This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Wednesday, January 11, 2012

Sumpah!! Suara Jac memang power!

Oooppss sori..
lama giler tak hapdet n3.
tetiba ader dengar suara2.


"Naper tak hapdet??..xder story baru ker?"
Adehh..aku ni nokk, belambak story nak citer.
Tapi almaklum..since budak dah naik sekolah ni.
Aku jadi huru hara kejap.
Tengah nak carik tune recover schedule aku yg tunggang langgang ni.
rasa nak nanges. Tak suker.


Aku rasa 24-7 packed.
berputar2 pala hotak memikir.
hari ni setel, nak pikir hal esok pulak.
keje, umah, anak, masak..bla..bla..blaaaa.
selagi tak tutup mata.
keje..keje..keje..


Ok. Stop bebel.
Aku nak cerita pasal roadshow AJL last Sunday kat Angsana.
Aku rasa nak pengsan.
excited melampau uolls.
Nengok kat lobby centre tu dah meriah giler.
Sana sini belambak kamera.
kamera darat..kamera terbang..kamera gantung.
macam2 kamera.Nice.


Pic taken dari atas - 2nd floor..konon2 nak dok sini jerr..sekali jer terjebak jugak turun bawah dok depan stage..feeling konsert kann..

Haa..nielah camera terbang2 tu..kena kepala masuk ICU ko senah..

Bila dah nengok semua penoh ngan camera besau.
Kitorang decide tros naik atas.
konon2 nak nengok dr second floor.
oklah..tempat tu..selesa ngan nampak stage.
Masa tu kebih kurang pukul 1pm.


Dekat2 pukul 1.30pm mcm tu.
Aku tengok org makin ramai.
tetiba ada annoucement.


"Roadshow AJL-26 akan bermula 3.30pm yer.."


Adoii..hangen siot.
kata pukul 2.00pm. Giler lambat.
ni pukul 3.30pm pulak. cisss..
tapi nak cakap aper kan. Show diorang, suker hati demelah nak buat aper.
Niat hati nak pegi merayap.
Tapi bila2 pikir, kalau aku bangun ni,
sure tempat duduk aku kena rembat.
oh tidakk..
bontot ni harus tabah dan tenang.
Sengal pon sengal lah.
yang penting tempat aku tak kena rembat ngan orang.


Dekat2 pukul 2.00pm mcm tu, org makin ramai.
Aku jengah kat bawah, org dah muka duduk depan stage.
Amboi..aku ingat tak boleh dok situ.
Bila nengok org2 tengah ligat nak laboh bontot.
Aku apalagi, tarik tangan anak aku, berlari turun eskalator.
mencelah dan terus dapat!!..yahooo!!!
Suker okeh.
Aku pon dapat uolls.
dok depan stage lagi. Auuwww...suker tau!!


orang dah start ramai..


Since nak tunggu artis AJL tu.
Itu Azza Elite wat promo Celcom.
Celcom ni sponsor besor.
Oklah jugak.
takderlah boring sangat kan.
mengekek ketawa ngan perangai si Azza tu.


Mak bedah Azza ni memang giler kelakor..mulot mcm longkang..tapi i suker you..natural jekk..mesra alam gitu..at least tak boringlah kan dengor dia membebel atas stage tu sementara nak tunggu AJL start kol 3.30pm..3.30pm sangatlah kannnnnnnn......

Tetiba terdengar bunyik wisel.
Apa tu??
Ooo..artis dah sampai. Ala2 jakun sket.
Then nampaklah Aizat and the gang ngan Hazama..O___O


Diorang jamming kejap nak amek tune.
suker siot tengok diorang nyanyi.
giler best!!..
tapi itu speaker ada annoying sket la.
tapi nak wat cam mana.
aku yg pilih dok kat situ kan.
depan speaker..muahahahaha!!!!


First artis yg perfom hari tu si 3 suara tu.
Shila, Ning ngan Jac.
Adoii..best giler uolls.
First time aku nengok deme depan mata.
selalu nengok kat tv jer kan.
giler jakun okeh.





3 suara yg meletoppsss!!!!! I luv u Jac!!!!


Ada satu incident tu masa Ning tengah sibuk nyanyi.
dia sibuk jugaklah nak baling tshirt wat souviner kasi kat org.
tshirt tu dia main baling2 jer kat org depan.


nak dijadikan cerita.
ada sorang mak orang 2 anak ni, kedudukan dia ala2 depan aku belah kiri lah.
aku nengok dia mcm tak betul.
menggedik semacam.
masa tu macam rasa nak hempok jer.
sakit mata aku tengok.


Tetiba aku tengok dia mengelatat nak rebutkan tshirt yg Ning nak baling tu.
mula2 dia melutot sambil depang tangan.
tapi agaknya tak puas hati kot susah nao tang an nak capai.
dia teros bangun.


Kenanya masa tu Ning baling tshirt kat area belah kanan aku.
tapi jauh sikit laa..
tapi yg aku sakit hati, pompuan giler tu boleh bekejar ke kanan semata2 nak meng'hoop' itu tshirt.
bodo punyer pompuan giler.
tak nampak ker org ramai tengah duduk kat bawah.
jadinya, dia tak dapat imbang badan..then terus jatuh.


