This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Monday, February 27, 2012

Aku Dapat Jelingan Manja.

Kejadian adalah berlaku semalam.
Plan asal kengkonon nak gie carrefore jer.
Sekali Papa nak pegi Jusco tebrau pulak.
Ok. Takper.
I follow.


Sampai saner jer, parking semua penoh.
So, macam biasa Papa turunkan dulu kitorang,
then dia carik parking sengsorang.
Biarkan.
Dia memang suker macam tu.


Macam biasa, aku mesti nak terjah Harris dulu.
Tempat aku bertapa carik2 novel ngan buku2 recipe.
bertapa setahun kat situ pon aku rela.
tertimbus ngan buku2 kat situ pon aku rela jugak.
macam giler jer statement.


Aku terus gie belakang.
Niat di hati nak survey novel.
2/3 kali pegi before ni, rak2 novel semua kosong.
selalunya aku akan rasa hampa sangat.
sedih..pilu..sebak jantong.
menyanyat hati macam org peknen mengidam makan tebu pastu tak dapat.
luluh hati.


Tapi semalam, aku speechless.
Mata aku terbuntang besau.


"Banyaknyerrrrrrrrr...."


Berlambak ko novel baru sampai.
penoh sudah rak2 kat situ.
takderlah melopong sangat.
hatiku gumbira ria.
dalam hati "tak kempunan lagi aku hari ni.."..kihhhkihh...


Menggila aku kelebet novel2 kat situ.
huhuhuuu...sorga donia.
me loiikee okeh.
rasa nak tido kat situ.
nak baca semua novel tu sampai muntah darah.


Banyak giler dah aku pegang buku2 nieh.
berpinor dah mata.
macam semua nak beli.
rasa ketamakan dalam hati bermarajalela.
haloba dah membuak2.
sekali kira2..errkkk..takkan nak beli sampai beratus hengget kott..
so jadinya aku kena shorlisted.
sangat pilu..sobb..sobb..sob..:(


Sekali jer masa tengah berangan2..berkira2..
sekilas ternampak jelingan Papa.
jelingan marah ker manjer ker aku pon tak berapa nak sure.
tapi apa yg pasti masa tu jelingan tu ditujukan pada
tangan aku kanan kiri yg tamak penoh ngan buku.
kesudahannya, confirm ketat2 aku buat bodo jer.

Last2 aku decide beli 3 jer novel tu.
ekonomi dah terkujat2 gersang.
dalam hati berkata2..
"nie kalau datang lagi bila2 sure dah takder stock.."
"rugi plak kalau tak beli lebih..."
Then rasa nak nangesss....huwaaaaaaaaaaa...


Takperlah..dapat yang 3 nie pon dah bersyukurlah kann.
minggu depan aku datang lagi...(ayat sedapkan hati..huhuhuu)



3 novel ni total page nak baca 2,451 pages...amek ko!!!..baca sampai muntah!!!


















Friday, February 24, 2012

~ Minggu Penat ~

Mintak2 hari nie diorang last day.
Saper diorang?
external auditor aku ler.
masuk hari nie dah 5 hari berkampong kat sini.
consider hari nie last day diorang.
nampak memasing huru hara buat keje.
buat keje macam tak siap2.
yg paling tak best,
kalau tak nyusahkan orang takper.
ni menggaban power menyusahkan terlampau.
paling kesian pagi tadi dengor cerita,
ofismate aku Abg Pezal balik pukul 9pm mlm tadi sebab nak setelkan barang yg auditor nak.
sodihh mendengornyer..


Boss aku dah warning, semua musti setel dlm minggu ni.
Dia tak nak drag2 sampai minggu depan.
Masalahnyer, kalau auditor yg sengal ngan lems wat keje macam mana kan?
salah kitorang jugak ker?..
sudahnya, malas aku  nak mikir.
suka hatilah.


tengok nieh bebudak auditor aku punyer keje..dah macam kena puting beliung dah..hampehh!!!


Bulan ni melayan kerenah external auditor.
Bulan depan internal auditor pulak.
boring giler.
kalau paham apa yg kita cakap takper..
ni manjang nak terangkan.
rasa sendu otak nak menjawab2 soalan2 yg kengkadang menyakitkan hati.


