This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Friday, February 10, 2012

9th Dinner's Anniversary...El Migos Pon Okeh.

Ingat tak the night before pegi Mersing that day aku kata aku pegi makan kat luar?
Heheeeehee...
Betul la tu pegi makannn.
Korang ader kisah ker?
Tak kann..
Nielah yg aku nak cerita nieh.
Actually that night aku anak beranak gie dinner konon2 nak celebrate anniversary laa.
pening gak mikir nak makan kat mana.
Ingatkan nak makan jauh sikit kat bandar Jb ke aper.
Tapi pikir2, kalau keluar malam ni macam masa tu suntuk sangat kann.
Dahlah aku tak mempacking aper2 nak gie Mersing besok.
Ada berangan jugaaa nak pigi makan jauh2..adehh..
Discuss punyer discuss makan kat Jusco jer la.
Jadinya semua decide makan kat restaurant feveret kitoranglah anak beranak.
Since memasing macam teringin nak makan benda grill2 kan.
So, kita gelikan tekak2 nie ngan makanan ala2 mexico gitu.
Best kannn???


This year takder anniversary cake yer.
tak sempat nak menempah dan membeli.
lagipon tekak cakap takmo makan.
So adalah bagus juga tak beli.
Selamat gak duit.
Dasar kedekut kann..hahahaa..


Tetiba rasa pelik pulak.
Apasal aku nak mengamalkan dasar kedekut malam tu.
Sebab yg kuor duit bukannya aku.
Orang yg dok sibok ambik gambor aku dua beranak yg kena kuor duit.
Amek gambor berjujai sampai luper yg muker sendiri pon takder...ngehh...ngehh..ngehhhh..


 Okeh..mama order dulu..yg lain senyap okehh...sepuas2 mengorder, mamat waiter ni poyo menggaban. Dahlah tak reti cakap melayu, speaking london pon macam pelik jer bunyiknyer..hohh!!!

 Kena layan budak nie posing2...kalau tak mulot dia bising tak abis..laporlah..ngantoklah..lambatlah..bosanlah..adehhhh...penat tau dengor..

Yg kat depan tu feveret Aleeya Oreo Milkshake..giler sedap..minum sampai rasa nak nanges!! 
kalau datang makan kat sini, air nie confirm kena order.


 Mexican burger nie Papa yg order...dia kata kalau makan lamb chop tu sure tak kenyang..so, dia order side dish burger nieh..

Bila dah kuak Mexican Burger nieh..ghupernyer macam nie lah..giler meriahh...sedap ngkoo..sebenornyer kalau akulah kan, makan sebijik ni pon dah kenyang giler dah..

 Nie bukan ayam potong2 semata yer..

Ini adalah chicken rice....eemmmm....nie pon sedappp...sajer jer order wat tambah2..giler mengketedarah kannnnssss..

 Haaa..ni lah yg giler best...konon2 datang El Migos nak makan dagin nie laa..
mexican grill lamb chop....terbaekkk wokkk...yaribbaaa!!! yaribbaaa!!!..anggreee!! anggreee!!!

close up sikit...auwwww...menggebuss okeh ini kambin..

Nie dish utk Aleeya...Cowboy grill chicken chop...tak abih2 ayamm..
betul2 anak ayamlah ini budakk...haisshhhhh...

Huh!!! sedap sungguh okeh. Tak sia2 jadik tempat makan feveret aku dowhh!! 

Muncong dan nganga tandanya puas hati!!!...yaribbbaaa!!!!!

Lepas mengabiskan duit Papa mengketedarah,
kitorang terus gie nak geli2 mata pulak.
Adehhh..mintak2 tak tidolah kat dalam tu nanti.
dahlah sejuk.
ngan perut kenyang lagi.
Nak layan cerita Azura pulak...aiseyyy..

Even ceita tu hampeh, macam aku cakap kat entry before ni la kann.
Aku tetap puas hati sebab dapat tengok Shah Jaszle.
Huhuu..best siot tengok mamat hensem tu.
tak kisahlah best ke idok ceita tu.
Yg penting aku puas hati...ngeeeee....

Movie abis kol 12 mcm tu la.
tak berlengah lagi.
terus jer balik. Takmo singgah maner2.
Ada mission lagi kat umah menunggu.
Dlm hati berkata2 jugak.
Mintak2 besok tak terlajaklah tido..

Sri Mersingggggg...lagulah melayu..
tunggu ngkooo...besok aku sampai!!











2 comments:

  1. kat jusco tebrau ke ni.. nampak sangat menarik.. harus ku terjah bila balik jb nanti..

    ReplyDelete
  2. betul la tu..jusco tebrau..kalau makan kat situ, tengok menu jer dah merambang mata..tak tau dah nak makan aper..nampak semua sedap jerr..

    ReplyDelete