Yang paling puaka tu..dia jatuh atas anak aku.
Bongokk!!
Papa terus tolak dia dan dia jatuh terduduk pulak atas bag camera papa.
papa tolak lagi. Dia teros jatoh terduduk kat tempat dia.
Confirm pinggang ko senget.
padan muka!!
bongokk!! tongong!!
menggedik semacam..tak reti dok diam.
mengalahkan bebudak kecik yg semua tengah dok tekun tengok org nyanyi..hohh!!


Tapi aku ngan Papa wat tak tahu jer lepas incident tu.
memasing sibok nao nengok Jac nyanyi.
Sumpah sedap giler suara Jac tu.
Power super duper.
Aku giler suker masa dia nyanyi lagu anuar zain tu.
ala..anuar tu kalau tak nyanyi pon takper.
Jac nyanyi pon best aper..me loike okeh.


Tetiba jer terdengar suara pompuan menjerit.
Lok oloh apahal pulak pompuan gila nie.
Aku pon tak paham apasal pompuan tu tetiba gila meroyan.
Aku panggil dia pompuan gila a.k.a P.G jer senang.


P.G : Kenapa nak marah2..apasal pandang2!!!!


Aku : (Apahal lak pompuan giler ni, tak pasal2)


P.G : Aku bukan sengaja nak langgar air ko.aku tak sengaja jatoh. Yg ko nak marah2 kenape??


Aku : Apa hal ko??? Aku bukan kesah air aku. Yg ko hempap anak aku tu kenapa. Aku tak bising tetiba ko nak memekak apasal.


P.G : ngkolah bodoh!! orang nak enjoy la..korang kalau tak boleh enjoy pegi balik laaa!!!!!


Papa : Ko apahal??? ko yg carik pasal. Tak reti dok diam. Budak kecik pon pandai dok diamlah..orang lain pon tengok konsert jugak. Yg ko menggedik lebih apasal. Rebut2 baju macam orang gila. Ni haaa..kalau camera aku rosak ko nak ganti???? haa..ko nak ganti!!!!


P.G : Alaa..aku pon ader camera la..(tros tunjuk dslr canon dia)


Papa : Pegi matilah..aku tanya ko..kalau camera aku jahanam ko mampu ke nak ganti???hah???


P.G : Aku report dengan polis.


Papa : pegilah berambus report dengan polis ko. bodo punyer pompuan!!!!!


Adeehhhhh..gila haru kan gadoh2 depan orang ramai.
geram betul aku ngan pompuan gila tu.
nak jer aku panggil pakcik rela soh halau pompuan takder etika ni.


Dahlah dia yg terkinja2 hempap anak orang.
mintak maaf tak..nie lagi tetiba nak jerit2 kat orang.
serious..memang gila puaka pompuan tu.
rentap rambut tu kang baru tahu.


Lepas agak2 dia dah kalah, teros senyap.
buat2 takder apa2 berlaku.
konon2 sms la..amek video la..
bongokk!!!
last2 dia pon blahh...berambus la pompuan gila!!!!


hati2 ngan pompuan gila niehh!!!


aku sebenornya nak ceita pasal Jac.
dah terlebih cieta pulak pasal pompuan gila ni.
so, korang..jaga2 eh kalau nampak pompuan gila nie.
mana tau, later2 dia hempap anak korang pulak.
kalau badan tu solid mcm Jac takper.
nie berpikul.ngalahkan anak gajah....uwekk!!!


jomlah nengok pics yg sempat amek hari tu.
pics banyak giler.
penat aku nak resize tau.
mahu gigil2 tangan ni dah.



FBI ngan Cheryl macam biasa..memang best..


 Anak ND Lala yg chumel...dia nyanyi lagu feveret aku..apa ntah tajuk lagu tu..aku pon tak tahu..

 Mak minah Alya nie macam biasalah..suara dia memanglah power kan..ala2 sopan santun jer gitu..dia nie biasa aku nengok perform. Latest aku nengok dia masa konsert gegar metro.last year kott..

 Hazama is always the best...luv u lah muahhhh!!!!!

 Alahai Aizat....syok giler dengar dia nyanyi..aku fanatik dia since dalam AF lagi tau..dont play2...

 Sian Hafiz nyanyi lagu ombak rindu sorang2. Aku giler sentap masa lagu ombak rindu tu. Sedapnyer suara ko Fizzzz...feeling siot...psstttt...aku termengalir air mata masa Hafiz nyanyi lagu ombak rindu tu..pfffttttt..whatever..

Last performance from Projek Pistol..aku suker vocal mamat nie. consider mantap la..tapi annoying gila ahh..dia suka sangat terjerit2..nak tanya kabar orng pon kena jerit ker???
rasa macam bongok jerr..

So..konsert tu pada aku sukses!!
habis dalam pukul 6pm gitu.
Kitorang pon teros blah.
malas dah nak round2 dlm Angsana tu.
bontot dah kebas giler.


perut jangan cakap lapor giler.
jadi harus carik makan.
So, penutup petang tu kitorang pi makan yong tauhu kat kg melayu.
Ada marii..suka kannnn....:)









































No comments:

Post a Comment