Bila dah penat, confirmlah kan malam sure tido awal.
biasa aku boleh bersenang lenang baca magazine novel bagai.
minggu nie..yang adoo..
otak penat stress.
kalau cerita bebanyak pon tak mungkin ada yg paham.
kecualilah kalau ada org yg pernah alami situasi yg sama mcm aku  nieh.


Bukanlah nak merungut.
tapi sekadar meluahkan rasa hati.
dia punya penat tu sampai mulut ni pon malas nak bercakap.
Yang paling best tu anak aku boleh tanya,


" Mama..mama nie macam merajuk jer..cepat sangat naik atas. Gadoh ngan papa ker?"


Adoyaii anak..
mama penat okeh.
Otak penat, badan penat.
Balik sampai umah pukul 6.30pm.
bukak pintu, terus letak barang terjah dapur.
takder masa nak siram pokok ker.
gossip ngan jiran2 ker.
nak terlentang kejap ker.
apalagi nak berfesbuk (macam yg Papa buat bila balik opis)
kelam kabut mama tau.


Mama naik atas cepat sebab mama nak basuh baju,
nak lipat kain cepat2.
nak gosok baju cepat2.
barulah mama bole rehat cepat2.
tapi yg sedih mama boleh start rehat bila jam tu dah pukul 10pm.
penat kann..
giler terror mama dlm satu hari buat keje start pukul 6am sampai 10pm.
Cuba kira berapa jam mama keje?
16 jam okeh.
Cicakmen ngan ultramen pon kalah tau.


Entahlah..agaknyer dia paham ke tak apa yg aku cakap tu.
Tapi bila pikir2,
Bapak budak pon tak paham kan?
lagikan budak2 macam dia tu...huhuuu..









































Monday, February 20, 2012

Tersadai

Entah kenapa..lepas Papa start enjin kete,
masuk gear belakang, try nak reverse.
mak aihh..awat macam berat nao kete nie nak gerak.
Confirm..giler melampau berat.
Aku pon dah mengelatat.
panas tuh..
dahlah tadi explorace carik kete.
kengkonon nak tala muker depan ekon.
yang adoo...


Tapi serious, aku ngan Papa memang giler pelik ngan kete nie.
bila kete dah tegak.
Masuk gear satu..adehhh.
Awat niehh???
giler macam cipan.
gerak macam dalam kete ader lapan ploh orang.
beratttttt...


Papa : naper kete nieh??
Aku : Aahlahh..naper ekk??
Aleeya : merajuk kottt!!!!


Bila dah keluar kawasan bukit layang2.
Aku rasa lega sikit.
sebab kete dah dok atas jalan tar,
compare to atas tanah yg gelembung2 tadi.
siksa tol nak gerak.


Huhh..sekali jer, atas jalan tar pon samer.
kejap2 enjin kete mati.
Papa terus bukak hazard lamp.
adoyai...awat buat perangai.
dah nak masuk 7 tahun pakai kete tak penah wat perangai nieh.
bila start balik enjin kete, masuk gear..
serupa itu sipot babi gerak laaa...
jawabnyer..berderet kete kat belakang,
terpaksa jadi lembab macam sipot babi jugak.
perghhh..sure giler hangin kete2 kat belakang tu..muahahahaaa...


Dalam hati tak abis2 doa.
mintak2 sempatlah sampai umah.
kete makin tersenggut2 mcm nak abih minyak.
tapi bila nengok minyak banyak lagilah pulak.
sekali jer dah lepas traffic light..tetiba kuor lambang enjin kat sebelah meter tu.
madafakaaaa...what happen?????


Dan akhirnyaaaaa...
terberhentilah kete aku tu di tepi jalannn..
tulah kesudahannya..
tersadai sudahhhh...


Papa dah mengelatat.
tarik break..terus bukak bonet depan.
Ntah apa yg dia gode2.
Papa kata mungkin plug..
tapi dia dah check2 semua, confirm okeh!!
apalagi yg tak betul??


Sian papa..terbongkok2 carik barang tersembunyi..macam treasure hunt gitu..muahahhaaa..


Terus tepon Pozie my BIL.
Papa soh Pozie check kalau ader2 bengkel yg bukak.
nasib baik Pozie ader..selamatt..


Tunggu2..si Pozie tak sampai2.
biar betik.
mana mamat nieh.
Hujan dah turun dah nieh.
takkan nak menebeng tepi jalan jer (even masa tu dok dlm kete)
dahlah panas..ekon takder.
benci okehh!!
dugaan betul laa..


