This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Monday, January 30, 2012

Message For My BFF - Aida & Ali

Sebenornyer hati ni berbunga2 bila BFF aku yg sorang ni nak menamatkan zaman solonya.
Setelah macam2 dugaan yg dia dah lalui.
macam2 masalah..macam2 cerita..
bersulam ketawa...berkelarai air mata (cewahh...macam novelis u'olls)
namun masih tega diselangi tawa ria..
Semua sekadar untuk menghiburkan hati dan memujuk jiwa.
But, Alhamdulillah..semua tu dah berlalu.
Sekarang masa untuk menyulam cinta.
Bersama pasangan yang akan menemani hingga ke syurga...aminn..


Tulah kawan aku..Niraida Nizar....:)


That day, aku sampai jer.. perantin baru jer naik atas pelamin.
Aku rasa nak teremo sekejap.
Rasa nak nanges ko.
Tapi aku notice..ada jugak air  mata aku yg jatuh setitik dua...sobb..sobb..sobb..
Rasa sayu ngan sebak sangat masa tu.
Dalam hati..'kawin jugak ko aida..'


Aku happy sebab kawan aku ni dah jadi pengantin.
dia nampak cantek sangat atas pelamin.
Asal memang dah cantek.
Bila dah make up bagai. Pakai baju lawo2.
bertambah2 cantek.
I'm so happy and speechless.


Sebenornyer terkilan jugak hati ni sebab tak dapat attend masa majlis nikah dia hari jumaat tu.
Hari Jumaat pagi tu, aku rasa tak selesa jer kat ofis.
Asik2 teringat kat dia.
Rasa sedih sangat...
Aku teringat masa aku kawen dulu, dialah yg jadi pengapit aku.
teman aku dari aku start nikah sampailah reception aku.
Dialah yg jadi tempat aku tumpahkan air mata bila majlis aku ditimpa dugaan.
Setia teman aku dan dengar setiap luahan dan bebelan aku.
Aida..i will not forget all the past moment. 
Will always keep it ketat2 dalam hati.
Thanks for everything my dear friend..:)


Awat ayat emo2 hari ni??
well, that me..
if ada benda yg related ngan hati ni memang aku emo...waaaaaa...


Korang, 
jom tengok pics BFF aku ni.
takder banyak mana.
Tapi cukuplah sebagai kenangan untuk aku.
Mungkin juga kenangan untuk kawan2 yang lain.


Sekutu2 Saujana!!!!
Aida dah kawen okehh!!!!
I'm so happyyyy!!!!!
So do you right!!!










Buat Ali,
Make sure ko jaga kawan aku tu baik2.
Ko jangan nak macam2.
Bila ko dah akad dan sah pulak akad tu.
Gila ikat mati ketat2 ko dah jadi suami dia.
Jaga perasaan dia, lindungi dia sepenuhnya.
Jadilah suami, rakan dan sahabat sejati.
Jadilah pencerita dan pendengar yang setia dan jujur dalam segala hal.
Sayangi dan cintai dia setulus hati...
Terima dia seadanya.
Tiada manusia yang sempurna.
Ko lengkapkan dirinya dan pastinya dia akan lengkapkan hidup ko.
Manis bicara dan toleransi pasti akan bahagiakan kalian...


Buat Aida,
If you're happy..i'm thousand happy for you.
Be a good wife and mommy in future.
Please let all the suffered moment flew behind you.
Left it as a guidance which can give you a better life to begin.
Allah given you somebody that i believe can make your life more cheerful and flowerish with a lots of loves.
Sincerely accept him as your soul mate which can be your partner till your last breath.
I believe..the more love you give..the more love you will get..:)








  









No comments:

Post a Comment