This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Thursday, February 9, 2012

Mersing Day 3..nak balik sudaa..

Maleh nak type banyak2..
Yg penting day 3 nieh confim dan sohih nak balik JB dahh.


Semalam committee kater hari ni check out kol 9.00am.
Jadi pagi2 macam biasa Semah bangun dulu.
Sebab dia kena make-up2.
sebab tu dia kena bangun dulu.
mcm biasa aku org terakhir bangun.
dasar pemalas, konon2 tak nak breakfast.
sebab nak layan mata.
Ngantok dowhh.
Tak larat nak bangun gitu.
Sempat jugaklah aku cakap.
"takmo bangun..takmo pegi breakfast, nak bangun pukul 8am"
masa tu kalau tak salah dah pukul 6.30am.
huhuuu..memang malas giler kott nak bangun.
Entah kenapa tetiba, terasa macam kena bangun pulak.
yelah..nanti lapor macam mana kalau tak breakfast.
Lunch tak tahu lagi ni nak makan kat mana.
mampos kebulur kang aku.
Tu lah..nak tak nak bangun la jugak.
Faiz pon kata, breakfast pukul 7am.
Jadinya, memanglah kena bangun.
Dah siap2 bagai, terus terun breakfast.
nak tunggu pukul 9am utk check out mcm lama lagi.
So, memasing kata nak naik bilik relek2.
Dah semua kelebet atas katil layan tengok Macam2 Aznil.
Dekat2 pukul 9am baru keluar konon2 nak check out.
Pulang kunci bagai.
Then tunggu bas sampai.
Sementara nak tunggu bas, memasing mulalah keluar camera.
Start balik posing2…adehhh..
Makin lama tunggu, cuaca makin panas.
Ehh..awat bas nie.
Tak nampak muncung lampu pownn.
So, kitorang decide jalan2 sikit tepi laut.
Ameklah apa2 gambo pownnn.
Makin lama makin jauh kitorang jalan.
Makin lama makin banyak gambo merepek kitorang amek.
Joinlah pulak bebudak lelaki geng si Faiz.
Jadik photographer kitorang. Nice.
Tengok jam dah pukul 10.30am.
Alaa…mana bas??
Kalau tau macam nie, baik check out lambat2.
Tak yahlah bangun awal..tak yah check out awal2.
Hangin jer kannn..
Dah penat bergambo, dok menebeng pulak atas semen tepi chalet tu.
muker memasing mula nak buhsan.
sebab macam dah lama giler tunggu bas.
Then, pukul 11.30 mcm tu, barulah bas sampai.
amboiii..suker hati jer sampai lambat.
tak tahu agaknyer org kat sini semua dah rentung. Cittt..
On the way nak balik tu, singgah jap kat kedai2 yg jual kerepek keropok.
dalam hati, mahal2 jugak barang kat sini.
Kalau kat Jb lagi murah. Baik beli kat sana jer.
Tak payahlah merengkek2 aku nak bawak barang kannn.
Last2 aku beli kopok lekor jer. Bolehlah.
Dari tak beli apa2 kannn..
Memang dasar kedekut.
Lepas dah membeli belah bagai.
Terus gerak balik Jb.
Dalam bas, driver bukak cd songlap.
ahh..sudahh!!! Tak koser nak nengok.
Tido lagi best.
Tido punyer tido sekali jer dah sampai area Johor Jaya.
Syok giler dah sampa sini.
Dalam pukul 2.45pm sampai PG.
Alhamdulillah selamat dah….

 Budak hyper yg sewel..






















So..conclusionnyer..okeylah kot teambuilding cum trip nie.
memanglah tak semeriah masa pegi Redang ngan PD dulu.
Tapi oklah..not bad.
Tq to committee yg dah bertungkus lumus wat keje.
Tahun depan saper pulak yg jadik committee nak bawak jalan2???

Eh tadi memula bukan kata tak nak type banyak2 ker?
macam panjang berjela jer..
Ooppss..eeerrr ye kerr panjang....erkk!!



No comments:

Post a Comment