1 jam lepas tu Pozie sampai dengan mekanik bengkel.
diorang check2 kete Papa and terus kata.
"kena bawak pegi bengkel laa"
Papa okeh jer..
then diorang berdua terus pegi bengkel ngan kete yg tersenggut2.
Giler kelakor mcm kete mr bean dah ghopernyerr.


Masa nie orang bengkel dah sampai..hujan dah lebat giler..


Aku?
apalagi, soh itu Pozie anto aku ngan Aleeya balik umah la.
takkanlah nak menebeng kat bengkel pulak.
Apa aku boleh buat kann??
badan dah panas..penat semacam..
dapat melingkorr kat umah memang giler best.


Balik umah mandi.
layan jap cieta bujang telajak.
masuk nie dah 3 kali aku nengok.
still nak ketawa lagi..bingai tol lawaks.
putus urat perot tau ketawa2 niehh.


Dah ketawa banyak2 lapor plak perut.
masuk dapur, geledahlah apa yang ada.
Nampak tepung.
Apalagi..godak2lah itu tepung.
campur ikan bilis bawang bagai, godak nak jadikan jemput2.
Ada marii....


Hujan2 macam nie, tak dapat ubi rebus pon takper..jemput2 pon okeh jekk..


So, layanlah tekak ngan jemput2 ngan teh panas.
Tak boleh blah okehh.
makan tak hengattt!!


Dekat2 maghrib gitu.
Papa balik. Pozie anto.


Papa : Abihlah maa..bengkel tak boleh buatlah kete tu. System dah lock semua.
Aku : Naper pulak??
Papa : Sebab dah touch banyak sangat, system autolock laa..
Aku : Abih tu??
Papa : Kena anto perodualah sayang..sana kena bukak system.
Aku : La..macam tu sekali ker??
Papa : Mintak2 tak teruklah..jangan kata kena tukor enjin sudaa..takot betul!


Then lepas dah borak sikit2.
Papa kuor balik ngan Pozie.
Katanya nak pegi amek kete balik kat bengkel nak anto kat perodua.


kesian pulak aku nengok dua beradik nieh.
berlari ke sana sini. Muker dah penat giler.


Dalam 1 jam macam tu.
tetiba terdengar bunyik kete depan umah.
Aiik...macam pernah ku dengar bunyi itu.
Apekahh???


Sekali jer ternampak muka Papa depan pintu.


Papa : Ma..kete dah ok. Giler kelakor laa..
Aku : Apernyerr..
Papa : tau tak apa problem kete tu?..bengkel pon tak boleh setel. Poyo ahh..
Aku : kenaper??
Papa : Masa lepas park kat tepi perodua tu, tetiba hati tergerak nak check lagi. Tongeng punyer tonggeng, pegang sane..pegang sini, tetiba tangan pozie kena karen. Biasa kalau ada karen tu tandanya kete tu takder masalah. 
Aku : Laa..lepas tu??
Papa : Pozie jengok2..sekali jer ternampak wire terjuntai..Pozie cakap, cuba kita sambung wire tu..apalagi..kitorang pon menggodelah wire tu..terus start enjin kete..sekali boleh startlah..muahahhaaa..
Aku : Hahahaaa...
Papa : rupa2nyer..wire tercabut jerr..punyerlah huru hara..macam kena apa jerr..


Wire tercabut???
kannnnsssss....
tulah kisohnyerr..
kete boleh start tapi tak boleh remm..
berat macam angkot bapak gajah..
lembab macam sipoott babi.
wire jer angkaranyerr.
hampeh kann???















































Ketupat lelayang..

Terbang ker layang2 beso tu?
kan hujan..
Last jumaat tu dah ribut puting beliung bagai.
Aku yg dok dalam ofis ni pon terkujat2.
Mana taknyer, dengan hujan yg selebat2 tidak.
guruh petir lagi. Kilat berpinau2.


Sekilas nengok kat luor tingkap ofis,
sekonyong2 ternampak pokok2 besau luor pagor semua dah
menunduk ke bumi..
mak aiii..giler punyer power ribut.
first time kott tengok benda tu semua.
Giler scary.


Otak masa tu memang ler teringat pasal festival layang2 tu.
International okeh.
bukan main2 punyer.
Tapi bila dah hujan manjang mcm ni mana pulak itu layang2 nak terbang kann??
Madafakaa..betul2 dugaan.
ngan org2 yg berniaga kat sana lagi.


Nak dijadikan cerita,
masa balik dari keje terus singgah pasor malam.
nampak jugaklah sana sini kanopi2 gerai tu terbongkang2.
patah riok semuanyer.
Perghhh...penangan ribut tadi la nieh.


Aku pon ala2 wartawan2 part time mulalah nak kepoh.
interview sikit jer kott.
tu pon interview kakak yang jual mee soto.


Aku : Kak..abih semua terbongkang.
Kakak soto : Aaahh..kelam kelibut tadi. Ribut kuat kann..
Aku : Yelah kak..saya kat ofis tadi pon samer. Ramai ker kena?
Kakak soto : ramai jugak. tadi diorang datang awal. habih semua brg nak jual besepai.
Aku : eee...kesianyerr.
Kakak soto : tu belum yg kena petir lagi.
Aku : Ada ker??
Kakak soto : Aderr..tapi takderlah sampai terbakar..cuma badan dia kebas2 jer.macam kena karen..
Aku : Astaghfirullah..kesian la..
Kakak soto : Iyerrr..nasib baik masa tu akak tak bukak gerai lagi. Lambat seminit jerr.
Aku : ye ker kak..nasib baik ekk..


Tulah sikit2 soalan kepoh aku..hehheee..


Sambung balik cieta layang2..


Last year sampai 3 kali aku pi jengah bukit layang2 tu.
Berejam2 mengabiskan masa kat saner.
This year yg adooo..
Semalam aku pegi, boleh dikiralah jam aku menebeng kat saner.
Sampai pukul 1.00pm, balik pukul 3.00pm..boleh???
2 jam jer kottt..kuii..kuii..kuii..


Aku nak pegi pon berkira2 okeh.
memandangkan cuaca yg ala2 tak sesuai gitu.
dengan lecak2 lagi.
macam tak koser kann??


Tapi, memandangkan tak nak menghampakan anak aku tu.
Bawaklah jugak ke sana.
Even 2 jam jer..muahahahaaa..


Sampai saner, nengok semua layang2 melepek lagi kat bumi.
angin takder..kuasa Allah..
semua tak nak terbang.
Dahlah petang ni sure hujan.
Confirm la lagi tak naik...sodehh.


Tapi aku okeh jer.
Ko nak naik ker tak nak naik aku tak kesah.
Yg penting aku boleh makan ketupat ngan kari ayam..hehee.
Macam biasa, bila datang pesta layang2 ni,
adalah wajib pi makan ketupat.
well, aku  sememangnyer hantu ketupat tahap dewa.
Bukan yg instant..tapi yg original daun kelapa okeh.
So, entry aku kali nie lagi banyak pic ketupat dari pic layang2.
suker???


Cuma yang tak bestnyer.
Gerai yg jual ketupat tu punyerlah berlumpur.
Lecak gaban...melekit2..
Hujan kannn..
tapi demi ketupat aku sanggup pijak itu2 lecak.
Sampai aku pon kena sound ngan anak aku.



Aleeya : Mama..boleh tak awak jangan bawak saya pijak tempat lembik2 ni.
Kaki saya kotor okeh. Saya tak sukaa!!!
Aku : Ayooo..tak boleh kotor sikit kaaa??? nak makan ketupat laa..





gerai ketupat yg confirm memang aku singgah..hehheee..


rasa nak nanges nengok ini ketupat...bukan senang nak makan ketupat daun yg masa selamat hari raya jer boleh jumper..



Malas tau nak layan anak2 zaman sekarang nieh.
Aku dulu puas bergelumang ngan lumpur.
Tak geli poonn.
tapi tu masa pegi camp ngan xpdc masa zaman belajo2 dulu la.
kalau main lumpur depan Mak Eton ko nak kena???
cubaaa...cubaaa...tak jumpa jumaat minggu depan kang!!




auwww....


budak nakal..

Ini pinggan Papa yer...licin ketat2 sebab ketupat tu lauknyer dagin kambin..tak bole blahh!!!

Lepas makan ketupat rasa nak terus balik.
menyampah pulak tengok layang2 yg tak naik2 tu.
adalah lagi bagus aku balik umah.
Boleh baring2 ker..buat kek red velvet yg tertangguh tu ker.
kalaoke2 kerr..
hohhh..banyak benda boleh buat.




dari dlm gerai ketupat tu pon dah boleh cuci2 mata nengok lelayang nie tersadai manjang atas tanah....sodehhh!!!


