This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Friday, February 24, 2012

~ Minggu Penat ~

Mintak2 hari nie diorang last day.
Saper diorang?
external auditor aku ler.
masuk hari nie dah 5 hari berkampong kat sini.
consider hari nie last day diorang.
nampak memasing huru hara buat keje.
buat keje macam tak siap2.
yg paling tak best,
kalau tak nyusahkan orang takper.
ni menggaban power menyusahkan terlampau.
paling kesian pagi tadi dengor cerita,
ofismate aku Abg Pezal balik pukul 9pm mlm tadi sebab nak setelkan barang yg auditor nak.
sodihh mendengornyer..


Boss aku dah warning, semua musti setel dlm minggu ni.
Dia tak nak drag2 sampai minggu depan.
Masalahnyer, kalau auditor yg sengal ngan lems wat keje macam mana kan?
salah kitorang jugak ker?..
sudahnya, malas aku  nak mikir.
suka hatilah.


tengok nieh bebudak auditor aku punyer keje..dah macam kena puting beliung dah..hampehh!!!


Bulan ni melayan kerenah external auditor.
Bulan depan internal auditor pulak.
boring giler.
kalau paham apa yg kita cakap takper..
ni manjang nak terangkan.
rasa sendu otak nak menjawab2 soalan2 yg kengkadang menyakitkan hati.


Bila dah penat, confirmlah kan malam sure tido awal.
biasa aku boleh bersenang lenang baca magazine novel bagai.
minggu nie..yang adoo..
otak penat stress.
kalau cerita bebanyak pon tak mungkin ada yg paham.
kecualilah kalau ada org yg pernah alami situasi yg sama mcm aku  nieh.


Bukanlah nak merungut.
tapi sekadar meluahkan rasa hati.
dia punya penat tu sampai mulut ni pon malas nak bercakap.
Yang paling best tu anak aku boleh tanya,


" Mama..mama nie macam merajuk jer..cepat sangat naik atas. Gadoh ngan papa ker?"


Adoyaii anak..
mama penat okeh.
Otak penat, badan penat.
Balik sampai umah pukul 6.30pm.
bukak pintu, terus letak barang terjah dapur.
takder masa nak siram pokok ker.
gossip ngan jiran2 ker.
nak terlentang kejap ker.
apalagi nak berfesbuk (macam yg Papa buat bila balik opis)
kelam kabut mama tau.


Mama naik atas cepat sebab mama nak basuh baju,
nak lipat kain cepat2.
nak gosok baju cepat2.
barulah mama bole rehat cepat2.
tapi yg sedih mama boleh start rehat bila jam tu dah pukul 10pm.
penat kann..
giler terror mama dlm satu hari buat keje start pukul 6am sampai 10pm.
Cuba kira berapa jam mama keje?
16 jam okeh.
Cicakmen ngan ultramen pon kalah tau.


Entahlah..agaknyer dia paham ke tak apa yg aku cakap tu.
Tapi bila pikir2,
Bapak budak pon tak paham kan?
lagikan budak2 macam dia tu...huhuuu..









































No comments:

Post a Comment