This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Monday, February 27, 2012

Aku Dapat Jelingan Manja.

Kejadian adalah berlaku semalam.
Plan asal kengkonon nak gie carrefore jer.
Sekali Papa nak pegi Jusco tebrau pulak.
Ok. Takper.
I follow.


Sampai saner jer, parking semua penoh.
So, macam biasa Papa turunkan dulu kitorang,
then dia carik parking sengsorang.
Biarkan.
Dia memang suker macam tu.


Macam biasa, aku mesti nak terjah Harris dulu.
Tempat aku bertapa carik2 novel ngan buku2 recipe.
bertapa setahun kat situ pon aku rela.
tertimbus ngan buku2 kat situ pon aku rela jugak.
macam giler jer statement.


Aku terus gie belakang.
Niat di hati nak survey novel.
2/3 kali pegi before ni, rak2 novel semua kosong.
selalunya aku akan rasa hampa sangat.
sedih..pilu..sebak jantong.
menyanyat hati macam org peknen mengidam makan tebu pastu tak dapat.
luluh hati.


Tapi semalam, aku speechless.
Mata aku terbuntang besau.


"Banyaknyerrrrrrrrr...."


Berlambak ko novel baru sampai.
penoh sudah rak2 kat situ.
takderlah melopong sangat.
hatiku gumbira ria.
dalam hati "tak kempunan lagi aku hari ni.."..kihhhkihh...


Menggila aku kelebet novel2 kat situ.
huhuhuuu...sorga donia.
me loiikee okeh.
rasa nak tido kat situ.
nak baca semua novel tu sampai muntah darah.


Banyak giler dah aku pegang buku2 nieh.
berpinor dah mata.
macam semua nak beli.
rasa ketamakan dalam hati bermarajalela.
haloba dah membuak2.
sekali kira2..errkkk..takkan nak beli sampai beratus hengget kott..
so jadinya aku kena shorlisted.
sangat pilu..sobb..sobb..sob..:(


Sekali jer masa tengah berangan2..berkira2..
sekilas ternampak jelingan Papa.
jelingan marah ker manjer ker aku pon tak berapa nak sure.
tapi apa yg pasti masa tu jelingan tu ditujukan pada
tangan aku kanan kiri yg tamak penoh ngan buku.
kesudahannya, confirm ketat2 aku buat bodo jer.

Last2 aku decide beli 3 jer novel tu.
ekonomi dah terkujat2 gersang.
dalam hati berkata2..
"nie kalau datang lagi bila2 sure dah takder stock.."
"rugi plak kalau tak beli lebih..."
Then rasa nak nangesss....huwaaaaaaaaaaa...


Takperlah..dapat yang 3 nie pon dah bersyukurlah kann.
minggu depan aku datang lagi...(ayat sedapkan hati..huhuhuu)



3 novel ni total page nak baca 2,451 pages...amek ko!!!..baca sampai muntah!!!


















No comments:

Post a Comment