This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Thursday, February 16, 2012

Takmo cancel lagi.

Tobat dah!
Confom ketat2!
aku takmo cancel2 lagi.
Boleh kena blacklist namer aku nie.
Kejap nak kejap tak nak.
kejap book kejap cancel.
Bukan lama pon nak lepak hotel tu. 
2 malam jer.
Tapi dia punyer huru hara, ya ampunn.
Kejap nak kat area Thamrin kejap area Mangga Beso.
Aku pon tak tahu mana satu yg sesuai ngan jiwa aku.
Hari tu dah confom ngan Papa nak dok kat Fave Hotel.
Pastu menggatal searching hotel lain.
tejumpa hotel area ITC Mangga Dua.
konon2 hotel tu dekat ngan tempat soping.
Sudahnya, aku pi cancel si Fave tu.
Dah cancel Fave, book Plaza Hotel kat Mangga Dua.
Hati konon2 dah tenanglah. Boleh senyum.
Konon2 semua dah setel. Nice.
Tapi, tak bertahan lama pulak anggapan setel aku tu.
Banyak sangat baca blog.
Ada plak kata jenjalan ngan soping area mangga dua tak best.
hati rasa dah tak syiok.
So, tadi tangan gatal2 lagi bukak Agoda.
konon2 nak cuci2 mata jek.
Adehhh..ternampak plak ada satu hotel yg mcm best.
Murah pulak tu. Biasa publish rate RM160.
Agoda bagi rate RM130.
Suker kannn??
Deco hotel pon cantek.
ala2 macam cumel2 jer semua.
Baca testimonial, alamak..ramei pulak umat yg recommend.
Huhuu..tak boleh tahan.
Akhirnyaaa…
Aku buat keje giler lagi. 
Pi cancel hotel Mangga Dua tu, 
Then, terus book hotel MaxOne tu.
Adoi..rasa betul2 mcm bengong.
Entah apa2 ntah.
Susah betul laa kalau tak tetap hati nieh.
Pasni, nak cakap apa lagi ngan Papa.
nanti Papa musti bebel.
takmo dengor dia bebel. Tak suka.
So, aku rasa baik aku diam2 jer.
Bior dah sampai airport masa nak naik teksi baru aku cakap.
boleh ker macam tu?..erkk..
Okeh, nie aku giler janji aku takkan tukor hotel lain lagi.
takmo bukak Agoda lagi.
takmo cuci2 mata lagi.
takmo cancel2 lagi.
semua takmo…huhuuu.. 
Encik Agoda..
tolong maafkan saya yer.
Saya janji tak cancel lagi.
musti Encik dah muntah darah nak layan saya.
Tapi Encik janganlah promo hotel2 best lagi.
Iman saya tak kuat.
Saya takut terrr.....lagi..
huwaaaaaaaaaaaaaaa.....:O
curik gambo ni kat tripadvisor..
kat front desk jer dah nampak lawo..




No comments:

Post a Comment