On the way nak ke car park tu.
tengok kanan kiri kedai semua dah start nak lelong2.
air dah murah..dari 2 hengget dah jadi singgit.
tudung pon dah murah2..dari 25 hengget jadi 15 hengget.
semua dok takot seba kejap lagi confirm hujan.
langit itam sudaaa..
since, hari tu pon last day kan.
Baik perabihkan apa jer barang yg ader..kononnyerr..


Aku??
Shopping??
Tak kott..
Tak terasa nak keluar kepala agong plak.
Entah..mungkin tak berkenan sangat kottt.
Takper..yg penting wit aku selamat..ngeeeee....


Bila sampai kat area car park jer.
macam biasa.
macam tahun lepas jugaklah.
punyerlah melilau menggaban carik kete.
Sesat barat.
kete kat situ dah berjuta2.
Pitam nak carik.
Pandang kanan kiri semua mcama samer jer.
Bodo kann.
Last2 bila dah  mcm nak tetonggeng,
barulah nampak itu bontot JJK 2677.
Hampehh..penat giler kotttt.


Masuk dalam kete.
Papa start engin then terus bukak ekon.
Ekon mcm segan2 nak idop.
Erkkk...kenaperr???
panas dah niehh...


tiba-tiba......jeng..jengg..jengg...


Bersambung yer di entry yg lain.
penat sudaa jari2ku menaip...kwangg..kwangg...kwang..



















Thursday, February 16, 2012

Takmo cancel lagi.

Tobat dah!
Confom ketat2!
aku takmo cancel2 lagi.
Boleh kena blacklist namer aku nie.
Kejap nak kejap tak nak.
kejap book kejap cancel.
Bukan lama pon nak lepak hotel tu. 
2 malam jer.
Tapi dia punyer huru hara, ya ampunn.
Kejap nak kat area Thamrin kejap area Mangga Beso.
Aku pon tak tahu mana satu yg sesuai ngan jiwa aku.
Hari tu dah confom ngan Papa nak dok kat Fave Hotel.
Pastu menggatal searching hotel lain.
tejumpa hotel area ITC Mangga Dua.
konon2 hotel tu dekat ngan tempat soping.
Sudahnya, aku pi cancel si Fave tu.
Dah cancel Fave, book Plaza Hotel kat Mangga Dua.
Hati konon2 dah tenanglah. Boleh senyum.
Konon2 semua dah setel. Nice.
Tapi, tak bertahan lama pulak anggapan setel aku tu.
Banyak sangat baca blog.
Ada plak kata jenjalan ngan soping area mangga dua tak best.
hati rasa dah tak syiok.
So, tadi tangan gatal2 lagi bukak Agoda.
konon2 nak cuci2 mata jek.
Adehhh..ternampak plak ada satu hotel yg mcm best.
Murah pulak tu. Biasa publish rate RM160.
Agoda bagi rate RM130.
Suker kannn??
Deco hotel pon cantek.
ala2 macam cumel2 jer semua.
Baca testimonial, alamak..ramei pulak umat yg recommend.
Huhuu..tak boleh tahan.
Akhirnyaaa…
Aku buat keje giler lagi. 
Pi cancel hotel Mangga Dua tu, 
Then, terus book hotel MaxOne tu.
Adoi..rasa betul2 mcm bengong.
Entah apa2 ntah.
Susah betul laa kalau tak tetap hati nieh.
Pasni, nak cakap apa lagi ngan Papa.
nanti Papa musti bebel.
takmo dengor dia bebel. Tak suka.
So, aku rasa baik aku diam2 jer.
Bior dah sampai airport masa nak naik teksi baru aku cakap.
boleh ker macam tu?..erkk..
Okeh, nie aku giler janji aku takkan tukor hotel lain lagi.
takmo bukak Agoda lagi.
takmo cuci2 mata lagi.
takmo cancel2 lagi.
semua takmo…huhuuu.. 
Encik Agoda..
tolong maafkan saya yer.
Saya janji tak cancel lagi.
musti Encik dah muntah darah nak layan saya.
Tapi Encik janganlah promo hotel2 best lagi.
Iman saya tak kuat.
Saya takut terrr.....lagi..
huwaaaaaaaaaaaaaaa.....:O
curik gambo ni kat tripadvisor..
kat front desk jer dah nampak lawo..




Tuesday, February 14, 2012

Tido

Tak tahulah kenapa.
Makan terlebih kot masa dinner tu.
Tu yg jadi kenyang ngan ngantok melampau.
Bukan aku yer.
Itu Papa punyer pelaku.
Aku ok jerr..boleh layan tv ngan blog lagi.
Lepas anto Aleeya pegi tusen.
Papa kata dia ngantok sangat.
So, terus landing badan depan tv.
Sekejapan dah zzzzzz…
Dalam hati aku.."huuuu..confom ketat2 giler ngantok Papa nieh.."
Then, aku dengan rasa gumbira ria bolehlah mengonker laptop.
Kalau tak manjang Papa jer yg hadap benda tu.
Org lain langsung takder can nak kelebet samer.
Tu yg rasa mcm nak beli lagi satu jer..acehhhh…
Syok giler layan blog sambil feeling2 nyanyi lagu kat you tube.
sampai tak sedor jam dah dekat pukul 9.00pm.
Haissshhh..anak aku dah nak balik tusen.
Kena kejut Papa nieh.
Biasa Aleeya punyer kelas abis dalam 9.15pm mcm tu laa.
Then takut terlambat aku terus kejut Papa soh bangun.
"Pa..amek anak..dah pukul 9.00pm nieh.." 
2/3 kali gak aku kejut.
Mak aaiihh..giler kentang. Tido tak hengat!!
Dah lama2 tu, baru Papa bangun.
Dia terus pegi dapor.
Dapor tu pulak gelap.
Dalam hati aku berkata2.
Apa pulak dia buat tu?
mengigaukahh???
Sekali nampak Papa ngan muker basah2.
Ooo..cuci muker kottt..
Then papa terus kuor setat enjin kete pegi amek Aleeya.
Masa tengah sibuk melayan blog..mata terpandang jam.
Eh..dah pukul 9.30pm..mana anak beranak ni tak sampai2 lagi?
perjalanan tu 5 minit jer.
pegi balik baru 10 minit.
tapi nie dah 30 minit dah.
ohh..okeh..bersangka baik.
Pegi Econsave beli barang kott.
9.40pm mcm tu, baru dengor bunyi kete kat depan umah.
Aleeya mcm biasa..
masuk dalam umah benda yg dia buat dulu ialah carik aku.
Aleeya   :  Mama.. (Sengih2..)
Aku       : Hello….naper balik lambat? Awak orang terakhir balik ker?
Aleeya   : taklah..balik macam biasa..dah tunggu kat kerusi. 
               yang lain dah balik dulu.
Aku       : La.kenapa pulak?Papa keluar pukul 9.00pm. Awal tu..
Aleeya   : Ye ker Ma..Saya tunggu lama kat atas. 
Aku       : Yer laa..
Aleeya   : Oohh..saya tahu. Bila dah lama tunggu cikgu check kat bawah, 
Papa tido dalam kete. Maknanya Papa dah lama sampai la tuuuuu…
Aku       : Laaa…ye kerr…Papa tidooo..mengigau ker apa Papa tu..
Pelik kan?
ikutkan masa Papa pegi pusat tusen tu,
actually dia boleh terus amek anak kat dlm kelas.
Tapi yg peliknyer sampai saner dia lupa anak, 
yg best tu boleh sambung tido pulak..choyyyy…
Sebab pelik Aleeya dah tunggu lama sangat.
Cikgu pon turun buat sport check. 
laa..dah sampai rupernyer bapak Aleeya ni.
Aleeya kata, sampai cikgu kena ketuk cermin kete nak kejut Papa.
Adehhh..bila kira2 balik..
lama giler Papa tido dlm kete.
adalah dalam 1/2 jam gitu.
pening okeh…confirm ngantok sebab dah terlebih makan..hohh!!!

Pagi tadi..bila tanya hal malam semalam kat Papa,
boleh pulak dia luper apa yg jadi.
yg dia tahu..memang dia ngantok giler.
lepas anto Aleeya, dia tido.
masa nak amek pon tido.
dah balik umah pon dia tido.
hampehh kann...hari ni hari tido sedonia ker aperr??








Friday, February 10, 2012

9th Dinner's Anniversary...El Migos Pon Okeh.

