually aku hanya akan booking tru agent.
Saper agent tu?
Haa..mcmam biasa..
Pakcik Agoda, Makcik Asiaroom.Com, Cik Booking.Com, Encik Travel.Com..
Ooo..terlalu banyakk.
tak sanggup untuk menjotkannya di sini.
Sila google sendiri yer.

Ooppss terlupa..tips dari aku.
Kalau nak lagi mudah pegi check dulu kat Hotelcombine.com.
Kat sini korang boleh terus nampak mcm mana si Cik Combine ni buat keje.
Dia akan himpunkan semua agent2 hotel bersama2 ngan rate2nya sekali.
So, senanglah korang nak wat comparison.
Begitulah ceritanya.

Oleh dengan itu, maka adalah seronok jika kita bersama2 mencuci mata yer.
Jom nengok gambo hotel Euro Rich tu...mari semuaaaa....auwwww...:D

Feeling sendiri kengkonon kat umah aku pon ada cendelier nieh..macam orng kaya you...nice :)

 Nie kat lobby hotel.

 Reception counter.

 Bilik sayer...weeehoooo!!!!! best3x...

 Superior king bed. Sesuai sangat2 untuk kitorang 3 beranak..ngeeee..

 Bilik nie takder cupboard okeh. Dia ada benda nie jer buat gantung baju.
Ok kott..aku bukan dok sebulan pon kat sini.

 Simple table ammenities ngan LCD tv yg kengkononnya banyaklah channelnyer..yang adooo..

Washroom and shower. Not too big. Just nice jer..

Yang best pasal hotel nie.
  1. Rate yg sangat murah tru Asiaroom.com. Aku dapat rate 1 malam hanya RM90nett inclusive breakfast for 2 person. Kalau booking tru hotel, ratenya adalah RM190nett. Alasannya, time tu adalah super peak..CNY dowh!!..Well, yg penting aku dapat rate yg sangat superbb!!
  2. Location!! Location!! Location!! Walking distance to Taming Sari. Kalau jalan cepat 5 minit sajer okeh. Kalu korang lambat macam sipot boleh jejak 10minit..dasar lembabbss..
  3. Facilities la kann..Hotel buget jer tapi facilities ala2 5 bintang gitu..suker tak????
  4. Ada wi-fi. Korang boleh berintenet sampai lebam.
  5. Banyak kedai2 and restaurant makan area situ. Walaupon regenya cekih darah tapi okeylah kann..dekat tu ngan hotell..ngoooo niehhh...
  6. Pagi ada breakfast okeh..walaupon simple tapi pada aku ok sangat2..sekadar untuk mengalas perot. Apa yg korang aspect kalau dah bayar hanya RM90 tu..cuba cakap!!!..sekeh kang..
  7. hari Sabtu ngan Ahad ada pasar malam kat area situ..boleh jalan2..yeehaaa!!!!
Yang tak best pasal hotel ni.
  1. Aku dapat bilik takder window. Tak best..rasa tak bernapas..huakk..huakkkk..takpelah, bayar murah jer ponnn...cittt.
  2. Bilik aku tu agak sempit sikit, so rasa macam congested. Sebab pakai king size bed kottt..sebab tu nampak sempit jerr..
  3. Air cond tak sejuk sangat..dah panggil maintenance pon still tak sejuk jugak. Sejuk ala2 manja jerr..tak suker.
  4. Shower pon tak kuat sangat. Mungkin tak centralised kottt.
Conclusion aku untuk hotel ni.
Surelah okeh..tengoklah sendiri benda yg aku suker ngan tak suker.
mana lagi banyak?..hehheheee..
Nie apa yang aku boleh share jekk.
Yang lain2 tu korang rasalah sendiri.
penat dah aku menaip nieh.

Okeh. Tu jer aku nak share and story.

Babai.


2 comments:

  1. Salam, sy nak tanya..klau nk booking tanpa guna credit card msih boleh x?sbb xpernah ada credit card ni..hihihi

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete