This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Friday, January 27, 2012

#Day3 - CNY@Melaka'12

Day 3 sudaa..
kejap jer kann.
So, hari ni decide tak nak pegi mana2.
Cuma nak pegi jalan umah abg mail ofismate aku kat telok mas.
First time ni nak pegi.

Sampai umah abg mail dlm pukul 11am gitu.
kitorang tak terus ke umah.
Abang mail ajak lepak2 tepi laut kat area kedai ikan bakar kat umah dia tu.
Cantek tempat tu.
Tak sempat lak nak amek gambo.
Siok sangat berbual.

Pukul 12.30pm mcm tu kitorang balik umah.
Sampai jer umah abg mail tu rasa macam best jer.
macam kat kg betul.
rumah pon still rumah lama melaka.
even takder tangga batu yg kaler2 tu.
tapi aku still excited ngan rumah lama tu.

Best kan umah nie..sejuk jer..banyak pokok2..pastu takder dengo bunyik bising kete2 ponn..

Tak sabor dah nie..dah standby nak makan dah..ngeeee..

Masak asam daging..pure from Melaka..biasa makan kat Taman Daya jer..hehheee..
feveret ever after. Nice.

Jemput makan eh semua..kihhkihhh...

Amboi..cantek bersimpuh abg mail..


Aku lepak kat umah abang mail sampai kul 2pm macam tu la.
kalau dok lama kang lagi tak balik.
memasing banyak betul story yg nak dibualkan.
kejap2 aku kata "nak balik la..gerak dulu la.."
tu jer yg mampu cakap.
last2 duduk balik bontot nie sambung cerita...muahahaha..
giler bercakap semua orang.

Lepas gerak tu gi teros Air Keroh.
lepak jap and beli barang kat Mydin sikit.
Pukul 6pm macam tu baru gerak balik Jb.
Puas hati dapat berjalan kat Melaka ni.
ringan rasa kepala..

Ok..tu jer nak story.
sorilah aku memang fail kalau bab2 penutup ni.
selalu potong stim.

yg aku boleh cakap,
babai.
tu jer.



No comments:

Post a Comment