Ingat tak the night before pegi Mersing that day aku kata aku pegi makan kat luar?
Heheeeehee...
Betul la tu pegi makannn.
Korang ader kisah ker?
Tak kann..
Nielah yg aku nak cerita nieh.
Actually that night aku anak beranak gie dinner konon2 nak celebrate anniversary laa.
pening gak mikir nak makan kat mana.
Ingatkan nak makan jauh sikit kat bandar Jb ke aper.
Tapi pikir2, kalau keluar malam ni macam masa tu suntuk sangat kann.
Dahlah aku tak mempacking aper2 nak gie Mersing besok.
Ada berangan jugaaa nak pigi makan jauh2..adehh..
Discuss punyer discuss makan kat Jusco jer la.
Jadinya semua decide makan kat restaurant feveret kitoranglah anak beranak.
Since memasing macam teringin nak makan benda grill2 kan.
So, kita gelikan tekak2 nie ngan makanan ala2 mexico gitu.
Best kannn???


This year takder anniversary cake yer.
tak sempat nak menempah dan membeli.
lagipon tekak cakap takmo makan.
So adalah bagus juga tak beli.
Selamat gak duit.
Dasar kedekut kann..hahahaa..


Tetiba rasa pelik pulak.
Apasal aku nak mengamalkan dasar kedekut malam tu.
Sebab yg kuor duit bukannya aku.
Orang yg dok sibok ambik gambor aku dua beranak yg kena kuor duit.
Amek gambor berjujai sampai luper yg muker sendiri pon takder...ngehh...ngehh..ngehhhh..


 Okeh..mama order dulu..yg lain senyap okehh...sepuas2 mengorder, mamat waiter ni poyo menggaban. Dahlah tak reti cakap melayu, speaking london pon macam pelik jer bunyiknyer..hohh!!!

 Kena layan budak nie posing2...kalau tak mulot dia bising tak abis..laporlah..ngantoklah..lambatlah..bosanlah..adehhhh...penat tau dengor..

Yg kat depan tu feveret Aleeya Oreo Milkshake..giler sedap..minum sampai rasa nak nanges!! 
kalau datang makan kat sini, air nie confirm kena order.


 Mexican burger nie Papa yg order...dia kata kalau makan lamb chop tu sure tak kenyang..so, dia order side dish burger nieh..

Bila dah kuak Mexican Burger nieh..ghupernyer macam nie lah..giler meriahh...sedap ngkoo..sebenornyer kalau akulah kan, makan sebijik ni pon dah kenyang giler dah..

 Nie bukan ayam potong2 semata yer..

Ini adalah chicken rice....eemmmm....nie pon sedappp...sajer jer order wat tambah2..giler mengketedarah kannnnssss..

 Haaa..ni lah yg giler best...konon2 datang El Migos nak makan dagin nie laa..
mexican grill lamb chop....terbaekkk wokkk...yaribbaaa!!! yaribbaaa!!!..anggreee!! anggreee!!!

close up sikit...auwwww...menggebuss okeh ini kambin..

Nie dish utk Aleeya...Cowboy grill chicken chop...tak abih2 ayamm..
betul2 anak ayamlah ini budakk...haisshhhhh...

Huh!!! sedap sungguh okeh. Tak sia2 jadik tempat makan feveret aku dowhh!! 

Muncong dan nganga tandanya puas hati!!!...yaribbbaaa!!!!!

Lepas mengabiskan duit Papa mengketedarah,
kitorang terus gie nak geli2 mata pulak.
Adehhh..mintak2 tak tidolah kat dalam tu nanti.
dahlah sejuk.
ngan perut kenyang lagi.
Nak layan cerita Azura pulak...aiseyyy..

Even ceita tu hampeh, macam aku cakap kat entry before ni la kann.
Aku tetap puas hati sebab dapat tengok Shah Jaszle.
Huhuu..best siot tengok mamat hensem tu.
tak kisahlah best ke idok ceita tu.
Yg penting aku puas hati...ngeeeee....

Movie abis kol 12 mcm tu la.
tak berlengah lagi.
terus jer balik. Takmo singgah maner2.
Ada mission lagi kat umah menunggu.
Dlm hati berkata2 jugak.
Mintak2 besok tak terlajaklah tido..

Sri Mersingggggg...lagulah melayu..
tunggu ngkooo...besok aku sampai!!