This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Thursday, January 12, 2012

Raya Krismas tapi makan Chinese Seafood?

Entah kenapa tetiba boss aku nak belanja makan sempena krismas.
Haaa??? Krismas?? kan dah lepas lama tu.
Sorilah..baru nak hapdet .
Hello...nie blog aku okeh. Suka aku la kan.


Ok. Kita sambung crita pasal makan tu.
Biasa kitorang kalau dinner seafood suker sangat makan kat Senibong.
Tapi, agaknya dah banyak kali makan kat saner.
So, meke2 nak tuko selera plak.
This time round kengkonon nak makan chinnese seafood plak.
Amboii..contra betul. 
Raya krismas tapi makan chinese seafood.
Tibailah.
orang belanja. Bukan aku kena keluar kepala agong pon.


Pemandangan dari dalam restaurant tu....


Balik keje teros gi restaurant tu.
Sampai saner, Wee Kiong dah tunggu. Nice.
Ingatkan blom sampai. Sebab tadi masa kat parking jengah2 jugak kete2 kat situ
Tak nampak pulak BMW kaler itam tu.


Kat sini, segala ikan, udang, lobster, kupang, kepah hidup2 belaka.
semua dok dalam kolam. Takpon akuarium.
So, paham2 jer la kan.
kalau dah fresh item macam ni, sure gigil2 tangan jugak nak bayo.
Well, bukan aku yang bayo pon...muahahhhaaa..


 Nie udang harimau yg beso tu..tapi kalau tengok seimbas sejibik cam jentik2..:D

 Sipot sepahat ngan oyster

 kaler puteh tu tak tau nama dier tapi yg kaler ijau tu kupang..
kelakor jer ek..macam kelas mengenal hidupan laut..

 Dalam kolam ni ader ikan kerapu, ikan siakap, ikan jenahak..lagi tak tahu..

lobster..mahai gaung niehh!!


Ooo..bos belom sampai.
Boleh gosip2 lagi.
makan2 kacang2 bagai.
minum air kelapa. Syiok.


Wee Kiong tolong order.
Sebab kitorang pon bukan tau sangat Chinese dish ni.
Cuma kitorang tolong touch up ngan top up order jer.
Tu jer yg kitorang tau.
Selain dari tu, tahu makan..kah..kahh..kahh..


Jom nengok menu yg kitorang order hari tu.



 kailan ikan masin

 Udang nestum..suker siottt!!!

 Ni pon best..sepahat masak pedas..adehhh..meleleh air liurrkuu..

 Siakap steam nyonya...first time makan yg patern gini..makan sampai nanges. Sedap sangatt!!!!

 Sotong masak butter..kenapalah aku tak pandai masak benda nieh..

 Nie siakap masak 3 rasa. Ala2 mistik sikit. Sebab kitorang pelik kenapa 3 rasa dia macam masak kicap?
tengah pikir lagi niehh....wonderingg...

 ketam cili..macam tak kena tekak aku sket..rasa halia melampau..

 ketam black paper, pon tak berapa best..sebab macam kering sket..

 Yg tepi tu boss aku yer..nama dia KC, sebelah tu WeeKiong our best friend and my lovely former boss, Mr Soo

 Amboi..besaunyer mulot aku menganga..

 Cik Zue and Cik Eyda


Malam nampak lawo kat sini...tenang jerr..

Balik masa tu lebih kurang 8.30pm.
So keje Abg pezal pulak melunaskan tanggungjawab.
KC dah belanja makan.
Abg pezal pulak kejenya menganto kitorang balik umah.
dinner malam tu suksesss!!!
Burrpp...Alhamdulillah. :)






No comments:

Post a Comment